GastroArt Salată de cartofi (rețetă din 1931)

Pentru salata de cartofi ne trebuie următoarele lucruri: 200 g. cartofi, 20 g. untdelemn, 20 g. măsline, 20 g. ceapă și 6 g. sare, pentru 2 persoane.



Ferbem cartofii în apă până se crapă coaja.






După ce se ferb îi curățim de coajă. Apoi îi tăiem felii fără să se crape. Dacă sunt prea mari le tăiem două sau în patru. Luăm ceapa și o tăiem în două cu coadă. Fiecare jumătate o tăiem peștișor subțire ca foița de ceapă. Măslinele le scoatem sâmburii și le tăiem cu forficelul în formă de de floare. Punem într-un pahar sare oțet si untdelemn și le mestecăm bine.










Punem într-o farfurie cuarată cartofii și ceapa și le mestecăm. Apoi turnăm și amestecătura de oțet,untelemn și sare din pahar.






După ce o așezăm în farfurie o garnisim cu măsline. Cu o cârpă curată ștergem marginile farfurii. Mai turnăm puțin untelemn pe deasupra.


Din „Caiet pentru gospodărie” Turtoi Teodora, clasa I, Școala Normală Brăila – 1931 (mulțumim Mihai Botea)







Despre GastroArt.ro


Prima revistă on-line dedicată istoriei gastronomiei și a ospitalității românești (cu articole de istorie gastronomică universală și din domenii conexe). O bază de date digitalizată ce cuprinde sute de rețete din manuscrise vechi – caietele bunicilor (perioada interbelică și din comunism).






Gastroart.ro este un demers privat al jurnalistului Cosmin Dragomir prin care se încearcă acoperirea unei nișe ignorate atât de către instituțiile publice cât și de o mare parte a celor care activează în domeniile de profil. Gastroart.ro își propune să adune laolaltă pasionații și specialiștii din acest domeniu.








În ultimii ani, jurnalistul Cosmin Dragomir s-a specializat în gastronomie și a publicat sute de articole, analize, reportaje și interviuri din acest domeniu.






Istoria gastronomiei și a ospitalității românești a devenit marea lui pasiune.



Sursa foto și text:  GastroArt.ro




Citește și:


GastroArt Oule jumări (rețetă din 1931)


GastroArt Servirea dulceței (sfat din 1931)
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

În Tulcea Prima ediție a festivalului „Scrumbii de Florii”, în Satul Pescăresc Tradițional

17 Apr 2024 1070

OMD Mamaia Constanța Îndrăgostiți de România, francezii aleg vacanțele pe litoralul românesc și la munte (FOTO)

18 Mar 2024 453

„O culegere de texte despre gastronomie” Despre „Colecționarul de sarmale” de Cosmin Dragomir, un volum destinat oricărui om interesat de fenomenul culinar

04 Mar 2024 652

Evenimente în Constanța Adina Potop, artă abstractă la mic dejun

19 Jun 2023 2223

Gastronomia, vinul românesc, animalele de fermă și mersul pe jos, sărbătorite pe 02 octombrie. Evenimentele zilei

02 Oct 2022 992

GastroArt Papanași cu smântână (rețetă interbelică)

23 Jul 2022 1929

GastroArt Roșii picante (rețetă interbelică)

22 Jul 2022 1871

GastroArt Salată de roșii specială (rețetă interbelică)

21 Jul 2022 1818

GastroArt Cremă caramel (rețetă interbelică)

18 Jul 2022 1770

GastroArt Ruladă cu cremă (rețetă interbelică)

16 Jul 2022 1739

GastroArt Papară (rețetă interbelică)

12 Jul 2022 1540

GastroArt Gogoși de pâine (rețetă interbelică)

09 Jul 2022 1536

5 locuri de vizitat într-o vacanță în Zakynthos!

08 Jul 2022 1685

GastroArt Budincă de carne (rețetă interbelică)

06 Jul 2022 1427

GastroArt Prune în ciocolată (rețetă interbelică)

03 Jul 2022 1470