Actualitate

Ordinul de suspendare emis de prefect, lovit de nulitate Nicuşor Constantinescu, repus în funcţia de preşedinte al CJC

Nicuşor Constantinescu nu mai este şeful suspendat al CJC. În urma deciziei de vineri a Curţii de Apel Constanţa, Nicuşor Daniel Constantinescu este, din nou, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa. Ordinul de suspendare din funcţie a şefului CJ Constanţa a devenit nul din momentul în care acesta a ieşit din arestul Spitalului Penitenciar Rahova şi a revenit acasă.

Odată cu încetarea şi a celui de-al doilea mandat de arestare emis pe numele acestuia, conform prevederilor legii, a expirat şi valabilitatea ordinului 431/11.08.2014, prin care prefectul judeţului Constanţa, Radu Volcinschi, constata suspendarea de drept a mandatului preşedintelui CJC, Constantinescu Nicuşor Daniel, ca urmare a măsurii de arestare preventivă impusă la acea dată de Curtea de Apel Bucureşti. Aşa cum se menţiona şi în documentul semnat în luna august de prefectul Radu Volcinschi, ordinul a fost valabil „până la încetarea măsurii arestării preventive“. „Cum acest lucru s-a întâmplat odată cu decizia de vineri a judecătoarei Eleni Marcu, ordinul de suspendare şi-a încetat efectele, iar Nicuşor Constantinescu nu mai este suspendat din funcţia de preşedinte al CJ Constanţa“, au declarat reprezentanţii Instituţiei Prefectului Judeţul Constanţa.

Socoteala din acte nu se potriveşte cu cea „din târg“

Deşi, „în acte“, este din nou şeful CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu nu îşi poate exercita prerogativele de preşedinte al Consiliului Judeţean, câtă vreme există anumite obligaţii impuse de magistraţii constănţeni. Potrivit încheierii instanţei date vineri, 5 decembrie, în care magistraţii au dispus înlocuirea arestului preventiv cu cea a controlului judiciar „în baza articolului 215, aliniatul 2 Cod Procedură Penală, pe timpul controlului judiciar, inculpatul Constantinescu Nicuşor Daniel trebuie să respecte, printre altele, următoarele obligaţii:
„să nu depăşească teritoriul României decât cu încuviinţarea prealabilă a organului care a luat măsura; să nu ia legătura şi să nu comunice cu martorii şi experţii din prezenta cauză precum şi cu personalul Centrului Militar Zonal Constanţa direct sau indirect şi prin orice mijloace de comunicare precum şi cu personalul din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa şi cu consilierii judeţeni“.
Ceea ce înseamnă că, deşi Nicuşor Constantinescu nu mai are restricţii în ceea ce priveşte funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, el nu se poate întoarce efectiv la muncă, fiindu-i interzis să ia legătura cu cei din CJ Constanţa. Situaţia sa va fi dezbătută, cel mai probabil, în viitoarea şedinţă de Consiliu Judeţean, care va avea loc pe 22 decembrie.

Şefii administraţiei publice constănţene, săptămânal la IPJ

De asemenea, Nicuşor Constantinescu este obligat, în perioada controlului judiciar, să ofere periodic informaţii relevante despre mijloacele sale de existenţă şi să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme. În plus, acesta este obligat să se prezinte pentru controlul judiciar în faţa poliţiştilor în fiecare zi de joi, potrivit unor surse judiciare bine informate.
Şi amicul şi colegul său, primarul Constanţei şi şeful PSD Constanţa, Radu Mazăre, trebuie să se prezinte în faţa ofiţerului aceleiaşi instituţii a Poliţiei Judeţului Constanţa, în fiecare zi de marţi.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Amânare în dosarul în care fostul preşedinte al CJ Constanţa, Nicușor Constantinescu a cerut eliberarea condiționată

11 Mar 2019 763

DNA trebuie să răspundă dacă a colaborat cu SRI în dosarul în care mai mulţi directori din CJC au fost condamnaţi

19 Feb 2019 1148

Nicuşor Constantinescu, opt achitări şi opt ani de închisoare. Dosarul a ajuns la Curtea de Apel Constanţa

24 Dec 2018 1520

Începe judecata în ultimul dosar al lui Nicuşor Constantinescu, fostul preşedinte al CJC

21 Dec 2018 958

DNA, oficial despre ultimul dosar al lui Nicușor Daniel Constantinescu, fostul preşedinte al CJC

08 Jun 2018 1046

DNA, prima reacţie oficială Val de nemulţumiri după condamnarea din dosarul fundaţiilor Thalia şi Fantasio

22 May 2018 1855

Un nou dosar! DNA Constanţa l-a trimis în judecată pe Nicuşor Constantinescu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean

17 May 2018 1616

Cadastrarea judeţului Constanţa, în colimatorul procurorilor Anticorupţie. Cine a ajuns la judecată. Unde este dosarul

12 Feb 2018 1682

Secretarul judeţului, Mariana Belu, a scăpat de calitatea de suspect într-un dosar instrumentat de către DNA

02 Oct 2017 3083

Nicusor Constantinescu, veste buna de la DNA Constanța

30 Sep 2017 3874

70 de ani de închisoare pentru mai mulţi directori din Consiliul Judeţean şi afacerişti din Constanţa. Ultima decizie a judecătorilor

26 Sep 2017 7890

UPDATE. Oficial de la DNA. Nicuşor Constantinescu, fostul şef al CJC, adus la DNA Constanţa

03 Aug 2017 1845

Nicuşor Constantinescu trebuie să achite o mică avere Consiliul Judeţean şi-a chemat la judecată fostul şef! Decizia nu e definitivă

08 May 2017 3731

CJC nu s-a constituit parte civilă! Înalta Curte va redeschide azi unul dintre dosarele lui Nicuşor Constantinescu (rechizitoriu)

07 Apr 2017 1835

# 104 termene Dosarul Retrocedărilor din Constanţa, redeschis. DNA cere pedepse maxime pentru Mazăre şi Nicuşor Constantinescu (rechizitoriu)

03 Apr 2017 9854