Actualitate

Ordinul de suspendare emis de prefect, lovit de nulitate Nicuşor Constantinescu, repus în funcţia de preşedinte al CJC

Nicuşor Constantinescu nu mai este şeful suspendat al CJC. În urma deciziei de vineri a Curţii de Apel Constanţa, Nicuşor Daniel Constantinescu este, din nou, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa. Ordinul de suspendare din funcţie a şefului CJ Constanţa a devenit nul din momentul în care acesta a ieşit din arestul Spitalului Penitenciar Rahova şi a revenit acasă.

Odată cu încetarea şi a celui de-al doilea mandat de arestare emis pe numele acestuia, conform prevederilor legii, a expirat şi valabilitatea ordinului 431/11.08.2014, prin care prefectul judeţului Constanţa, Radu Volcinschi, constata suspendarea de drept a mandatului preşedintelui CJC, Constantinescu Nicuşor Daniel, ca urmare a măsurii de arestare preventivă impusă la acea dată de Curtea de Apel Bucureşti. Aşa cum se menţiona şi în documentul semnat în luna august de prefectul Radu Volcinschi, ordinul a fost valabil „până la încetarea măsurii arestării preventive“. „Cum acest lucru s-a întâmplat odată cu decizia de vineri a judecătoarei Eleni Marcu, ordinul de suspendare şi-a încetat efectele, iar Nicuşor Constantinescu nu mai este suspendat din funcţia de preşedinte al CJ Constanţa“, au declarat reprezentanţii Instituţiei Prefectului Judeţul Constanţa.

Socoteala din acte nu se potriveşte cu cea „din târg“

Deşi, „în acte“, este din nou şeful CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu nu îşi poate exercita prerogativele de preşedinte al Consiliului Judeţean, câtă vreme există anumite obligaţii impuse de magistraţii constănţeni. Potrivit încheierii instanţei date vineri, 5 decembrie, în care magistraţii au dispus înlocuirea arestului preventiv cu cea a controlului judiciar „în baza articolului 215, aliniatul 2 Cod Procedură Penală, pe timpul controlului judiciar, inculpatul Constantinescu Nicuşor Daniel trebuie să respecte, printre altele, următoarele obligaţii:
„să nu depăşească teritoriul României decât cu încuviinţarea prealabilă a organului care a luat măsura; să nu ia legătura şi să nu comunice cu martorii şi experţii din prezenta cauză precum şi cu personalul Centrului Militar Zonal Constanţa direct sau indirect şi prin orice mijloace de comunicare precum şi cu personalul din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa şi cu consilierii judeţeni“.
Ceea ce înseamnă că, deşi Nicuşor Constantinescu nu mai are restricţii în ceea ce priveşte funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, el nu se poate întoarce efectiv la muncă, fiindu-i interzis să ia legătura cu cei din CJ Constanţa. Situaţia sa va fi dezbătută, cel mai probabil, în viitoarea şedinţă de Consiliu Judeţean, care va avea loc pe 22 decembrie.

Şefii administraţiei publice constănţene, săptămânal la IPJ

De asemenea, Nicuşor Constantinescu este obligat, în perioada controlului judiciar, să ofere periodic informaţii relevante despre mijloacele sale de existenţă şi să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme. În plus, acesta este obligat să se prezinte pentru controlul judiciar în faţa poliţiştilor în fiecare zi de joi, potrivit unor surse judiciare bine informate.
Şi amicul şi colegul său, primarul Constanţei şi şeful PSD Constanţa, Radu Mazăre, trebuie să se prezinte în faţa ofiţerului aceleiaşi instituţii a Poliţiei Judeţului Constanţa, în fiecare zi de marţi.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Clubul de Volei Municipal Tomis Constanța, în faliment! Procesul a primit cel de al 22-lea termen de judecată

26 May 2020 989

Șef nou în DNA. Cine este și ce legătură are cu foștii conducători ai Constanței

14 May 2020 2052

Femeia care i-a trimis în judecată pe Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu, propusă șef în DNA

12 May 2020 4523

Dosar la DNA pentru cadastrarea judeţului Constanţa. Ce au decis ieri judecătorii

06 Feb 2020 1127

Dosar la DNA! Clubul de Volei Municipal Tomis Constanţa, în faliment. Ce au decis ieri judecătorii

23 Oct 2019 3208

Fostul arhitect-şef al CJC, trimis în judecată de către DNA. Ultima decizie a judecătorilor

17 Sep 2019 2561

Nicuşor Constantinescu, un nou dosar la DNA. Cine ar fi beneficiat de bani! (galerie foto + documente)

10 Sep 2019 2615

UPDATE Nicuşor Constantinescu, prezent la DNA Constanţa (galerie foto+video)

09 Sep 2019 2219

Oficial DNA Constanţa! Ce au spus procurorii cu privire la noul dosar în care este cercetat Nicuşor Constantinescu

15 Apr 2019 763

Nicuşor Constantinescu, prezent la DNA Constanţa (galerie foto+video)

15 Apr 2019 1812

Amânare în dosarul în care fostul preşedinte al CJ Constanţa, Nicușor Constantinescu a cerut eliberarea condiționată

11 Mar 2019 1169

DNA trebuie să răspundă dacă a colaborat cu SRI în dosarul în care mai mulţi directori din CJC au fost condamnaţi

19 Feb 2019 1681

Nicuşor Constantinescu, opt achitări şi opt ani de închisoare. Dosarul a ajuns la Curtea de Apel Constanţa

24 Dec 2018 1937

Începe judecata în ultimul dosar al lui Nicuşor Constantinescu, fostul preşedinte al CJC

21 Dec 2018 1140

DNA, oficial despre ultimul dosar al lui Nicușor Daniel Constantinescu, fostul preşedinte al CJC

08 Jun 2018 1276