GastroArt Potaj de fasole (rețetă din 1931)



Se prepară astfel: se alege fasolea, se spală și se pune la fiert. Când este fiartă o cunoaștem că bobul este moale. După ce fierbe o scurgem și o trecem printr-o sită. Înferbântăm unt și turnăm fasolea. Apoi mestecăm.


Ca să fie subțire subțiem cu lapte fiert sau cu zeama în care a fiert fasolea. Se servește ca primul fel. Se garnisește cu crutoane de pâine albă. Crutoanele să fie niște pătrate mici de pâine albă prăjite.


Cantități ingrediente (pentru 2 persoane):
  • 140 gr. fasole
  • 40 gr. unt
  • 1 pahar lapte
  • 250 gr crutoane (pâine în pătrate mici prăjite)
  • 6 gr. sare.

Din “Caiet pentru gospodărie” Turtoi Teodora, clasa I, Școala Normală Brăila – 1931 (mulțumim Mihai Botea). Am păstrat ortografia originală.

FOTO: mexmarket.co.uk


Sursă foto și text: GastroArt

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ziua Internațională a ceaiului. Prepararea și servirea acestei băuturi

21 May 2023 1000

GastroArt Bulion de ardei (rețetă interbelică)

24 Jul 2022 1701

GastroArt Papanași cu smântână (rețetă interbelică)

23 Jul 2022 1940

GastroArt Roșii picante (rețetă interbelică)

22 Jul 2022 1880

GastroArt Salată de roșii specială (rețetă interbelică)

21 Jul 2022 1828

GastroArt Cremă caramel (rețetă interbelică)

18 Jul 2022 1782

GastroArt Ruladă cu cremă (rețetă interbelică)

16 Jul 2022 1752

GastroArt Papanași (rețetă interbelică)

13 Jul 2022 1558

GastroArt Papară (rețetă interbelică)

12 Jul 2022 1555

GastroArt Gogoși de pâine (rețetă interbelică)

09 Jul 2022 1546

GastroArt Salată de ficat (rețetă interbelică)

07 Jul 2022 1538

GastroArt Budincă de carne (rețetă interbelică)

06 Jul 2022 1437

GastroArt Ruladă cu cremă (rețetă interbelică)

05 Jul 2022 1659

GastroArt Tocăniță gustoasă (rețetă interbelică)

04 Jul 2022 1688

GastroArt Prune în ciocolată (rețetă interbelică)

03 Jul 2022 1480