Stiri calde

LIVE. Eveniment aniversar Municipiile Constanța și Brest, din Franța, 25 de ani de înfrățire (galerie foto)


Municipiul Constanţa aniversează 25 de ani de la înfrăţirea cu oraşul francez Brest. 

Evenimentul este gazduit de Sala "Remus Opreanu", Palatului Administrativ. 

Printre cei prezenti se numara Decebal Fagadau- primarul municipiului ConstanțaHoria Țuianu - presedintele CJC, Danuț Jugănaru - director CCINA Constanta, Petre Dinică - directior DGASPC Constanta, Francois Cullandre - primarul municipiului Brest, Sylvie Caroiu - președintele Asociației Amities Brest-Constanța, consilieri locali, Vasile Nicioară - directorul Colegiului Național Mircea cel Bătrân Constanța,  Cristina Anghel - directorul Liceului Teoretic Ovidius și altii.

În cadrul evenimentului de astăzi va fi semnată Convenția de parteneriat între CJC, DGASPC Constanța, Facultatea de Psihologie a Universității Ovidius, Institutul pentru Educație și Asistență Sociala Brest, precum și Asociația de prietenie Brest-Constanța.

Evenimentul aniversar debutează cu intonarea Imnurilor de Stat ale României și Franței.

Imnul României a fost interpretat de elevul David Burlacu, de la Școala gimnazială nr. 30 Gheorghe Țițeica din Constanța.

Imnul Franței a fost intonat de eleva Lucia Berechet, de la Colegiul Național Mircea cel Bătrân Constanța.

Este un eveniment important, care marchează prietenia dintre tarile si orașele noastre. Acum 25 de ani, primarii celor doua orașe au semnat un acord important, care a pus bazele unei colaborări in mai multe domenii.  Fundația înfrățirii orașelor noaste sunt oamenii. Relația dintre cele doua orase a evoluat si are acum o dimensiune economica. Șantierul Naval Constanta si cel din Brest lucrează, in prezent, împreuna. Mulțumesc primarului Francois Cullandre care a menținut vie aceasta relație, chiar daca la Constanta s-au schimbat trei primari. Dimensiunea acestei înfrățiri este in creștere. In România, la 25 de ani se serbează nunta de argint. De aceea ne dorim ca cele doua orașe sa serbeze si nunta de aur. Pentru Constanta, aceasta înfrățire este similară cu un eveniment de familie. Mulțumesc tuturor care au construit această relație solida. Avem o fundație puternica, iar de azi se va implica si președintele CJC Horia Țuțuianu, a spus primarul Decebal Făgădău.

Sunt fericit să fiu din nou la Constanța, unde mi-am regăsit prietenii. Suntem aici sa sărbătorim înfrățirea orașelor noastre. Cei 25 de ani au fost minunați si plini de evenimente deosebite.  Cred ca aceasta aniversare este un moment pentru a pune in temă mai multe probleme sociale si ale asistenței sociale. Un alt aspect este dezvoltarea economiei. Cele doua orașe trebuie sa lucreze împreuna, mai ales că ambele sunt portuare,  a transmis, la rândul sau, primarul municipiului Brest, Francois Cullandre.

Mă bucur sa particip azi la acest eveniment. Vizita delegației franceze este importantă pentru Constanța. Azi începe o noua etapă în această relație, prin semnarea Convenției de parteneriat intre CJC, DGASPC Constanța, cu Institutul pentru Educație si Asistență Socială Brest. Cred ca aceasta Convenție va aduce plus valoare acestui parteneriat", a subliniat Horia Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Constanța.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Judeţul Constanţa, înfrăţire cu regiunea Cantabria Componenţa delegaţiei Consiliului Judeţean care pleacă pe coasta de nord a Spaniei

06 Dec 2018 979

Județul Tulcea, înfrățit cu Raionul Soroca din Republica Moldova (galerie foto)

14 Aug 2018 586

Comuna Cumpăna și localitatea Cazangic de peste Prut s-au înfrățit. Primarul Mariana Gâju a primit în dar o ie de la edilul-șef Ion Guțu (galerie foto)

14 Jul 2018 764

Acord de infrățire între comuna Cumpăna și localitatea Cazangic, Raionul Leova, din Republica Moldova (galerie foto)

13 Jul 2018 637

Comuna Cumpăna, acord de infrățire cu localitatea Cazangic din Republica Moldova

12 Jul 2018 496

Parteneriatele între oraşe trebuie să treacă proba timpului Înfrăţirile municipiului Constanţa, încremenite în mandatele lui Mazăre! (galerie foto+document)

16 Apr 2018 1898

Comunicat de presă Oraşele Ovidiu şi Sulmona din Italia s-au înfrăţit. Acordul, semnat de Annamaria Casini şi George Scupra (galerie foto)

21 Nov 2017 1190

Municipiul Constanţa şi oraşul Ningbo fac astăzi primul pas spre înfrăţire!

30 Oct 2017 1058

Acord de înfrăţire între comuna Cumpăna şi comuna Mahala din regiunea Cernăuţi, Ucraina

25 Jul 2017 1594

Oraşul Ovidiu s-a înfrăţit cu Sulmona din Italia (galerie foto)

06 Mar 2017 1757

Zece orașe românesti sunt înfrățite cu orașe din SUA. Printre ele și Constanța

05 Aug 2016 1861

Ședință de îndată la Primăria Constanța Consilierii locali merg în deplasare în Turcia. Vor semna un act de înfrățire (document)

09 Sep 2015 1445

Cinci ani de la semnarea acordului de înfrăţire Reprezentanţii comunei Budeşti, de dincolo de Prut, oaspeţi de seamă la Cumpăna (galerie foto)

27 Jan 2015 1083

După vizita preşedintelui Chinei, de acum 36 de ani Un alt înalt demnitar chinez a semnat în Cartea de Onoare a comunei Cumpăna (galerie foto)

04 Dec 2014 1221

Oraşul Ovidiu a primit oaspeţi de seamă Autorităţile locale din Küçükkuyu, la masă cu Gheorghe Hagi (galerie foto)

22 Nov 2014 1172