Administratie locala

Înfrăţire simbolică între consiliile judeţene Constanţa şi Harghita. Tabere de schimb în perioada vacanţelor şi oportunităţi de dezvoltare (document)


Consilierii judeţeni constănţeni vor aproba în şedinţa ordinară din luna februarie o declaraţie de intenţie a consiliilor judeţene Constanţa şi Harghita, în vederea unei colaborări, ca urmare a întâlnirilor care au avut loc între delegaţiile celor două judeţe şi a schimburilor de experienţă prilejuite de acestea.
 

Ce cuprinde declaraţia de intenţie?Potrivit proiectului de hotărâre, consiliile judeţene Constanţa şi Harghita declară acordul în scopul dezvoltării, colaborării dintre cele două judeţe, identificării de oportunităţi, precum şi întăririi relaţiilor educaţionale şi culturale.
Conducerea celor două administraţii judeţene va iniţia relaţii de parteneriat/colaborare, cu implicarea administraţilor publice locale ale comunelor, oraşelor şi municipiilor pentru realizarea acţiunilor comune în vederea organizării taberelor de schimb în perioada vacantelor şcolare, pentru elevii din judeţele Constanţa şi Harghita. Detaliile proiectului pot fi consultate în secţiunea Documente.


În cadrul proiectului, se menţionează faptul că această colaborare nu va avea implicaţii şi responsabilităţi financiare pentru niciuna dintre părţi. În scopul realizării parteneriatelor, autorităţile administraţiei publice locale ale comunelor, oraşelor şi municipiilor unde îşi au domiciliile sau reşedinţa elevii şi cadrele didactice care vor participa în taberele de schimb din judeţele Constanţa şi Harghita vor încheia acorduri de parteneriate individuale şi vor suporta toate cheltuielile de cazare şi masă ale grupului oaspete, respectiv cheltuielile de transport ale grupului propriu.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Moment important pentru justiția din Dobrogea! Baroul Constanța se va înfrăți azi cu Baroul Hauts-de-Seine din Franța

08 Oct 2019 1364

Judeţul Constanţa, înfrăţire cu regiunea Cantabria Componenţa delegaţiei Consiliului Judeţean care pleacă pe coasta de nord a Spaniei

06 Dec 2018 1281

Județul Tulcea, înfrățit cu Raionul Soroca din Republica Moldova (galerie foto)

14 Aug 2018 813

Comuna Cumpăna și localitatea Cazangic de peste Prut s-au înfrățit. Primarul Mariana Gâju a primit în dar o ie de la edilul-șef Ion Guțu (galerie foto)

14 Jul 2018 1045

Acord de infrățire între comuna Cumpăna și localitatea Cazangic, Raionul Leova, din Republica Moldova (galerie foto)

13 Jul 2018 946

Comuna Cumpăna, acord de infrățire cu localitatea Cazangic din Republica Moldova

12 Jul 2018 703

LIVE. Eveniment aniversar Municipiile Constanța și Brest, din Franța, 25 de ani de înfrățire (galerie foto)

03 Jul 2018 1218

Parteneriatele între oraşe trebuie să treacă proba timpului Înfrăţirile municipiului Constanţa, încremenite în mandatele lui Mazăre! (galerie foto+document)

16 Apr 2018 2521

Comunicat de presă Oraşele Ovidiu şi Sulmona din Italia s-au înfrăţit. Acordul, semnat de Annamaria Casini şi George Scupra (galerie foto)

21 Nov 2017 1424

Municipiul Constanţa şi oraşul Ningbo fac astăzi primul pas spre înfrăţire!

30 Oct 2017 1250

Acord de înfrăţire între comuna Cumpăna şi comuna Mahala din regiunea Cernăuţi, Ucraina

25 Jul 2017 1985

Oraşul Ovidiu s-a înfrăţit cu Sulmona din Italia (galerie foto)

06 Mar 2017 2002

Zece orașe românesti sunt înfrățite cu orașe din SUA. Printre ele și Constanța

05 Aug 2016 2562

Ședință de îndată la Primăria Constanța Consilierii locali merg în deplasare în Turcia. Vor semna un act de înfrățire (document)

09 Sep 2015 1630

Cinci ani de la semnarea acordului de înfrăţire Reprezentanţii comunei Budeşti, de dincolo de Prut, oaspeţi de seamă la Cumpăna (galerie foto)

27 Jan 2015 1251