Ioan Enciu, europarlamentar - Demersurile MAE privind aderarea la spațiul Schengen trebuie susținte în Parlamentul European. Voi iniția consultări în legătură cu oportunitatea depunerii unui proiect de rezoluție în PE în acest sens

Europarlamentarul Ioan Enciu, membru al Comisiei pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne în Parlamentul European, salută declarațiile Ministrului de Externe Titus Corlățean, și consideră că nu există niciun motiv pentru care România și Bulgaria să nu fie primite în spațiul Schengen la Consiliul JAI din luna decembrie. Enciu face un apel către toți europarlamentarii români să susțină acest demers instituțional al României, realizat de către Ministerul Afacerilor Externe, arătând că aceștia au o obligație de a susține interesele naționale ale României.
 
Mai mult, Ioan Enciu anunță că, în calitatea sa de europarlamentar, va iniția consultări atât cu colegii eurodeputați din toate grupurile politice, cât și cu membrii grupului S&D, în legătură cu oportunitatea depunerii unui proiect de moțiune pentru ca plenul Parlamentului European să voteze pentru sustinerea aderararii fără întârziere a României și Bulgariei la spațiul Schengen.
 
“Am luat act cu mare bucurie de declarațiile ministrului Titus Corlățean, potrivit căruia eforturile instituționale ale României se concentrează pe obținerea unei decizii favorabile aderării României la spațiul Schengen în cadrul Consiliului JAI din luna decembrie. Aceasta este o poziție corectă, care trebuie să fie susținută de către toți europarlamentarii români, indiferent de partidul din care fac parte, pentru că ea reprezintă interesele României. De altfel, demersurile susținute pe care MAE român le face în ultimul timp pentru rezolvarea favorabilă a dosarului Schengen sunt profesioniste și eficiente, de natură să conducă spre o finalitate favorabilă în acest proces. Nu în ultimul rând, salut tenacitatea ministrului Corlățean și a echipei sale în ceea ce privește subiectul aderării României la spațiul Schengen. În calitatea mea de membru în Comisia pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne, am susținut de nenumărate ori în plenul PE faptul că România și Bulgaria sunt ținute nejustificat și abuziv în afara spațiului Schengen, în ciuda implementării aquis-ului în domeniusi a confirmării acestui fapt de către Consiliul JAI, in ciuda sustinerii totale din partea Comisiei Europene si a Parlamentului European”, a declarat Ioan Enciu.
 
Enciu a continuat, adăugând că el personal va propune Parlamentului European un proiect de rezoluție, prin care legislativul european să voteze în favoarea aderării României și Bulgariei în spațiul Schengen. “Pentru că sunt raportorul din partea grulului Socialistilor si Democratilor din parlamentul European în ceea ce privește dosarul aderării la spațiul Schengen, vreau să anunț că voi iniția consultări atât în cadrului Grupului S&D, cât și în printre toți europarlamentarii, în legătură cu oportunitatea înaintării unei rezoluții către plenul Parlementului European, document prin care voi prezenta cazul României și-i voi îndemna pe toți europarlamentarii să voteze pentru respectarea tratatelor Europene și pentru primirea României în spațiul Schengen. Mă aștept ca toți eurodeputații români să susțină și să voteze această rezoluție”, a afirmat Ioan Enciu.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Comisia tehnică de amenajare a teritoriului și urbanism se reunește în această săptămână. Pe ordinea de zi figurează mai multe proiecte imobiliare controversate!

15 Apr 2024 792

AJOFM invită absolvenţii din Constanța la bursa locurilor de muncă

11 Apr 2024 723

A început eclipsa totală de soare. Imagini cu fenomenul (FOTO)

08 Apr 2024 868

Locuri de muncă Constanța Oportunitate de angajare pentru medicii stomatologi. Cine scoate postul la concurs

08 Apr 2024 674

Oamenii de știință se pregătesc pentru eclipsa de soare. Ce speră aceștia să învețe?

07 Apr 2024 698

Marius Mitulescu, candidat la Primăria Constanța din partea Partidului SOS

05 Apr 2024 1326

Oportunitate de angajare în SRI! 31 martie, ultima zi pentru înscriere! Vizați, elevii claselor a XII-a și absolvenții cu diploma de bacalaureat, cu vârsta maximă de 23 de ani în anul admiterii

30 Mar 2024 1341

Guvernul României150 de locuri disponibile pentru ediția 2024 a Programului Oficial de Internship al Guvernului României

25 Mar 2024 419

Se pregătește o nouă vânzare a unui teren în inima stațiunii Mamaia. Laurette Due SRL are drept de preepțiune

21 Mar 2024 1060

Imobiliare Constanța PUZ-ul pentru un teren din zona Tomis III din municipiul Constanța, lansat în consultare publică. Până când puteți trimite propuneri și observații? (DOCUMENT)

11 Mar 2024 1041

Simona Halep va reveni în circuitul WTA! Anunțul sportivei de la malul mării

07 Mar 2024 741

Sondaj de opinie Majoritatea respondenților consideră că luna martie este numită „luna femeii” deoarece se sărbătorește Ziua Internațională a Femeii

03 Mar 2024 678

RAJA Constanța Premii atractive la concursul de pictură și desen Apa este Viață – ediția 2024! Doar șapte zile pentru a vă înscrie (FOTO)

21 Feb 2024 669

Administrația Chițac pregătește noi vânzări de terenuri Ce investitori au de plătit diferențe de preț pentru terenuri din stațiunea Mamaia(DOCUMENTE)

20 Feb 2024 1968

Locuri de muncă Constanța Oportunitate de angajare la Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanţa

20 Feb 2024 1408