Stiri calde

Discuții pe tema proiectelor cu finanțare prin PNDL și POR, la Adunarea Generală a ACoR Tulcea

Marți, 20 martie, la Sala Mihail Kogălniceanu, președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu a participat la ședința Adunării Generale a Filialei Județene a Asociației Comunelor din România. La întânire au mai participat vicepreședintele Consiliului Județean, Dumitru Mergeani și prefectul județului, Lucian Furdui, care au răspuns invitației președintelui filialei tulcene a A.Co.R., Eugen Ion, primarul comunei Jurilovca, conform CJ Tulcea. 

Pe ordinea de zi a întâlnirii s-a aflat în principal adoptarea hotărârilor Adunării Generale privind raportul de activitate pe anul 2017, bilanțul contabil pe anul 2017, aprobarea cotizației privind activitatea de audit, majorarea cotizației pentru aparatul tehnic și aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli pe anul curent. De asemenea, s-au adoptat și hotărârile pentru angajarea în funcția de președinte executiv, dar și pentru desfășurarea în comun a activităților de administrare a creanțelor fiscale locale.

Cu acest prilej, președintele Horia Teodorescu a ținut să atragă atenția primarilor prezenți la întâlnire asupra necesității completării dosarelor de finanțare în timp util, conform solicitărilor Ministerul Dezvoltării Regionale.

„În ceea ce privește situația la nivel județean pe Programul Național de Dezvoltare Locală, știu din discuțiile pe care le-am avut la București că urma să se ajungă la un număr important de dosare pentru semnat. Nu știu care este situația cu fiecare dintre dumneavoastră pe acest program, dar ceea ce vă pot asigura este că avem o solicitare din partea Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice pentru a vă aduce la cunoștință că trebuie să răspundeți la toate cerințele pe care ministerul vi le transmite pe anumite proiecte, pentru a se putea ajunge la faza de semnare a contractelor. Vă asigur că dacă veți răspunde la aceste solicitări, nu va exista vreun contract care să nu fie semnat. Dacă nu semnează cineva, este doar din vina unității administrativ teritoriale respective. Dorința ministerului este ca toate proiectele pe PNDL care sunt selectate să se semneze într-un termen cât mai scurt.
În ceea ce privește o altă componentă importantă de finanțare, nu vreau să ascund gunoiul sub preș sau să umblu cu jumătăți de măsură, dar sunt destul de mari probleme pe axa Programului Operațional Regional. Exista în intenție să suferim dezangajări pe acest program. Am fost cu echipa ITI la Ministerul Dezvoltării, am vorbit cu domnul ministru Paul Stănescu, am reușit să-i determinăm să redeschidă niște proiecte pe POR. Am vorbit și cu doamna ministru Rovana Plumb de la Ministerul Fondurilor Europene, care mă cheamă la discuții pe ITI, pentru că sunt niște întârzieri, pe o anumită zonă din vina noastră. Nu vreau să acuz pe nimeni, dar aș vrea să acordați mai multă atenție acestor probleme cu fondurile europene, cei care sunteți eligibili, să vă faceți treaba cât mai bine, pentru că este greu de închipuit că ne vom mai întâlni cu oportunități de finanțare de genul acesta“, a declarat președintele Horia Teodorescu.

Sursa foto: CJ Tulcea

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UNCJR, AMR şi ACoR cer Guvernului trimiterea în Parlament a bugetului pentru 2020 până la data de 1 noiembrie

07 Sep 2019 380

Consiliul Judeţean a scos la licitaţie lucrările de proiectare pentru Edificiul Roman cu Mozaic

04 Mar 2019 868

Ministerul Finanțelor Publice alocă 2 miliarde de lei pentru programul „Prima casă”

19 Feb 2019 499

AOR, ACoR şi AMR solicită ministrului Finanţelor să renunţe la îngheţarea angajărilor în administraţia locală

08 Dec 2018 630

Ce au decis polițiștii, în cazul șoferului responsabil de accidentul mortal, de la trecere de pietoni din Suceava

14 Nov 2018 908

Luptător la Keru Kento Constanţa Mădălin Crăciunică, înfrângere la gala internaţională de la Imola. Ce au declarat „Micul Bonjasky“ și antrenorul său

06 Mar 2018 1363

Mai mulți primari din județul Constanța au primit diplomă de excelență „Primari de cinci stele“ în cadrul ACoR. Cine sunt cei premiați

19 Feb 2018 1180

Peste 500 de primari de comune din țară participă la a XXI-a sesiune ordinară a Adunării generale a Asociației Comunelor din România

18 Feb 2018 1531

Doi ani şi trei luni de închisoare cu suspendare Bogdan-Florin Chiriluță a bătut palma cu procurorii DNA Constanţa

08 Oct 2017 4053

Primarul Mariana Gâju, un nou mandat în fruntea Consiliului Director al Filialei Constanţa a AcoR (galerie foto)

04 Oct 2017 2124

Editorial Salariile majorate readuc „fonciirea“ în satele din România!?

28 Sep 2017 1790

Consiliul Director al Filialei Constanţa a ACoR, întrunit în şedinţă la Primăria Cumpăna. Subiecte importante pe ordinea de zi (galerie foto)

08 Jul 2017 1942

AOR şi ACoR au spus „pas“ Prefectura Constanţa propune modificări la Legea 544/2001 (document)

29 Jun 2017 2912

Asociaţia Comunelor din România, pact pentru autonomie locală

21 Feb 2017 3896

O femeie a fost găsită inconştientă de pompierii ISU într-un apartament de pe bulevardul Mamaia

05 Jan 2017 952