Județul Constanța Delegație a Congresului SUA, în vizită la Baza Aeriană 57 Mihail Kogălniceanu

Vizită la baza militară de la Mihail Kogălniceanu, foto: mapn.ro

Secretarul de stat şi şef al Departamentului pentru relaţia cu Parlamentul şi calitatea vieţii personalului, Marius Bălu, și șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, s-au întâlnit luni, 11 aprilie, în Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu, cu o delegație a Congresului SUA, condusă de Kevin McCarthy, liderul republicanilor din Camera Reprezentanților anunță Ministerul Apărării Naționale (MApN).

Oficialii au analizat situația regională de securitate și modalitățile de întărire a cooperării politico-militare, în baza parteneriatului strategic dintre cele două țări și în contextul uneia dintre cele mai puternice relații transatlantice din istoria NATO.

Totodată, în cadrul întrevederii, au fost discutate aspecte privind contextul geopolitic actual și s-au prezentat elemente de natură operațională din regiune.

„Parteneriatul strategic dintre România și Statele Unite asigură un nivel ridicat de cooperare în plan militar, cu perspective concrete de îmbunătățire“, a susținut secretarul de stat Marius Bălu.

Șeful Apărării a prezentat acțiunile de consolidare a posturii de descurajare și apărare în regiunea Mării Negre și a subliniat relevanța adusă acestui proces defensiv de suplimentarea substanțială a trupelor americane pe flancul estic al NATO.

„Pentru Armata României rămâne prioritară creșterea continuă a capacității de reacție a structurii naționale de forțe, în complementaritate cu derularea, în continuare, a efortului defensiv al SUA și operaționalizarea rapidă a structurii aliate dislocate România”, a transmis generalul Daniel Petrescu.

Potrivit sursei citate, în programul delegației Congresului american au fost incluse întâlniri cu militarii americani și francezi dislocați Baza Aeriană 57 Mihail Kogălniceanu și participarea delegației la expoziția de tehnică militară organizată, cu acest prilej, de militarii din această facilitate a Armatei României.

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Autocamion al MApN, implicat într-un accident pe autostrada A3! Un autoturism s-a răsturnat după impact (FOTO)

22 Sep 2023 395

MApN Militari români, francezi și luxemburghezi la un exercițiu de instruire în comun în Centrul de Instruire Babadag

22 Sep 2023 373

Aeronave F-16 Fighting Falcon americane în misiune la Baza 86 Aeriană Borcea

22 Sep 2023 399

La Cincu, județul Brașov 900 de militari au fost evaluați la Dacian Lancer (FOTO+VIDEO)

22 Sep 2023 379

MApN Reuniunea ministerială a Rețelei Globale a Punctelor Focale naționale pe tema „Femeile, pacea și securitatea” în contextul copreședinției SUA-România

22 Sep 2023 234

Ministrul apărării naţionale, întrevedere cu ambasadorul Italiei la București. Situația din regiunea Mării Negre, printre subiectele analizate

21 Sep 2023 366

MApN Întrevederea ministrului apărării naţionale cu ambasadorul Italiei la București

21 Sep 2023 246

MApN Comunicat de presă

20 Sep 2023 237

Explozie în Marea Neagră, în zona portului Sulina! Anunțul MApN

20 Sep 2023 455

MApNÎntrevederea ministrului Angel Tîlvăr cu omologul ucrainean, în marja Grupului de contact pentru Ucraina

20 Sep 2023 236

Întâlnirea membrilor comisiilor reunite pentru apărare din Senat și din Camera Deputaților cu ministrul apărării naționale

19 Sep 2023 374

MApNÎntrevederea ministrului apărării naționale cu ambasadorul SUA la București

19 Sep 2023 354

Întrevederea ministrului apărării naționale cu ambasadorul SUA la București

19 Sep 2023 442

MApN Comunicat de presă

18 Sep 2023 265

Oficial de la MApN despre mesajul Ro-Alert transmis locuitorilor din județul Tulcea. Forțele ruse au continuat atacurile în Ucraina, lângă granița cu România

18 Sep 2023 453