Administratie locala

Ședințele de Consiliu Local Municipal de la Constanța devin nefrecventabile. Printre nervi și vociferări, s-a votat regulamentul privind parcările. PUZ-urile cu probleme au fost retrase (galerie foto + document)

Agitație, nervi și vociferări în ședința Consiliului Local al municipiului Constanța! Din cele 59 de proiecte de pe ordinea de zi, cinci au fost retrase, iar alte trei au fost trântite la vot de consilieri.
 
Ședința a debutat cu un schimb de replici între consilierul liberal Andrea Văsii și primarul Decebal Făgădău. Prima este nemulțumită de faptul că edilul-șef nu consultă CLM înainte de a lua decizii importante, cum este cea prin care municipiul Constanța a devenit parte dintr-o asociație de dezvoltare alături de municipiile București și Brașov. Consilierii spun că nu este normal să afle din presă sau de pe pagina de Facebook a Primăriei despre acțiunile primarului.
 
La rândul său, Decebal Făgădău a spus că agenda sa este municipiul Constanța și nu are de ce să se consulte cu fiecare ales local în parte. Făgădău le-a reproșat liberalilor că nu au un lider de grup, că vorbesc pe mai multe voci și că sunt nepregătiți.
 
Într-o atmosferă destul de tensionată, aleșii locali au aprobat suplimentarea numărului de autobuze RATC la 104, planul de management al RADET, fuziunea dintre societățile municipalității Confort Urban SRL și Ecosal SRL, finanțarea mai multor cluburi sportive, organizarea de activități prilejuite de Ziua Dobrogei sau strategia serviciilor sociale.
 
Un proiect important aprobat ieri este cel privind regulamentul de organizare și funcționare a parcărilor publice de pe raza municipiului Constanța. Potrivit proiectului, rezervarea locurilor de parcare este valabilă de luni până vineri, în intervalul orar 17.00 - 8.00, inclusiv sâmbăta, duminica și de sărbători legale. În intervalul 8.00 - 17.00, de luni până vineri, inclusiv deținătorul autorizației nu mai are drept prioritar de folosință asupra locului de parcare.
Oricine poate folosi acel loc de parcare.
 
Primarul a explicat că deocamdată nu se vor da amenzi celor care nu respectă acest regulament, însă, pe viitor, când regulamentul va rămâne bătut în cuie, lucrurile s-ar putea schimba. Totuși, în proiectul de hotărâre se precizează că cei care dețin autorizație pentru locul de parcare și nu respectă legea vor fi amendați cu suma de 1.000 de lei. Rămâne de văzut când va intra Poliția Locală în acțiune.
 
Primul proiect trântit la vot este cel care prevedea un schimb de teren din stațiunea Mamaia între municipiul Constanța și SC Orient Construct Decor SRL. A urmat apoi proiectul privind preluarea de către Confort Urban a treptelor de la plaja Modern, care a picat la vot, după ce liberalii l-au acuzat pe primar că a furat acest proiect de la mapa unui consilier PNL. Alți revoluționari au mai primit ieri, potrivit legii în vigoare, locuri de veci.
 
Cinci proiecte de hotărâre au fost retrase, printre care și PUZ-ul lui Nicola, patronul fabricii de mobilă, Ruana, despre care cotidianul ZIUA de Constanța a scris în mai multe rânduri. Celelalte proiecte retrase vor fi reintroduse, spune Decebal Făgădău, numai după ce inspectorii de la Inspectoratul Teritorial în Construcții își vor motiva procesele-verbale trimise Primăriei în vederea completării planurilor urbanistice zonale.
 
Un alt proiect care nu a trecut a fost cel cu numărul 57, privind organizarea Consiliului de Administrație al Regiei Autonome de Exploatare a Domeniului Public și Privat din Constanța. Persoanele propuse, cu excepția lui Cristian Solom, nu au întrunit numărul de voturi necesar. Este vorba despre Sorin Lucian Ionescu, Cristinel Dragomir și Florin Gheorghe. 
 
În finalul ședinței, aleșii locali au votat și pentru constituirea Asociației Axa de Dezvoltare Brașov-București-Constanța.
 
În secțiunea „Documente“ puteți revedea proiectul privind organizarea locurilor de parcare din municipiul Constanța.

Citește și:

Respins în comisii, dar și în plen
Făgădău forțează mâna consilierilor locali. PUZ-ul patronului firmei de mobilă Ruana, din nou pe lista proiectelor CLM!

Asociația senatorului Chițac le dă bătăi de cap angajaților Inspectoratului în Construcții, prefectului și arhitectului-șef Mihai Vânturache!

Ce prevede Regulamentul de organizare și funcționare a parcărilor publice de pe raza municipiului Constanța (documente)


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Comisia nr. 5 a CLM , chemată să aprobe documentația de avizare a lucrărilor pentru restaurarea Muzeului de Artă Populară Constanța (document)

17 Jan 2019 208

Cum arată propunerea de rectificare bugetară pe 2018 a primarului Constanţei, Decebal Făgădău? (document)

17 Jan 2019 442

Modificarea proiectului, în Comisia nr. 5 a CLM Nu mai sunt bani decât pentru reabilitarea cantinei Liceului „Dimitrie Leonida“ din Constanța (document)

16 Jan 2019 362

Se modifică regulamentul privind gospodărirea, întreţinerea şi înfrumuseţarea municipiului Constanţa. Cresc amenzile (document)

15 Jan 2019 888

Transformarea RATC în CT BUS şi rectificarea bugetară, pe ordinea de zi a Comisiei pentru servicii publice şi turism a Consiliului Local Municipal Constanţa (documente)

14 Jan 2019 903

Dimensiunile locurilor de parcare din municipiul Constanţa, modificate prin hotărâre de Consiliu Local (documente)

04 Jan 2019 1035

Autobuzele Isuzu, oficial în administrarea regiei de transport. Municipiul Constanţa va avea şi 41 de mijloace electrice de transport în comun

19 Dec 2018 995

LIVE TEXT Ședință ordinară festivă a Consiliului Local al municipiului Constanța. Mai multe proiecte incluse pe ordinea de zi (galerie foto)

19 Dec 2018 646

Ei sunt noii locatari din Henri Coandă! (documente)

19 Dec 2018 2623

Zilele trecute, la Constanţa a mai ajuns un lot de 20 de maşini Autobuzele Isuzu intră oficial în administrarea RATC

17 Dec 2018 2168

Şedinţă de îndată a CLM. Se aprobă contractul şi cheltuielile legate de proiectul „SMART CT”

10 Dec 2018 391

Ședințele de Consiliu Local vor urma viața orașului. Consilierii s-au reunit în Gara Maritimă. Ce proiecte au fost aprobate

30 Nov 2018 516

Spitalul Municipal Constanța, în atenția consilierilor municipali. Urmează investiții (document)

27 Nov 2018 405

Liceele „Traian“ şi „Decebal“ vor fi reabilitate termic (documente)

26 Nov 2018 700

Staţii de reîncărcare pentru vehiculele electrice Două proiecte de hotărâre, pe masa consilierilor locali constănţeni (documente)

26 Nov 2018 568