Administratie locala

PUZ-ul pentru blocul de șase etaje de lângă sediul IPJ Constanța, contestat în faza de consultare publică, intră la vot în ședința de CLM (documente)

  • Mai multe persoane fizice și juridice au depus sesizări la Primăria Constanța cu privire la PUZ-ul inițiat de familia Stere și Sultana Ștefan, pe parcursul consultării publice
  • Cu toate acestea proiectul se regăsește pe ordinea de zi a ultimei ședințe de Consiliu Local Municipal Constanța din acest mandat, care are loc chiar astăzi
  • PUZ-ul este inițiat pentru un teren de pe strada Renașterii –delimitat de strada Patriei, Bulevardul Mamaia și plaja Mării Negre, deasupra plajei 3 Papuci, în apropierea sediului IPJ Constanța
  • Stere și Sultana Ștefan sunt proprietari ai terenului iar elaborator biroul individual de arhitectură urbanist Roxana Mărculescu
  • Coincidență sau nu, administratorul societății Stejarul SRL, una dintre firmele imobiliare care construiesc în municipiu


Mai multe persoane fizice și juridice au depus sesizări la Primăria Constanța cu privire la PUZ-ul inițiat de familia Stere și Sultana Ștefan, pe parcursul consultării publice.
Cu toate acestea proiectul se regăsește pe ordinea de zi a ultimei ședințe de Consiliu Local Municipal Constanța din acest mandat.
Ședința are loc astăzi de la ora 13.00, prin sistem de videoconferință. Consilierii locali au 63 de proiecte pe ordinea de zi.
Planul urbanistic zonal pentru zona delimitată de bd. Mamaia, str. Patriei și str. Renașterii, inițiator Ștefan Stere se va afla în atenția aleșilor, astfel încât dacă va întruni numărul necesar de voturi blocul se șase etaje se va construi.
În perioada în care proiectul a fost în consultare publică, mai mulți vecini din cartier au semnalat faptul că investiția nu este oportună și nu respectă mai multe aspect, vezi secțiunea “citește și”.
PUZ-ul este inițiat pentru un teren de pe strada Renașterii –delimitat de strada Patriei, Bulevardul Mamaia și plaja Mării Negre, deasupra plajei 3 Papuci, în apropierea sediului IPJ Constanța.

Stere și Sultana Ștefan sunt proprietari ai terenului iar elaborator biroul individual de arhitectură urbanist Roxana Mărculescu.

Coincidență sau nu, administratorul societății Stejarul SRL, una dintre firmele imobiliare care construiesc în municipiu.
 

Iată care au fost observațiile locuitorilor municipiului Constanța:

Au fost transmise 49 de notificări către proprietari, persoane fizice și juridice din zona de studiu.
Pe parcursul derulării procesului de informare și consultare publică au fost primite sesizări de la mai multe persoane interesate, care au vizat reglementările propuse: Mariana Ivănoiu și Laurențiu Kertesz au formulat adrese prin care își exprimă dezacordul față de proiectul PUZ, deoarece construirea unui bloc în zonă ar duce la supraaglomerarea traficului pe strada Renașterii care este foarte îngustă și cu o singură ieșire. Totodată, constănțenii atrag atenția asupra caracterului instabil al terenului de la țărmul mării, de existența unor izvoare subterane, până în prezent taluzul fiind afectat de repetatele alunecări de teren.
Un alt constănțean, Vivian Nicolae Diaconescu a formulat o adresă prin care solicit corecție material în documentația PUZ, privind modificarea eronată a terenului deținut în proprietate, vezi secțiunea “documente”.
O altă adresă a fost formulată de Asociația Verde Urban, care își manifestă dezacordul față de prezentul PUZ, deoarece apreciază că nu etse specificată corect zona de reglementare în cadrul căruia se propune proiectul, fiind necesară claridicarea modului în care acest teren nu mai este considerat a aparține zonei de reglementare ZRS, ci unei alte zone, care permite construirea unui imobil P+6 E.

Și Radu Mihailov din Constanța a transmis o adresă prin care aduce la cunoștință protestul împotriva acestui PUZ , susținut și în mediul online. Obiecțiunile sunt legate de traficul rutier din zonă, branșarea și descărcarea traficului dinspre strada Renașterii spre strada Patriei, etc.
Un alt grup de cetățeni reprezentanți prin avocat Amelia Cristina Tudor constestă mai multe puncte din PUZ-ul aflat în dezbatere publică, printre care: încălcarea drepturilor de proprietate asupra unor terenuri deținute de petenți, prin construcția de parcări, alei sau șosele, reducerea suprafețelor construibile sau lipsa accesului în zonă din strada Patriei.Citește și:

Constanța. PUZ-ul inițiat de administratorul societății Stejarul SRL, pentru o investiție P+6E pe strada Patriei, chiar în buza mării, contestat (documente)

Constanța. Proiect imobiliar, cu opt etaje și spații comerciale, desființat de instanța de contencios-administrat

Se va mai construi un bloc de opt etaje! Unde va fi situat
Un bloc din Faleză Nord va fi supraetajat. Cine este investitorul (document)


Autorizaţia de construire şi PUZ-ul unui imobil de pe strada Dezrobirii, atacate în instanţă de Prefectura Constanţa (galerie foto+document)
 
Coincidență sau nu, patronul societății Stejarul SRL, poartă același nume cu investitorul PUZ pentru un teren pe strada Renașterii, în apropierea sediului IPJ Constanța, la mâna constănțenilor! (documente)
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Vergil Chițac “Povara recunoștinței sau cum își recompensează domnul Făgădău, până în ultimul moment, clientela din bani publici”

19 Oct 2020 557

Constănțenii pot veni cu observații în fiecare etapă de realizare a Planului Urbanistic General al municipiului Constanța

17 Oct 2020 672

Cine vrea să fie director la Centrul Cultural Judetean Constanța "Teodor T. Burada". Concurs de proiecte de management (documente)

17 Oct 2020 2241

Începe plata indemnizațiilor membrilor birourilor electorale ale secțiilor de votare din municipiul Constanța

15 Oct 2020 594

Primăria cumpără servicii de consultanţă pentru proiectul de reabilitare a zonei centrale a municipiului Constanța

13 Oct 2020 731

Barometru urban. Calitatea vieții în Constanța este în medie de nota 7

12 Oct 2020 1258

Directorul AFIR, liberalul Dorin Opreanu în cărți pentru postul de administrator public al județului Constanța

10 Oct 2020 2698

Făgădău lasă primăria Constanța digitalizată. Platformă pentru certificate de urbanism și autorizații de construire

01 Oct 2020 2114

Arhitectul șef al Primăriei Constanța, Radu Vânturache despre storymap-ul dedicat documentației de urbanism Plan Urbanistic General al municipiului

30 Sep 2020 2078

Se depun cererile pentru permisele de călătorie gratuite valabile pentru anul 2021

28 Sep 2020 1559

Comuna constănțeană Cogealac a rămas fără primar chiar înainte de alegerile locale

25 Sep 2020 1363

Două parohii primesc bani în ultima ședință a Consiliului Local Municipal Constanța din acest mandat (documente)

21 Sep 2020 853

Ion Maticiuc vrea să ridice blocuri de 12 etaje la intrare în stațiunea Mamaia. PUZ-ul a fost respins de CLM luna trecută. A fost reintrodus în ședința de astăzi (documente)

21 Sep 2020 1207

PUZ-ul pentru investiția imobiliară pe terenul fostului Hotel Continental din inima Constanței, a ajuns în dezbatere publică (document)

19 Sep 2020 1373

Emil Banias revine în Consiliul Județean la final de mandat. Va încasa retroactiv indemnizațiile din perioada 2017 -2020 (documente)

19 Sep 2020 952