Știri Constanța Președintele CJC a anunțat că a fost semnat contractul de atribuire pentru spitalul Mama și Copilul

Președintele CJC a anunțat că a fost semnat contractul de atribuire pentru spitalul Mama și Copilul, în timpul ședinței CJC de azi, 20 septembrie.

"Suntem înaintați. Chiar ieri am semnat raportul de atribuire. Dar important pentru județul nostru este că ne-am făcut treaba și am dus la bun sfârșit toate elementele care stau la baza unei proiectari" a spus Lupu.

 El a mai zis ca este o reusita a Consiliului Județean. 

"El nu a fost scos de la finanțare de Comisia Europeană. El este în continuare"

Lupu a mai precizat că acel contract este semnat cu Ministerul Sănătății.

"Ministerul Sănătății ne va asigura finanțare. Beneficiarul este județul nostru. Este un spital al județului."Amintim că, în luna aprilie a.c. a fost lansată licitația pentru Proiectarea și Execuția de Lucrări a celui mai important obiectiv de investiții al Județului Constanța pentru Spitalul de Pediatrie "Mama și Copilul" cu o valoare estimată de 430 milioane de lei.

Cei cinci ofertanți sunt următorii:
 
1. Construcții Erbașu - ofertant unic
2. CCN ALTYAPI YATIRIMLARI în asociere cu BOG'ART
3. Asocierea FAPACO
4. Asocierea CONCELEX
5. Asocierea SSAG-AG
 
Potrivit proiectului, noul corp al SCJU va beneficia de un număr total de 365 paturi, după cum urmează: 247 paturi pentru spitalizare continuă, 79 paturi pentru spitalizare de zi și 39 paturi pentru ATI.
 
Tot aici vor fi și două blocuri operatorii, unul pentru secțiile de Obstetrică și Ginecologie, care va avea un număr de 5 săli, iar cel de-al doilea pentru secția de Chirurgie pediatrică va beneficia de patru săli de operații.
 

Imobilul va fi deservit de un număr de 110 locuri de parcare, dintre care 98 la subsol şi 12 în exteriorul construcţiei.
 
Viitoarea structură medicală va deține și două unități de primiri urgențe pentru Pediatrie și pentru Obstetrică și Ginecologie, fiecare dintre acestea având flux propriu de primire a pacienților.

 
Contactat de cotidianul ZIUA de Constanța, Petre Enciu, vicepreședinte din partea USR al CJC a declarat că nu deține nicio informare oficială la Consiliul Județean din partea Ministerului Sănătății. 
 
Potrivit ministrului Sănătății, se va  propune o altă sursă de finanțare: „Folosim o altă sursă de finanțare, respectiv, împrumutul de la Banca Europeană de Investiții, ceea ce le permite o prelungire a termenului și rezolvarea unor probleme care ar fi putut să facă ca aceste spitale să nu fie terminate până la 30 iunie 2026. Dacă nu termini până la data la care finanțatorul îți asigură resursa, atunci plătești de la bugetul de stat. Deci nu avea rost să intrăm într-o astfel de situație”, a spus Alexandru Rafila.


Citește și:

Ce spun reprezentanții CJC Șase spitale sau secții noi, tăiate din PNRR. Printre ele, Construire Corp nou Departament Sănătatea mamei și copilului SCJU Constanța

Când ar putea începe lucrările? Cinci companii interesate de construirea spitalului Mama și Copilul de la Constanța

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Consiliul Județean Constanța, la mâna instanței de judecată Asocierea de firme care a vrut să construiască Spitalul Mama și Copilul a atacat în instanță decizia CNSC! Contractul de execuție ar putea fi reziliat!

27 Nov 2023 2289

LIVE TEXT Constanța Conferință de presă cu prilejul semnării contractului pentru Departamentul „Mama și Copilulׅ“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Nov 2023 819

O companie din București va asigura supervizarea lucrărilor pentru Departament Sănătatea mamei și copilului din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța (DOCUMENT)

25 Oct 2023 1091

Senatorul PNL, Septimiu Bourceanu clarificări în legătură cu Departamentul „Sănătatea mamei şi copilului” Constanța

22 Sep 2023 768

Ministrul Sănătății refuză să-l primească în audiență pe președintele USR Constanța! Anunțul lui Stelian Ion

21 Sep 2023 719

LIVE VIDEO- TEXT Consiliul Județean Constanța se reunește în ședință. Iată ce se discută (FOTO)

20 Sep 2023 1099

ZIUA LIVE SOS Spitalul Mama și Copilul Stelian Ion – „De ce nu luptă președintele CJC pentru spitalul de pediatrie? Trebuia să-l convingă pe Rafila să șteargă Constanța de pe lista neagră”! (VIDEO)

14 Sep 2023 1435

ZIUE LIVE Deputatul Stelian Ion, precizări despre Spitalul Mama și Copilul din Constanța (VIDEO)

14 Sep 2023 804

Bogdan Huțucă (PNL) „Spitalul dedicat sănătății mamei și copilului din Constanța va fi construit cu finanțare de la Banca Europeană de Investiții"

13 Sep 2023 1023

ZIUA LIVE Spitalul Mama și Copilul din Constanța a fost pus "la întârzieri" din pix?

13 Sep 2023 1145

Protest USR la Ministerul Sănătății. Rafila, chemat să explice în Parlament tăierea banilor din PNRR pentru spitale. Este vizat și spitalul Mama și Copilul de la Constanța (VIDEO)

12 Sep 2023 852

Ce spun reprezentanții CJC Șase spitale sau secții noi, tăiate din PNRR. Printre ele, Construire Corp nou Departament Sănătatea mamei și copilului SCJU Constanța

09 Sep 2023 1054

ZIUA LIVE. Mihai Lupu, președinte CJC „Lucrările la Spitalul de Pediatrie "Mama și Copilul" vor începe până la sfîrșitul acestui an” (VIDEO)

18 May 2023 1626

Președintele CJC, precizări importante despre Spitalul de pediatrie "Mama și Copilul"

17 May 2023 918

Zi importantă pentru Constanța Joi se semnează contractele pentru Policlinica Municipală de cardiologie și oncologie și pentru Spitalul de Pediatrie "Mama și Copilul" (VIDEO)

20 Apr 2023 1366