IPJ Argeș Reținut de polițiști

Nr. 544 din 22 august 2023
 
BULETIN DE PRESĂ
 
Reținut de polițiști
 
 
În ziua de 21 august a.c., polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Pitești au continuat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, privind săvârșirea infracțiunii de ultraj contra bunelor moravuri, și au reținut un bărbat, de 39 de ani, din Pitești.
Din cercetări s-a stabilit că, în ziua de 21 august a.c., în timp ce se afla pe o stradă din Pitești, bărbatul ar fi manifestat acte de exibiționism, provocând indignarea trecătorilor.
După administrarea probatoriului, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca în cursul zilei de astăzi, să fie prezentat în fața Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.
 
  •  
 
Acțiuni desfășurate de polițiștii argeșeni, în sistem integrat, pentru asigurarea ordinii publice
 
 
În ultimele 24 de ore, polițiștii argeșeni au continuat acțiunile în sistem integrat, alături de jandarmi argeșeni și de reprezentanți ai altori instituții, cu scopul prevenirii și combaterii unor situații de risc pentru cetățeni, precum și al menținerii unui climat de ordine și siguranță publică.
Au fost desfășurate activități informativ-preventive și s-a acționat în zonele în care se înregistrează aglomerări de persoane, pentru prevenirea și combaterea criminalității stradale, a faptelor ce implică acte de violență, dar și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, fiind organizate 33 de filtre.
Au fost legitimate 792 de persoane, au fost verificate 661 de autoturisme și au fost efectuate 172 de testări cu aparatele etilotest sau Drugtest.
Ca urmare a abaterilor constatate în acest context, au fost aplicate 323 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 45.500 de lei, dintre care 253 de sancțiuni au fost aplicate conform O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, iar 58 de sancțiuni au fost aplicate conform Legii 61/1991, privind normele de conviețuire socială.

În cadrul abaterilor constatate în filtrele rutiere instituite, au fost reținute 8 permise de conducere și au fost retrase 14 certificate de înmatriculare.
 
  •  
 
Acțiuni de menținere a ordinii publice în Pitești

 
 
În ziua de 21 august a.c., polițiștii de ordine publică din cadrul Secțiilor 1-4 Poliție Pitești au desfășurat acțiuni de menținere a ordinii și liniștii publice, prevenire a faptelor contra patrimoniului prin verificarea oganizării pazei, precum și creștere a gradului de disciplină rutieră.
Totodată, au fost efectuate verificări cu privire la modul de organizare și executare a serviciului de pază, la mai multe societăți comerciale.
Ca urmare a abaterilor constatate, polițiștii au aplicat, în total, 55 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 8.205 lei, dintre care 25 de sancțiuni au fost aplicate conform O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, iar 26 de sancțiuni au fost aplicate conform Legii 61/1991, privind normele de conviețuire socială.
Totodată, a fost retras un certificat de înmatriculare. Polițiștii au verificat aproape 100 de autoturisme și au legitimat 174 de persoane.
De asemenea, s-a acționat pentru depistarea și sancționarea actelor de cerșetorie, precum și a persoanelor care practică prostituția stradală, fiind desfășurate și activități de informare şi prevenire la societățile comerciale cu actiuvitate pe timpul nopții legislației privind comercializarea produselor din alcool și tutun către minori. Cu aceeași ocazie, au fost purtate discuții și cu privire la modificările privind modificările legislative cu privire la modul de pedepsire a unor infracțiuni rutiere, precum și cu privire la riscurile asociate consumului de substanțe cu efect psihoactiv.
 
  •  
 
Nu a respectat semnificația semaforului și a rămas fără permis
 
 
În ziua de 21 august a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Mioveni au depistat, în trafic, un autoturism, condus de un bărbat de 56 de ani, din Mioveni, care nu a respectat semnificația culorii roșii a semaforului electric, aflat în funcțiune.
În cauză, s-a luat măsura sancționării contravenționale, conform O.U.G. 195/2002, precum și măsura complementară de reținere a permisului de conducere, în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile.
 
  •  
 
Transporta o cabalină, fără respectarea normelor în vigoare
 
 
În ziua de 21 august a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Mioveni au depistat, în trafic, un tânăr de 20 de ani, care conducea o autoutilitară, cu care transporta o cabalină pentru care nu deținea documente prevăzute de legislația sanitar-veterinară în vigoare.
În cauză, s-a luat măsura sancționării contravenționale, conform HG 984/2005 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor, cu amendă în valoare de 780 de lei.
 
  •  
 
Depistat conducând sub influența alcoolului
 
 
În ziua de 21 august a.c., polițiștii Biroului Rutier Pitești au depistat un bărbat de 67 de ani, din Pitești, care conducea un autoturism pe raza localității Mărăcineni, în timp ce se afla sub influența alcoolului.
Având în vedere valoarea în urma testării, mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, cel în cauză a fost condus la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal, iar dreptul de a conduce a fost suspendat, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.
 
  •  
 
Conducea sub influența drogurilor
 
 
În noaptea de 21 spre 22 august a.c., în jurul orei 01:00, polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Pitești au depistat un bărbat de 26 de ani, care conducea un autoturism pe str. Calea Craiovei din Pitești, în timp ce se afla sub influența unor substanțe cu efect psihoactiv. În urma testării cu aparatul DrugTest, rezultatul a indicat prezența a două astfel de substanțe.
 Ca urmare a rezultatului testării, cel în cauză a fost condus la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice de sânge și urină, în vederea confirmării prin analize de specialitate a substanței.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal, iar dreptul de a conduce a fost suspendat, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.
 
  •  
 
Activități preventive desfășurate de polițiști
 
 
Polițiștii argeșeni continuă, și în perioada vacanței de vară, acțiunile preventive, atât în ceea ce îi privește pe copii, cât și pe adulți.
Polițiștii Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității au desfășurat activități informativ-preventive, la Atelierele de vară Șotron din localitatea Hârsești.
Activitățile au avut loc sub forma unui dialog și a unor jocuri de rol, fiind dezbătute teme ce au avut ca obiect circulația pe drumurile publice și reducerea riscurilor victimizării minorilor.
 
 
          BIROUL DE PRESĂ

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IPJ ArgeșReținut de polițiști după ce a încălcat ordinul de protecție

23 Apr 2024 295

IPJ ArgeșReținuți de polițiști

18 Apr 2024 276

IPJ Argeș Acțiuni desfășurate de polițiștii argeșeni, în sistem integrat, pentru asigurarea ordinii publice

16 Apr 2024 312

IPJ ArgeșReținut de polițiștii de investigații criminale piteșteni

12 Apr 2024 336

IPJ ArgeșAcțiuni de reducere a riscului rutier, desfășurate de Biroul Rutier Câmpulung

03 Apr 2024 360

IPJ ArgeșReținut de polițiști după ce ar fi încercat să incendieze un autoturism

29 Mar 2024 362

IPJ ArgeșDepistat conducând pe contrasens, deși avea dreptul de a conduce suspendat

22 Mar 2024 381

IPJ ArgeșReținut de polițiști

19 Mar 2024 359

În județul Argeș Profesor, arestat pentru agresiune sexuală. O agresase pe minoră chiar în incinta liceului

19 Mar 2024 537

IPJ Argeș Reținere a 9 permise de conducere și de retragere a unui certificat de înmatriculare

18 Mar 2024 445

IPJ ArgeșAcțiuni de reducere a riscului rutier, desfășurate de Biroul Rutier Pitești

08 Mar 2024 382

IPJ ArgeșDepistat în flagrant delict și reținut de polițiști

05 Mar 2024 391

IPJ ArgeșReținută de polițiști

04 Mar 2024 330

IPJ ArgeșIdentificat și reținut de polițiști pentru furt

27 Feb 2024 364

IPJ ArgeșAcțiuni de reducere a riscului rutier

23 Feb 2024 498