Podcastul lui Septimiu, un nou episod. Invitat Părintele Pimen de la Muntele Athos (VIDEO)

Părintele Pimen de la Muntele Athos a revenit la Podcastul lui Septimiu cu tolba plină de povești, sfaturi și pilde de viață și spiritualitate.

Întrebat în cadrul podcastului dacă în fiecare zi avem nevoie de curaj, părintele a răspuns afirmativ. 

Da. În fiecare azi avem nevoie de curaj! Viața e ca o aventură, pentru că e plină de surprize. Noi nu știm ce se îmtâmpă peste un minut. orice lucru care intervine în viața noastră e ca o surpriză.

De multe ori judecăm, dar dacă rivim viața ca pe o aventură cu surprize frumoase, ne bucurăm. Toate sunt într-o rânduială, a spus Părintele Pimen de la Muntele Athos.  

Părintele a vorbit și despre curajul de a te ruga. 

Dacă ne trebuie curaj ca să ne rugăm....și da și nu. Dacă știi că l-ai supărat pe Dzeu îți e rușine cumva. Nu îți trebuie un curaj prostesc, ci un curaj care să aibă smerenie. Nu ne ducem cu fruntea sus la Dzeu, ci cu capul plecat, ne plecăm în fața Lui cu inima, cu mintea, îi cerem să ne ajute și ne recunoaștem greșeala. 

Viața de zi cu zi este una complicată. Sunt multe știri negative, echilibrul lipsește. Pimen ne explică cum ne poate ajuta rugăciunea să ne păstrăm echlibrul. 

Mintea noastră merge continuu. Ce îi dăm, asta lucrează. Deci mintea nu poate sta fără lucrare. Depinde de noi ce îi dăm. Poți să gândești ceva frumos, să discuți ceva frumos, să-ți umpli mintea cu lucruri bune tot timpul. Nu trebuie să permiți să cazi sufletește.

Sistemul imunitar se dă peste cap din cauza supărărilor, nu mai luptă. Dacă sufletul nu e bine, se îmbolnăvește și trupul. Sufeltul repară trupul Noi avem nevoie tot timpul de Dzeu în viața noastră. Omul care lucrează binele, caută șă îi facă fericit pe cei din jur.  

Interviul integral poate fi urmărit aici

Citește și:
 

ZIUA LIVE. Senatorul PNL, Septimiu BourceanuVergil Chițac va fi candidatul PNL la Primăria Constanța și va fi primar în mandatul 2024-2028(VIDEO)


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Părintele Pimen de la Muntele Athos, la „Podcastul lui Septimiu" - „Nu poți să îl minți pe Dumnezeu!“ (VIDEO)

29 Apr 2024 542

Poliția RomânăSe organizează o nouă sesiune de admitere în cele 2 unități de învățământ postliceal ale Poliției Române- Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” – Câmpina și Școala de Agenți de Poliție „Septimiu Mu

24 Apr 2024 300

ZIUA LIVE Septimiu Bourceanu (PNL) - „Dacă la Constanța era blat, PSD nu avea contracandidați"! (VIDEO)

10 Apr 2024 780

ZIUA LIVE Politica faptelor versus Constanța proiectelor! (FOTO+VIDEO)

10 Apr 2024 519

ZIUA LIVE Politica faptelor vs. Constanța proiectelor!

09 Apr 2024 639

ZIUA LIVE Senatorul Septimiu Bourceanu (PNL) - „Într-un calendar destul de scurt, vom anunța candidatul la CJ Constanța”!

29 Feb 2024 1025

ZIUE LIVE Când va avea Constanța un candidat femeie la Primărie? Ce spune Septimiu Bourceanu? (VIDEO)

29 Feb 2024 657

ZIUA LIVE Septimiu Bourceanu (PNL Constanța) despre despre comasarea alegerilor europarlamentare cu localele (VIDEO)

29 Feb 2024 702

ZIUA LIVE PNL Constanța, față în față cu provocarea comasării alegerilor!

28 Feb 2024 868

Aviz favorabil pentru proiectul de construire și dotare a Spitalului de Pediatrie Dr. Alexandru Pesamosca din municipiul Constanța

21 Dec 2023 951

ZIUA LIVE. Senatorul PNL Constanța, Septimiu Bourceanu „Până la începutul lunii martie 2024 vor fi anunțati candidații pentru scrutinele de anul viitor"

15 Dec 2023 1205

ZIUA LIVE Senatorul Septimiu Bourceanu - „Toate alianțele politice care se fac la un moment dat au și momente în care există poziții divergente“ (VIDEO)

15 Dec 2023 832

ZIUA LIVE Dacă PNL nu repetă anul viitor performanţa din 2020, cu cine va face o majoritate în Consiliul Local şi în CJ Constanța?

14 Dec 2023 1092

Podcastul lui Septimiu, un nou episod. Invitat Dr. Emilian Negrilă, directorul Stațiunii de Cercetare Agricolă Teleorman (VIDEO)

11 Dec 2023 836

Peste 2.800 de elevi au absolvit școlile de poliție, jandarmerie, poliție de frontieră și pompieri

25 Nov 2023 729