Se prepară astfel: se alege fasolea, se spală și se pune la fiert. Când este fiartă o cunoaștem că bobul este moale. După ce fierbe o scurgem și o trecem printr-o sită. Înferbântăm unt și turnăm fasolea. Apoi mestecăm.
Ca să fie subțire subțiem cu lapte fiert sau cu zeama în care a fiert fasolea.
Se servește ca primul fel. Se garnisește cu crutoane de pâine albă. Crutoanele să fie niște pătrate mici de pâine albă prăjite.
Cantități
ingrediente (pentru 2 persoane):
- 140 gr. fasole
- 40 gr. unt
- 1 pahar lapte
- 250 gr crutoane (pâine în pătrate mici prăjite)
- 6 gr. sare.
Din “Caiet pentru gospodărie” Turtoi Teodora, clasa I, Școala Normală Brăila – 1931 (mulțumim Mihai Botea). Am păstrat ortografia originală.
FOTO: mexmarket.co.uk
Sursă foto și text:
GastroArt
Adauga un comentariu
Nume:
Email:
Comentariu*: