„Restaurăm istoria și construim viitorul“ Școala Americană București, ansamblul ridicat de Aedificia Carpați ce încorporează un adevărat sistem de învățământ occidental

  • Școala Americană din București a fost fondată în anii 1960 de Ambasada S.U.A.
  • Lucrările la Școala Americană au fost întreprinse de compania bucureșteană Aedificia Carpați și partenerii săi pentru acest proiect.
  • Lucrările s-au desfășurat pe parcursul a 14 luni, un timp relativ scurt, în care s-a implementat efectiv în spațiul fizic un veritabil concept, premiat la final cu Trofeul Calității.
Există numeroase teorii potrivit cărora spațiul și dispunerea spațială din jurul nostru ne influențează lumea și modalitatea în care ne raportam la ea, dar și modul în care o percepem.
 
În raport de aceste teorii, visul american, care continuă să reprezinte un ideal, își regăsește poate un prim pas pe drumul împlinirii prin Școala Americană din București, un ansamblu de clădiri ridicat de compania bucureșteană Aedificia Carpați și partenerii săi pentru acest proiect, ansamblu ce încorporează mai mult decât niște clădiri - un adevărat sistem.


 
Instituție de învățământ de prestigiu din Capitală, Școala Americană găzduiește elevi și preșcolari de diferite naționalități, oferindu-le un sistem de învățământ internațional recunoscut, cuprins într-un ansamblu de clădiri special conceput.
 
Lucrările la Școala Americană s-au desfășurat pe parcursul a 14 luni, un timp relativ scurt, în care s-a implementat efectiv în spațiul fizic un veritabil concept.
 
Cu toate acestea, eforturile constructorilor și specialiștilor au fost recompensate cu Trofeul Calității.
 
Fondată de Ambasada Statelor Unite ale Americii
 
Școala Americană a fost fondată în anii 1960 de către Ambasada Statelor Unite ale Americii și este situată în Voluntari, pe Bulevardul Pipera.
 

Limba de predare este engleza, iar la absolvirea unității de învățământ, elevii primesc diploma de bacalaureat internațional.
 


Școala găzduiește peste 900 de elevi, din peste 60 de țări.
 
Așa cum arătam anterior, în ce privește ridicarea ansamblului pe care îl reprezintă Școala Americană, mai mult decât construirea unei școli, proiectul a presupus dezvoltarea unui ansa blu de clădiri care să găzduiască instituții de învățământ în sistem american.
 
Mii de metri pătrați la dispoziția elevilor
 
Edificat în perioada anilor 2001 – 2002, ansamblul a fost proiectat de SC Carpați Proiect SA, șef proiect fiind dr. arh. Adrian Spirescu.
 
Suprafața desfășurată a complexului este de 19.500 mp, terenurile de sport se întind pe o suprafață  de 17.500 mp, iar drumurile și parcajele cuprind 17.200 mp.
 


Ansamblul reprezentat de Școala Americană include astfel grădiniţă, şcoală generală, colegiu, cu spaţii anexe: auditorium, sala de sport, club, cafeteria, toate extinse pe suprafața de 19.500 de metri pătrați.
 


Investiția a fost completată cu lucrări exterioare adiacente: terenuri de fotbal, baschet, tenis, zone de agreement și spații verzi, în suprafață totală de 6 hectare.
 
Proiectul reprezentat de Școala Americană a fost premiat cu Trofeul Calității.
 
Citește și
„Restaurăm istoria și construim viitorul“
„Aspirație către spiritualitate, într-un București frământat“ - Schitul Darvari și lucrările ce l-au purtat din veacul lui Ghica-Voievod în prezent

 
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

„Restaurăm istoria și construim viitorul“ Biblioteca Națională a României, veritabil centru cultural și reper arhitectural al Bucureștiului (FOTO)

30 Nov 2023 738

Biciuit de ploi și vânturi nemiloase, Cazinoul din Constanța strălucește, suveran alb peste faleza cenușie (FOTO)

22 Nov 2023 3234

#Dobrogea145 Ing. Petre Badea, directorul general al Aedificia Carpați, mesaj de Ziua Dobrogei

20 Nov 2023 1206

„Restaurăm istoria și construim viitorul“ Centrul PRECIS, viitorul cu inimă verde, construit de Aedificia Carpați și partenerii săi

30 Oct 2023 885

„Restaurăm istoria și construim viitorul“ Teatrul Național București, locul ce poartă sufletul spre noi dimensiuni! Imobilul, readus la imaginea artistică prin lucrările Aedificia Carpați și ale partenerii săi (FOTO)

29 Sep 2023 914

Constanța Carp, arhitecta care a proiectat lucrările de salvare a Cazinoului din Constanța – „Cazinoul cunoaște o restaurare care îi va reda demnitatea“ (FOTO)

12 Aug 2023 4869

„Restaurăm istoria și construim viitorul“ Muzeul Țăranului Român, leagăn al sufletului românesc. Despre impresionantele lucrăril ce îl fac să respire, din nou, viață (FOTO)

30 Jul 2023 2269

„Restaurăm istoria și construim viitorul“ Fundațiunea Universitară Carol I, „aşezământul spre binele tinerimii universitare“ readus la viață de compania care acum restaurează Cazinoul din Constanța

30 Jun 2023 1171

„Restaurăm istoria și construim viitorul“ „Aspirație către spiritualitate, într-un București frământat“ - Schitul Darvari și lucrările ce l-au purtat din veacul lui Ghica-Voievod în prezent

31 May 2023 1221

Editorial Cazinoul din Constanța – „Reparăm o mare rușine și o nedreptate istorică“

08 May 2023 1666

„Restaurăm istoria și construim viitorul“ Mii de arii minunate și voci dumnezeiești, reunite cu emoțiile vii ale miilor de spectatori, sub acoperișul Operei Naționale București, monument istoric refăcut cu atenție și migală

10 Apr 2023 1612

„Restaurăm istoria și construim viitorul“ Hanul Gabroveni, șters din lista monumentelor istorice de comuniști, acum bijuteria din inima Bucureștiului vechi și nou

31 Mar 2023 2076

Vestea renașterii Cazinoului din Constanța a ajuns și peste hotare! „Dacă pereții aceia ar putea vorbi, aș sta treaz toată noaptea să-i ascult“

23 Mar 2023 3140

„Restaurăm istoria și construim viitorul“ Sediul STS - peste 20.000 de metri pătrați reuniți într-un vast ansamblu dedicat activităților specifice de telecomunicații speciale

28 Feb 2023 1813

Editorial Cazinoul din Constanța, cu toată viteza înainte spre renaștere!

21 Jan 2023 2547