GastroArt Salată de varză roșie și albă (rețetă din 1931)

Pentru salată de varză roșie și albă ne trebuie următoarele lucruri: varză roșie, varză albă, oțet, untdelemn și sare.



Pe deasupra foilor verzelor sunt niște foi murdare. Le curățim și le dăm la o parte. Apoi cu cuțitul tăiem mai multe foi de lângă cotor. Le scoatem cotorul cel gros din fiecare foaie și le așezăm una peste alta.





Cu mâna stângă ținem ruloul și cu dreapta tăiem cu cuțitul varza subțire ca foaia de ceapă. Dupăce tăiem mai multe foi de varză roșie și albă, le frecăm cu oțet și cu sare.






Scurgem oțetul și varza roșie o punem într-o farfurie curată.





După fiecare varza roșie își schimbă culoarea. O așezăm bine apoi o garnisim cu varză albă.



După ce am aranjat-o, mai turnăm puțin unt de lemn pe deasupra. Cu cârpă curată ștergem marginile farfurii.




Din „Caiet pentru gospodarie” Turtoi Teodora, clasa I, Școala Normală Brăila – 1931 (mulțumim Mihai Botea). Am păstrat ortografia originală. 


Despre GastroArt.ro


Prima revistă on-line dedicată istoriei gastronomiei și a ospitalității românești (cu articole de istorie gastronomică universală și din domenii conexe). O bază de date digitalizată ce cuprinde sute de rețete din manuscrise vechi – caietele bunicilor (perioada interbelică și din comunism).






Gastroart.ro este un demers privat al jurnalistului Cosmin Dragomir prin care se încearcă acoperirea unei nișe ignorate atât de către instituțiile publice cât și de o mare parte a celor care activează în domeniile de profil. Gastroart.ro își propune să adune laolaltă pasionații și specialiștii din acest domeniu.








În ultimii ani, jurnalistul Cosmin Dragomir s-a specializat în gastronomie și a publicat sute de articole, analize, reportaje și interviuri din acest domeniu.






Istoria gastronomiei și a ospitalității românești a devenit marea lui pasiune.



Sursa foto și text:  GastroArt.ro



Citește și: 


GastroArt Salată de cartofi (rețetă din 1931)




Salată de fasole (rețetă din 1931)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

În Tulcea Prima ediție a festivalului „Scrumbii de Florii”, în Satul Pescăresc Tradițional

17 Apr 2024 1071

OMD Mamaia Constanța Îndrăgostiți de România, francezii aleg vacanțele pe litoralul românesc și la munte (FOTO)

18 Mar 2024 454

„O culegere de texte despre gastronomie” Despre „Colecționarul de sarmale” de Cosmin Dragomir, un volum destinat oricărui om interesat de fenomenul culinar

04 Mar 2024 652

Evenimente în Constanța Adina Potop, artă abstractă la mic dejun

19 Jun 2023 2223

Gastronomia, vinul românesc, animalele de fermă și mersul pe jos, sărbătorite pe 02 octombrie. Evenimentele zilei

02 Oct 2022 993

GastroArt Papanași cu smântână (rețetă interbelică)

23 Jul 2022 1929

GastroArt Roșii picante (rețetă interbelică)

22 Jul 2022 1872

GastroArt Salată de roșii specială (rețetă interbelică)

21 Jul 2022 1819

GastroArt Cremă caramel (rețetă interbelică)

18 Jul 2022 1770

GastroArt Ruladă cu cremă (rețetă interbelică)

16 Jul 2022 1742

GastroArt Papară (rețetă interbelică)

12 Jul 2022 1541

GastroArt Gogoși de pâine (rețetă interbelică)

09 Jul 2022 1536

5 locuri de vizitat într-o vacanță în Zakynthos!

08 Jul 2022 1686

GastroArt Budincă de carne (rețetă interbelică)

06 Jul 2022 1427

GastroArt Prune în ciocolată (rețetă interbelică)

03 Jul 2022 1470