MApN Secretarul de stat pentru politica de apărare, vizită de lucru în Spania, în contextul organizării viitorului Summit NATO

sursa foto cu rol ilustrativ: MApN

Secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare și relații internaționale, Simona Cojocaru, a efectuat, în zilele de 27 și 28 aprilie, o vizită de lucru în Spania, în contextul organizării viitorului Summit NATO la Madrid.

Cu acest prilej, secretarul de stat Cojocaru s-a întâlnit cu o delegație din cadrul ministerului spaniol al apărării, condusă de secretarul general pentru politica de apărare, amiral (r) Juan Francisco Martínez Núñez. 

Agenda de discuții a cuprins subiecte de actualitate aflate pe agendele NATO și UE, cu accent pe viitorul Summit de la Madrid, noul Concept Strategic al Alianței, eforturile NATO pentru întărirea posturii aliate de pe flancul estic, Compasul Strategic recent aprobat la nivelul UE, precum și evoluțiile situației de securitate din Ucraina și din regiunea Mării Negre, potrivit sursei citate. 

Oficialul român a subliniat importanța Summit-ului de la Madrid pentru adoptarea deciziilor cu privire la noua viziune a NATO, în concordanță cu actualele schimbări ale mediului de securitate, care trebuie să fundamenteze atât cadrul noului Concept Strategic, cât și definirea noii posturi colective de descurajare și apărare pe flancul estic.

Conform MApN, totodată, secretarul de stat a punctat implicațiile grave care decurg din războiul neprovocat, nejustificat și brutal al Rusiei împotriva Ucrainei și care au un impact semnificativ asupra securității europene.

Discuțiile au prilejuit și o trecere în revistă a stadiului relațiilor dintre cele două Armate, fiind punctată importanța consultării și coordonării, atât în plan bilateral, cât și în format NATO și UE, pentru gestionarea crizei actuale de securitate. În marja întâlnirii a fost semnat Planul Bilateral de Cooperare pentru anul 2022, dintre Ministerul Apărărării Naționale din România și Ministerul Apărării din Regatul Spaniei.

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ministrul apărării naţionale, întrevedere cu ambasadorul Italiei la București. Situația din regiunea Mării Negre, printre subiectele analizate

21 Sep 2023 352

MApN Întrevederea ministrului apărării naţionale cu ambasadorul Italiei la București

21 Sep 2023 241

MApN Comunicat de presă

20 Sep 2023 231

Explozie în Marea Neagră, în zona portului Sulina! Anunțul MApN

20 Sep 2023 446

MApNÎntrevederea ministrului Angel Tîlvăr cu omologul ucrainean, în marja Grupului de contact pentru Ucraina

20 Sep 2023 236

Întâlnirea membrilor comisiilor reunite pentru apărare din Senat și din Camera Deputaților cu ministrul apărării naționale

19 Sep 2023 370

MApNÎntrevederea ministrului apărării naționale cu ambasadorul SUA la București

19 Sep 2023 353

Întrevederea ministrului apărării naționale cu ambasadorul SUA la București

19 Sep 2023 392

MApN Comunicat de presă

18 Sep 2023 263

Oficial de la MApN despre mesajul Ro-Alert transmis locuitorilor din județul Tulcea. Forțele ruse au continuat atacurile în Ucraina, lângă granița cu România

18 Sep 2023 453

Echipa Invictus se întoarce acasă! Palmares impresionant obșinut în competiția de la Dusseldorf

16 Sep 2023 583

MApN Forțele Aeriene Române au început transportarea ajutoarelor umanitare către Libia

16 Sep 2023 487

MApNReplanificarea ceremoniei de la Monumentul Crucea Caraiman

15 Sep 2023 416

MApNO nouă reuniune a Grupului la nivel înalt în domeniul apărării cu Statele Unite ale Americii

15 Sep 2023 303

MapN Extinderea restricțiilor de zbor în spațiul aerian limitrof graniței cu Ucraina

14 Sep 2023 531