Actualitate

E vremea de plantare! Cătălin Filişan, „Constanţa Restart“ - „Nu facem o autostradă sau un spital, dar veţi vedea ce vom realiza. Ne vedem pe 23 martie. Ora 10 fix!“ (galerie foto)

Mai puţin de două săptămâni ne despart de evenimentul din 23 martie, când pe terenul în suprafaţă de 1,2 hectare din faţa Corpului B al Universităţii „Ovidius“ Constanţa vor fi plantaţi 200 de copaci. Echipa „Constanţa Restart“ şi Universitatea „Ovidius“ Constanţa, împreuna cu sponsori inimoşi şi cu mulţi voluntari, îşi dau mâna pentru oraş, speranţa şi natură.
 
„Mobilizarea noastră este 100%. Energia din jurul proiectului este una specială. DA, putem să facem ceea ce nu s-a mai făcut în Constanţa. Exclusiv cu fonduri private,  dar şi cu foarte multă muncă. DA, avem energia, priceperea şi determinarea să realizăm proiectul în cele mai mici detalii. Zilele trecute am adus 200 de tone de pământ negru pentru a îmbunătăţi calitatea solului, iar o parte va ajunge în gropile în care vor fi plantaţi cei 200 de copaci şi am stabilit ultimele detalii despre plantare. Nu facem o autostradă sau un spital dar veţi vedea ce vom realiza, preferăm să prezentăm rezultatul final. Ne vedem pe 23 martie. Ora 10 fix”, afirmă avocatul Cătălin Filişan, iniţiatorul acestui eveniment.
 
1,2 hectare de teren vor fi casă bună pentru 116 tei, 12 cedri, 20 de mesteceni, 32 de prunus pisardi şi 20 de thuya, conform proiectului realizat de arhitectul peisagist Mircea Ştefan Pamfil. De asemenea, copacii vor beneficia de sistem de irigare automatizat realizat de Gabriel Angelescu.
Copacii provin din pepiniere autorizate, au înălţimea de 2-4 metri, tulpina de min. 10 cm diametru, coroana formată şi vor veni cu rădăcina cu balot de pământ. Proiectul va prinde viață prin efortul nostru comun, al celor care iubesc Constanța!
 
Iată şi câteva informaţii necesare pentru cei care doresc să participe la plantarea din 23 martie. Locul de întâlnire a voluntarilor este Campusul UOC, Corpul B, Facultatea de Medicină. Parcarea autoturismelor se poate face atât pe cele 2 alei de acces, cât şi în dreptul Corpului B (parcarea amenajată). Voluntarii sunt rugaţi să vine pregătiţi pentru acţiune, cu sapă/cazma/găleată pentru apă, precum şi încălţăminte corespunzătoare, eventual cizme de cauciuc.
 
Cine doreşte să dea o mână de ajutor pentru plantarea celor 200 de copaci din 23.03.2019 poate face o donaţie în contul Asociaţiei „Constanţa Restart“ -  ROBRDE140SV71978321400, deschis la BRD Constanţa.
 

Mobilizare fără precedent!

 
Pe 23 martie 2019 vor fi prezenţi - prin programul „Mână cu Mână“ (dezvoltat de Asociaţia United Hands Romania, Fundaţia Refresh şi DGASPC Constanţa) - la acţiunea de plantare şi 40 de copii din patru centre de plasament din judeţul Constanţa, însoţiţi de educatori şi voluntari. La acţiunea de plantare vor participa și sportivii Asociaţiei Judeţene de Lupte Constanţa.
 
Proiectul va prinde viaţă prin efortul voluntarilor Asociaţiei Lindenfeld, prin Programul „Ajungem MARI“ - Constanţa împreună cu 20 de copii.
Şi studenţilor le pasă de mediul în care învaţă şi de locurile unde îşi pot petrece pauzele dintre cursuri, aşa că pe data de 23 martie marea gaşcă de la Liga Studenţilor din Universitatea „Ovidius“ Constanta se va alătura şi va da o mână de ajutor la plantarea copacilor.
 A răspuns prezent şi Colegiul Naţional Militar „Alexandru Ioan Cuza” Constanţa. Elevii vor veni însoţiţi de prof. Valeria Hanza. La plantarea din data de 23 martie 2019 şi-au anunţat participarea şi elevii din cadrul Liceului Internaţional de Informatică din Constanţa. 
De asemenea, Şcoala „Petre Ispirescu“ va sprijini evenimentul, iar elevii, părinţii şi conducerea vor fi prezenţi la plantarea celor 200 de copaci. 
 
Citeşte şi:
 
Vino şi tu pe 23 martie! Voluntarii „Constanţa Restart“ au trasat zonele în care vor fi plantaţi cei 200 de copaci
 
Proiectul „Trees need people - Constanţa Restart“ capătă amploare Zeci de elevi, studenţi şi profesorii lor, voluntari la marea plantare
 
Vino şi tu! „Constanţa Restart“ şi Universitatea „Ovidius“ Constanţa vor planta 200 de copaci (video)

Sub sloganul „Fapte, nu vorbe“, în luna martie, Asociaţia „Constanţa Restart“ şi UOC vă aşteaptă la o nouă acţiune de plantare
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Elevii Liceului „N. Titulescu” din Medgidia reciclează, sperând să salveze mediul în care trăiesc

11 Jan 2020 914

Ziua Dobrogei, sărbătorită de ​Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa (galerie foto)

17 Nov 2019 631

​Primăria Năvodari a demarat campania ”Năvodari, oraș Verde” (galerie foto)

25 Oct 2019 666

Primăria Constanţa a început plantările de toamnă. Iată zonele vizate de lucrătorii de la Spaţii Verzi

09 Oct 2019 769

Constanța Zeci de mii de flori urmează să fie plantate în spațiul verde din Țara Piticilor

10 Jun 2019 615

Continuă plantările de primăvară în municipiul Constanța

17 May 2019 517

Direcția Generală de Asistență Socială Constanța a ieșit la curățenie. Unde au acţionat participanţii

14 Apr 2019 691

Continuă plantările de primăvară în municipiul Constanța. Ce spun reprezentanții Municipalității

08 Apr 2019 585

Copacii sădiţi anul trecut au fost vandalizaţi „Verde Urban“, acţiune de plantare în cartierul Tomis Nord

06 Apr 2019 553

Mai avem nevoie şi de iarbă… În Constanţa se plantează arbuşti ornamentali

05 Apr 2019 647

Mai mulți arbori au fost plantați pe bulevradul Aurel Vlaicu din municipiul Constanța (galerie foto)

04 Apr 2019 769

Zeci de arbuști ornamentali vor înfrumuseța municipiul Constanța. În ce zone sunt plantați (galerie foto)

03 Apr 2019 690

Primarul Decebal Făgădău, laude la adresa acţiunii de plantare de la Ovidius Park

28 Mar 2019 1257

Primăria Municipiului Constanța continuă plantările de primăvară! În ce zone au fost plantați copaci

27 Mar 2019 531

Cum va arată Ovidius Park (parcul cu tei) de la Universitatea Ovidius (video)

24 Mar 2019 1673