Administratie locala

Ședințele de Consiliu Local Municipal de la Constanța devin nefrecventabile. Printre nervi și vociferări, s-a votat regulamentul privind parcările. PUZ-urile cu probleme au fost retrase (galerie foto + document)

Agitație, nervi și vociferări în ședința Consiliului Local al municipiului Constanța! Din cele 59 de proiecte de pe ordinea de zi, cinci au fost retrase, iar alte trei au fost trântite la vot de consilieri.
 
Ședința a debutat cu un schimb de replici între consilierul liberal Andrea Văsii și primarul Decebal Făgădău. Prima este nemulțumită de faptul că edilul-șef nu consultă CLM înainte de a lua decizii importante, cum este cea prin care municipiul Constanța a devenit parte dintr-o asociație de dezvoltare alături de municipiile București și Brașov. Consilierii spun că nu este normal să afle din presă sau de pe pagina de Facebook a Primăriei despre acțiunile primarului.
 
La rândul său, Decebal Făgădău a spus că agenda sa este municipiul Constanța și nu are de ce să se consulte cu fiecare ales local în parte. Făgădău le-a reproșat liberalilor că nu au un lider de grup, că vorbesc pe mai multe voci și că sunt nepregătiți.
 
Într-o atmosferă destul de tensionată, aleșii locali au aprobat suplimentarea numărului de autobuze RATC la 104, planul de management al RADET, fuziunea dintre societățile municipalității Confort Urban SRL și Ecosal SRL, finanțarea mai multor cluburi sportive, organizarea de activități prilejuite de Ziua Dobrogei sau strategia serviciilor sociale.
 
Un proiect important aprobat ieri este cel privind regulamentul de organizare și funcționare a parcărilor publice de pe raza municipiului Constanța. Potrivit proiectului, rezervarea locurilor de parcare este valabilă de luni până vineri, în intervalul orar 17.00 - 8.00, inclusiv sâmbăta, duminica și de sărbători legale. În intervalul 8.00 - 17.00, de luni până vineri, inclusiv deținătorul autorizației nu mai are drept prioritar de folosință asupra locului de parcare.
Oricine poate folosi acel loc de parcare.
 
Primarul a explicat că deocamdată nu se vor da amenzi celor care nu respectă acest regulament, însă, pe viitor, când regulamentul va rămâne bătut în cuie, lucrurile s-ar putea schimba. Totuși, în proiectul de hotărâre se precizează că cei care dețin autorizație pentru locul de parcare și nu respectă legea vor fi amendați cu suma de 1.000 de lei. Rămâne de văzut când va intra Poliția Locală în acțiune.
 
Primul proiect trântit la vot este cel care prevedea un schimb de teren din stațiunea Mamaia între municipiul Constanța și SC Orient Construct Decor SRL. A urmat apoi proiectul privind preluarea de către Confort Urban a treptelor de la plaja Modern, care a picat la vot, după ce liberalii l-au acuzat pe primar că a furat acest proiect de la mapa unui consilier PNL. Alți revoluționari au mai primit ieri, potrivit legii în vigoare, locuri de veci.
 
Cinci proiecte de hotărâre au fost retrase, printre care și PUZ-ul lui Nicola, patronul fabricii de mobilă, Ruana, despre care cotidianul ZIUA de Constanța a scris în mai multe rânduri. Celelalte proiecte retrase vor fi reintroduse, spune Decebal Făgădău, numai după ce inspectorii de la Inspectoratul Teritorial în Construcții își vor motiva procesele-verbale trimise Primăriei în vederea completării planurilor urbanistice zonale.
 
Un alt proiect care nu a trecut a fost cel cu numărul 57, privind organizarea Consiliului de Administrație al Regiei Autonome de Exploatare a Domeniului Public și Privat din Constanța. Persoanele propuse, cu excepția lui Cristian Solom, nu au întrunit numărul de voturi necesar. Este vorba despre Sorin Lucian Ionescu, Cristinel Dragomir și Florin Gheorghe. 
 
În finalul ședinței, aleșii locali au votat și pentru constituirea Asociației Axa de Dezvoltare Brașov-București-Constanța.
 
În secțiunea „Documente“ puteți revedea proiectul privind organizarea locurilor de parcare din municipiul Constanța.

Citește și:

Respins în comisii, dar și în plen
Făgădău forțează mâna consilierilor locali. PUZ-ul patronului firmei de mobilă Ruana, din nou pe lista proiectelor CLM!

Asociația senatorului Chițac le dă bătăi de cap angajaților Inspectoratului în Construcții, prefectului și arhitectului-șef Mihai Vânturache!

Ce prevede Regulamentul de organizare și funcționare a parcărilor publice de pe raza municipiului Constanța (documente)


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

OMV Petrom Marketing cumpără trei terenuri de la Primăria Constanţa (documente)

17 Apr 2019 1033

Un teren situat în municipiul Constanța va fi vândut către SC Mol România Petroleum Products SRL. Iată de ce! (document)

16 Apr 2019 812

Primarul Făgădău, apel către asociaţiile şi fundaţiile care vor să sprijine Centrul pentru persoanele fără adăpost din Brătianu

01 Apr 2019 564

Municipiul Constanţa, partener în proiect Primăria va realiza PUZ Peninsulă şi reabilitarea clădirilor istorice degradate

29 Mar 2019 357

PUD-ul pentru un hotel în staţiunea Mamaia şi inventarul bunurilor municipalităţii, trântite la vot de consilierii locali

29 Mar 2019 612

Bulevardele 1 Mai, 1 Decembrie și Alexandru Lăpușneanu din Constanța, modernizate cu fonduri europene

23 Mar 2019 537

Conflict de muncă la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, dezbătut în ședința Comisiei 5 a CLM (galerie foto)

22 Mar 2019 1599

Preşedinte USR Constanţa, despre Registrul spaţiilor verzi din Constanţa

22 Mar 2019 512

Ședință extraordinară a Consiliului local al municipiului Constanța

17 Mar 2019 516

PNL s-a abţinut de la vot Procesul-verbal al şedinţei de Consiliu Local din 2015 în care s-a aprobat PUZ-ul investiţiei de pe bulevardul Lăpuşneanu (galerie foto+document)

14 Mar 2019 1018

Ce au decis judecătorii constănţeni în dosarul în care Bogaris Residential Rom Cuatro SRL şi CLM Constanţa au calitatea de pârâţi

14 Mar 2019 800

Ce planuri are Primăria Constanţa pentru lacul Siutghiol?

05 Mar 2019 686

USR Constanţa dezaprobă politica de parcare la nivelul municipiului Constanţa adoptată de Consiliul Local Municipal

01 Mar 2019 419

Avem rezultatul sondajului iniţiat de Primăria Constanţa privind investiţia din apropierea Porţii Mari a Cetăţii Tomisului! (document)

26 Feb 2019 2296

Aleşii locali vor să modifice clauzele contractului de concesiune încheiat de Municipiul Constanţa cu McDonald's România SRL (document)

25 Feb 2019 935