Ministrul Apărării Naționale, în vizită oficială în Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu (GALERIE FOTO)

Foto: Facebook/MApNMinistrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, și șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, au vizitat luni, 6 februarie, Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu.

Potrivit unui comunicat al MApN, discuțiile purtate de conducerea MApN cu echipa de comandă a bazei s-au axat, în principal, pe condițiile de muncă asigurate personalului militar și civil, stadiul de derulare a proiectelor de extindere și modernizare a infrastructurii, precum și starea tehnicii și echipamentelor din dotare.

Comandantul Bazei 57 Aeriană, comandorul Nicolae Crețu, a prezentat, de asemenea, o situație a activităților de instruire în comun prin exerciții bilaterale și multinaționale găzduite în anul 2022 la Mihail Kogălniceanu și perspectiva pentru 2023.

„Este esențial să aflăm direct de la dumneavoastră care sunt coordonatele principale ale activităților pe care le desfășurați, care sunt problemele cu care vă confruntați și, mai ales, cu ce vă putem sprijini de la nivelul echipei centrale de conducere. Concluziile cu care plec de aici sunt dintre cele mai bune”, a declarat ministrul apărării naționale.

Agenda vizitei a cuprins și întâlniri cu echipele de comandă ale detașamentelor aliate dislocate în baza de la Mihail Kogălniceanu, respectiv efective din cadrul Diviziei 101 Aeropurtată a Statelor Unite ale Americii, detașamentul Forțelor Aeriene Italiene și o echipă de legătură a armatei franceze.
Oficialii români și-au exprimat aprecierea pentru angajamentul consistent al forțelor aliate dislocate în România pentru consolidarea securității spațiului euro-atlantic pe flancul estic, acesta fiind o dovadă clară a unității și solidarității Alianței,  în contextul războiului din Ucraina și a crizei din regiune.

„Mihail Kogalniceanu este mai mult decât o bază militară, a devenit un simbol al felului în care lumea liberă se raportează la evenimentele de securitate care au loc la est de România. Am văzut aici toate condițiile de interoperabilitate pe care trebuie să le îndeplinească forțele care acționează împreună. Avem aici o atmosferă de exercițiu permanent. Astăzi am asistat, spre exemplu, la un exercițiu de poliție aeriană executat de detașamentul italian. Am avut discuții cu echipele de comandă ale contingentelor dislocate în baza de la Mihail Kogălniceanu și le-am transmis tot sprijinul nostru, pentru că activitatea de aici presupune asigurarea celor mai bune condiții pentru militarii aliați și pentru militarii noștri”, a transmis ministrul Tîlvăr.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Memorandum de înţelegere semnat de MApN şi Microsoft România privind colaborarea în domeniul tehnologiei informaţiei

28 Mar 2023 383

Ceremonie de rotire a forțelor americane în Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu, județul Constanta

27 Mar 2023 517

Ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr „În actualul context de securitate, este nevoie de o atenție sporită pentru regiunea Mării Negre”

25 Mar 2023 512

Anunț de ultimă oră de la MApN! Vizat sistemul unitar de pensii publice

20 Mar 2023 2803

A trecut un an de la un incident deosebit de grav petrecut la o unitate militară din Mamaia! Un soldat a fost atacat în post și i-a fost sustrasă arma

19 Mar 2023 860

Ministrul Angel Tîlvăr „Războiul de agresiune al Rusiei în Ucraina are impact asupra securității și stabilității Europei și Orientului Mijlociu“

15 Mar 2023 438

Colonelul Laurent Luisetti a preluat comanda Grupului de luptă al NATO în România (GALERIE FOTO)

11 Mar 2023 703

Constanța. Ofițer MApN în rezervă, condamnat pentru viol!

10 Mar 2023 2283

Conferința consilierilor de gen din Ministerul Apărării Naționale, organizată în marja Zilei Internaționale a Femeilor

07 Mar 2023 537

MApN anunță un fake news! Vizată o posibilă bază militară în Delta Dunării

04 Mar 2023 711

Conducerea MApN, la ceremonia de aniversare a Forțelor pentru Operații Speciale

03 Mar 2023 560

Atenție! MApN atenționează asupa unui nou fake news! Despre ce este vorba

28 Feb 2023 855

A murit fostul ministru al Apărării Naționale, Victor Babiuc

27 Feb 2023 4816

Căzut la datorie în Afganistan. Cine este eroul Armatei Române pe care îl pomenim astăzi

26 Feb 2023 693

UPDATE. MApN Misiune umanitară de transport aerian în sprijinul sinistraților sirieni

25 Feb 2023 667