Ministrul apărării naționale, la Washington. 2% din PIB pentru apărare


 
  • Ministrul apărării naționale Nicolae-Ionel Ciucă a efectuat mai multe întâlniri cu directorul Defense Security Cooperation Agency, precum și cu reprezentanți ai industriei de apărare, în cadrul vizitei la Washington.

În marja vizitei oficiale efectuate la Washington, ministrul apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, a avut vineri, 9 octombrie, întrevederi cu directorul Defense Security Cooperation Agency a SUA, Heidi Grant, precum și cu reprezentanți ai unor companii din industria de apărare.

În cadrul întrevederii cu directorul Defense Security Cooperation Agency a SUA, cei doi oficiali au trecut în revistă programele de cooperare tehnico – militară dezvoltate în parteneriat.

Ministrul apărării naționale a evidențiat includerea României în Risk Assessed Payment Schedule, respectiv în mecanismul financiar “dependable undertaking single case” , care va facilita lansarea contractelor multianuale multiple.

A fost subliniat angajamentul României în programele de dezvoltare și inovare, respectiv interesul pentru implicarea industriei naționale de apărare în dezvoltarea cooperării cu parteneri externi.

În context, ministrul Ciucă a reafirmat angajamentul țării noastre pentru alocarea a 2 la sută din PIB pentru apărare și pentru realizarea unor capabilități militare robuste, care să răspundă cerințelor de securitate națională, în linie cu standardele NATO.

Programul vizitei a cuprins și întrevederi cu reprezentanți ai companiilor Lockeed Martin, Raytheon, Bell și Boeing, specializate in producția de echipamente și tehnică militară.

Ministrul apărării naționale a subliniat importanța cooperării între companiile americane și operatorii din industria națională de apărare din România, în vederea asigurării securității aprovizionării și a transferului de tehnologie pentru mentenanța și producerea echipamentelor militare în țara noastră. De asemenea, a evidențiat potențialul pe care România îl are în domenii-cheie pentru dezvoltarea noilor echipamente militare precum cyber și tehnologia informației și a punctat disponibilitatea MApN de a sprijini programe comune de cercetare,  dezvoltare și inovare în domeniul tehnologiilor militare de înaltă performanță, interoperabile la nivel aliat.

La întâlniri au participat generalul-locotenent Daniel Petrescu, șeful Statului Major al Apărării, și Simona Cojocaru, secretar de stat și șef al Departamentului pentru Politica de Apărare, Planificare și Relații Internaționale.

Sursa foto: Facebook/ Nicolae Ionel Ciucă

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Institutul Cantacuzino anunță că va dubla capacitatea de producție pentru suplimentul Orostim-HV

02 Dec 2020 505

Polonia Parcela de onoare a eroilor români din Primul Război Mondial, restaurată

30 Nov 2020 516

Editorial Ziua României, sărbătorită online în acest an

30 Nov 2020 1154

Guvernul a aprobat proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Legii privind Statutul rezerviştilor voluntari

28 Nov 2020 1209

MApN Șeful Statului Major al Apărării, infectat cu coronavirus

26 Nov 2020 1194

Sediul MApN, luminat în portocaliu de Ziua Internaţională pentru Eliminarea Violenţei împotriva Femeilor

25 Nov 2020 459

Spitalul Militar din Constanța, desemnat drept unul din centrele de depozitare pentru vaccinul anti Covid

24 Nov 2020 957

MApN Reuniunea Comitetului Executiv Româno-American. Ce probleme au fost abordate

24 Nov 2020 514

MapN Ceremonia de încheiere a misiunii Forţelor Aeriene Române în Mali, la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu (LIVE)

24 Nov 2020 558

Campania de vaccinare anti COVID-19 Unde vor fi depozitate vaccinurile. Pe listă și Constanța

23 Nov 2020 949

MApN consultă piața legat de introducerea în țară a unor produse militare. O parte din acestea vor fi livrate în Constanța

23 Nov 2020 1726

Civil din Corbu, proprietar pe o parte din terenul unității militare de la Capu Midia. Ce hotărâre a luat Tribunalul Constanța

21 Nov 2020 837

15 persoane infectate cu COVID-19, aflate în stare gravă, transportate de Forţele Aeriene

19 Nov 2020 1263

Bilete de tratament balnear și de recuperare pentru pensionarii militari

18 Nov 2020 1283

Mai multe spitale militare din țară extind capacitățile de preluare a pacienților COVID-19

12 Nov 2020 650