Administratie locala

Ședințele de Consiliu Local Municipal de la Constanța devin nefrecventabile. Printre nervi și vociferări, s-a votat regulamentul privind parcările. PUZ-urile cu probleme au fost retrase (galerie foto + document)

Agitație, nervi și vociferări în ședința Consiliului Local al municipiului Constanța! Din cele 59 de proiecte de pe ordinea de zi, cinci au fost retrase, iar alte trei au fost trântite la vot de consilieri.
 
Ședința a debutat cu un schimb de replici între consilierul liberal Andrea Văsii și primarul Decebal Făgădău. Prima este nemulțumită de faptul că edilul-șef nu consultă CLM înainte de a lua decizii importante, cum este cea prin care municipiul Constanța a devenit parte dintr-o asociație de dezvoltare alături de municipiile București și Brașov. Consilierii spun că nu este normal să afle din presă sau de pe pagina de Facebook a Primăriei despre acțiunile primarului.
 
La rândul său, Decebal Făgădău a spus că agenda sa este municipiul Constanța și nu are de ce să se consulte cu fiecare ales local în parte. Făgădău le-a reproșat liberalilor că nu au un lider de grup, că vorbesc pe mai multe voci și că sunt nepregătiți.
 
Într-o atmosferă destul de tensionată, aleșii locali au aprobat suplimentarea numărului de autobuze RATC la 104, planul de management al RADET, fuziunea dintre societățile municipalității Confort Urban SRL și Ecosal SRL, finanțarea mai multor cluburi sportive, organizarea de activități prilejuite de Ziua Dobrogei sau strategia serviciilor sociale.
 
Un proiect important aprobat ieri este cel privind regulamentul de organizare și funcționare a parcărilor publice de pe raza municipiului Constanța. Potrivit proiectului, rezervarea locurilor de parcare este valabilă de luni până vineri, în intervalul orar 17.00 - 8.00, inclusiv sâmbăta, duminica și de sărbători legale. În intervalul 8.00 - 17.00, de luni până vineri, inclusiv deținătorul autorizației nu mai are drept prioritar de folosință asupra locului de parcare.
Oricine poate folosi acel loc de parcare.
 
Primarul a explicat că deocamdată nu se vor da amenzi celor care nu respectă acest regulament, însă, pe viitor, când regulamentul va rămâne bătut în cuie, lucrurile s-ar putea schimba. Totuși, în proiectul de hotărâre se precizează că cei care dețin autorizație pentru locul de parcare și nu respectă legea vor fi amendați cu suma de 1.000 de lei. Rămâne de văzut când va intra Poliția Locală în acțiune.
 
Primul proiect trântit la vot este cel care prevedea un schimb de teren din stațiunea Mamaia între municipiul Constanța și SC Orient Construct Decor SRL. A urmat apoi proiectul privind preluarea de către Confort Urban a treptelor de la plaja Modern, care a picat la vot, după ce liberalii l-au acuzat pe primar că a furat acest proiect de la mapa unui consilier PNL. Alți revoluționari au mai primit ieri, potrivit legii în vigoare, locuri de veci.
 
Cinci proiecte de hotărâre au fost retrase, printre care și PUZ-ul lui Nicola, patronul fabricii de mobilă, Ruana, despre care cotidianul ZIUA de Constanța a scris în mai multe rânduri. Celelalte proiecte retrase vor fi reintroduse, spune Decebal Făgădău, numai după ce inspectorii de la Inspectoratul Teritorial în Construcții își vor motiva procesele-verbale trimise Primăriei în vederea completării planurilor urbanistice zonale.
 
Un alt proiect care nu a trecut a fost cel cu numărul 57, privind organizarea Consiliului de Administrație al Regiei Autonome de Exploatare a Domeniului Public și Privat din Constanța. Persoanele propuse, cu excepția lui Cristian Solom, nu au întrunit numărul de voturi necesar. Este vorba despre Sorin Lucian Ionescu, Cristinel Dragomir și Florin Gheorghe. 
 
În finalul ședinței, aleșii locali au votat și pentru constituirea Asociației Axa de Dezvoltare Brașov-București-Constanța.
 
În secțiunea „Documente“ puteți revedea proiectul privind organizarea locurilor de parcare din municipiul Constanța.

Citește și:

Respins în comisii, dar și în plen
Făgădău forțează mâna consilierilor locali. PUZ-ul patronului firmei de mobilă Ruana, din nou pe lista proiectelor CLM!

Asociația senatorului Chițac le dă bătăi de cap angajaților Inspectoratului în Construcții, prefectului și arhitectului-șef Mihai Vânturache!

Ce prevede Regulamentul de organizare și funcționare a parcărilor publice de pe raza municipiului Constanța (documente)


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“ din municipiul Constanţa, în atenţia consilierilor locali. Ce vor decide aleşii (documente)

24 Sep 2018 84

Consiliul Municipal Constanţa votează prelungirea contractului cu Societatea de Avocaţi „Trandafir şi Asociaţii“. Vezi de ce! (document)

24 Sep 2018 86

Zona peninsulară a Constanţei devine pietonală. Consilierii locali vor aproba proiectul în şedinţa CLM (document)

24 Sep 2018 177

Patru opere de artă de ceramică monumentală vor fi donate municipiului Constanţa. Lucrările vor fi amplasate în apropierea mării! (document)

18 Sep 2018 385

Finanţarea unor cluburi sportive din Constanţa, în atenţia Comisiei pentru învăţământ şi sport din cadrul Consiliului Local. Arhitectul oraşului, invitat la Comisie în septembrie!

25 Aug 2018 538

Şedinţă extraordinară a Consiliului Local Municipal Medgidia

06 Aug 2018 452

PNL consideră Regulamentul zonei peninsulare o bătaie de joc la adresa constănțenilor

01 Aug 2018 664

„Mă voi întâlni cu operatorii economici, pentru a le asculta argumentele“ Făgădău anunţă o nouă dezbatere publică privind Regulamentul de acces în zona peninsulară a Constanţei

01 Aug 2018 714

Primăria Constanţa achiziţionează autobuze electrice şi staţii de încărcare aferente. Proiectul este la mâna consilierilor locali (documente)

27 Jul 2018 1639

Sondaj de opinie Sunteţi de acord cu restricţionarea accesului auto în zona peninsulară?

23 Jul 2018 2799

Cu proiectu-n mână şi dezinformarea-n gură Scările de la plaja Modern, administrate de Confort Urban. Proiectul a trecut şi fără voturile PNL! (document)

04 Jul 2018 3636

UPDATE. Şedinţă de îndată la CLM. Primarul Făgădău repune pe ordinea de zi controversatul proiect al Parcului de Miniaturi pe care municipalitatea vrea să-l amenajeze în parcul Tăbăcărie din Constanţa! (galerie foto)

12 Jun 2018 2079

Ședință de îndată, la Consiliul local Constanţa. Pe ordinea de zi, proiectul ”Miniature Park”

11 Jun 2018 775

Liberalii susţin că la presiunea lor se întâmplă acest lucru După ce, la şedinţa de Consiliu, aleşii i-au respins 26 de proiecte, primarul Decebal Făgădău a emis o notă internă! (document)

09 Jun 2018 1714

26 de proiecte aflate pe ordinea de zi a CLM Constanţa, respinse Decebal Făgădău - „Sper să vină şi ziua în care vom avea şedinţe utile, nu doar interesante“

30 May 2018 1782

UPDATE. Imagini de la eveniment Astăzi, şedinţă a Consiliului Local al Municipiului Constanţa. Mai multe proiecte de pe ordinea de zi, respinse (galerie foto)

29 May 2018 1546

Şedinţă CLM Constanţa Cinci revoluţionari vor primi locuri de veci. Unde sunt situate acestea (documente)

29 May 2018 1289

Se lasă cu amenzi! Unele foarte mari. Regulamentul privind activităţile comerciale şi serviciile de piaţă va fi votat de consilierii din Constanţa (document)

29 May 2018 2799

Promenada din stațiunea Mamaia, faleza Portului Turistic Tomis și plaja Modern, preluate în administrare de Confort Urban (document)

29 May 2018 1499

Şedinţă CLM Constanţa Consilierii aprobă schimbul şi repartizarea unor spaţii de locuit ANL şi din fondul locativ de stat (documente)

28 May 2018 703

Aleşii locali constănţeni decid numirea directorului executiv al Direcţiei Locale de Evidenţă Persoane (document)

28 May 2018 520

Trei şcoli din Constanţa, în atenţia consilierilor locali constănţeni. Unităţile de învăţământ vor fi reabilitate

28 May 2018 7007

Aurora Economu, soţia fostului patron al cafenelelor Filicori, solicitare către CLM Constanţa (document)

28 May 2018 2863

Schimb de terenuri între municipiul Constanța și Orient Construct Decor SRL. Unde sunt situate și la cât au fost evaluate (document)

26 May 2018 1063

Strategia de Dezvoltare și Promovare a Turismului în municipiul Constanța intră la vot în Consiliu Local Municipal. Ne-a costat 85.000 de lei!

25 May 2018 365

Consilierii locali din Constanţa votează majorarea între 300 și 500% a impozitului datorat de către proprietarii unor clădiri în paragină

25 May 2018 476

Primăria Constanța vinde un teren fostului consilier local Tudorel Chesoi. Pe teren funcționează o piață agroalimentară (document)

25 May 2018 4785

Aleșii locali vor stabili marţi prețul de furnizare a energiei termice pentru Constanţa. La cât va ajunge gigacaloria (document)

25 May 2018 1346

Proiectul, aprobat de consilierii locali municipali. Reabilitarea energetică a Liceului „Ovidius“ Constanţa nu va afecta procesul educaţional

07 May 2018 506

Consilierii locali municipali constănţeni şi-au desemnat preşedintele de şedinţă pentru următoarele trei luni. Vine de la PSD!

01 May 2018 1072

Se reunesc în şedinţă pe 25 aprilie Consilierii locali municipali, undă verde pentru modernizarea străzilor Termele Romane şi Traian, pe sectorul Poarta 1 Constanţa - bulevardul Tomis

20 Apr 2018 1250

Propunere Viitoarele ședințe ale CLM Constanța vor începe cu intonarea imnului României și celui al Dobrogei

23 Mar 2018 781

LIVE TEXTConsilierii locali constănţeni, întruniţi în şedinţă ordinară. Zeci de proiecte importante, pe ordinea de zi (galerie foto)

23 Mar 2018 972

Consiliul Local Municipal Constanţa votează repartiţii în blocurile ANL (document)

23 Mar 2018 1393

Aleşii locali PNL se vor abţine de la vot în şedinţa CLM de mâine. Vezi despre ce proiect este vorba şi ce contestă liberalii? (documente)

22 Mar 2018 902

Iată care sunt asociaţiile şi fundaţiile subvenţionate în 2018 de Primăria Constanţa! Sumele lunare sunt cuprinse între 6.700 şi 14.000 de lei

19 Mar 2018 652

Consiliul local al municipiului Constanţa, convocat în ședință ordinară. 79 de proiecte pe ordinea de zi

16 Mar 2018 864

UPDATEAstăzi, şedinţă extraordinară a Consiliului Local al municipiului Constanţa. Un singur proiect pe ordinea de zi

12 Mar 2018 819

Constanţa. Şedinţă extraordinară de CLM. Se aprobă transmiterea în administrarea MApN a imobilului în care va funcţiona Colegiul Naţional Militar „Alexandru Ioan Cuza“! (document)

12 Mar 2018 1096

Liceul Militar de Marină, funcţional din toamnă Consilierii locali votează transferul clădirii Colegiului Tehnic de Marină „Alexandru Ioan Cuza“ Constanţa la MApN

21 Feb 2018 1554

Cum se votează în CLM Mig-2000 va continua sa folosească gratuit un teren al municipiului Constanţa

01 Feb 2018 1259

Cât va costa abonamentul RATC lunar pe toate liniile de la 1 februarie. Va putea fi achitat prin aplicații sau SMS

29 Jan 2018 1831

Activitatea asistenţilor persoanelor cu handicap grav, pe ordinea de zi a consilierilor constănţeni din Comisia de învăţământ şi protecţie socială

13 Jan 2018 484

LIVE TEXT Astăzi, ședință ordinară a Consiliului local al municipiului Constanţa. 48 de proiecte pe ordinea de zi (galerie foto + video)

28 Dec 2017 2610

Capela Tinerilor, ridicată de Arhiepiscopia Tomisului, în atenția aleșilor locali (document)

27 Dec 2017 1738

Indemnizațiile membrilor consiliilor de administrație ale societăților comerciale și regiilor aflate în subordinea CL Constanța, majorate (document)

27 Dec 2017 2057

Impozit majorat cu 500% de Primăria Constanţa pentru o firmă cipriotă. Iată despre ce este vorba (document)

26 Dec 2017 1681

LIVE TEXT Şedinţa ordinară a Consiliului local al municipal Constanţa a început. 44 de proiecte pe ordinea de zi (galerie foto)

27 Nov 2017 2078

Liberalii au revenit la sentimente mai bune. Vor vota pentru validarea mandatelor lui Rezeanu şi Căliminte. În ce condiţii ar relua procedura de vacantare a mandatelor?

27 Nov 2017 1436

Comisia de buget-finanţe se reuneşte în această săptămână. Cetăţenii care vor să semnaleze probleme Consiliului Local pot participa

15 Nov 2017 492