Moșteanu (USR) „O aderare limitată la Schengen echivalează cu praf în ochii românilor”

Sursa foto: Facebook


 
  • Purtătorul de cuvânt al USR, Ionuţ Moşteanu, a afirmat, luni, că o aderare „parţială" a ţării noastre la spaţiul Schengen echivalează cu „praf în ochii românilor", criticându-l pe premierul Marcel Ciolacu, despre care a spus că face anunţuri „triumfale", potrivit Agerpres.

Conform unui comunicat USR, este insuficientă acceptarea unei aderări „limitate" la Schengen, care permite doar eliminarea controalelor la aeroporturi.

„România merită o aderare completă în Schengen. Este inacceptabil să se ridice doar graniţele aeriene, în timp ce şoferii de camioane români continuă să stea la cozi interminabile la graniţe, în timp ce românii care vin din Europa să-şi vadă ţara de sărbători stau cu orele la graniţă, în timp ce exportatorii noştri pierd bani cu fiecare livrare care pleacă spre Europa", a declarat Ionuţ Moşteanu.


El a cerut Guvernului, premierului Marcel Ciolacu şi preşedintelui Klaus Iohannis să continue negocierile pentru o „aderare completă" la Schengen.

„Klaus Iohannis şi Marcel Ciolacu au obligaţia să continue negocierile pentru intrarea completă a României în Schengen. Nu să accepte să se umilească în faţa Guvernului austriac, în timp ce anunţă victorios un eşec. Vom continua să pierdem miliarde de euro dacă nu se deschid şi frontierele terestre pentru ţara noastră. Este obligaţia Guvernului să fie transparent în privinţa negocierilor cu Austria pe tema migraţiei. Condiţiile impuse nu pot fi acceptate fără o dezbatere naţională", a spus Moşteanu.


USR i-a cerut lui Marcel Ciolacu să renunţe la declaraţiile „populiste" şi să arate un plan concret pentru aderarea completă a României la Schengen, atât pe cale terestră, cât şi aeriană.


„România merită acest lucru, a îndeplinit toate cerinţele pentru aderarea la Schengen, aşa cum a confirmat şi Comisia Europeană. Românii au o contribuţie importantă la economiile şi societăţile altor ţări europene prin munca şi seriozitatea lor", se mai arată în comunicat.


Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, sâmbătă seara, că Austria "şi-a flexibilizat poziţia" în ceea ce priveşte spaţiul Schengen şi este de acord cu ridicarea graniţelor aeriene pentru România.

Citește și
Austria pune condiții clare pentru a fi de acord cu primirea României şi Bulgariei în aşa-numitul „Air Schengen“

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Părintele Marius Moșteanu, la ceas aniversar. La mulți ani, cu multă căldură!

12 Feb 2023 9386

Părintele Marius Moșteanu, explicații despre sfintele cuvinte ale Mântuitorului, pe Cruce. Cum trebuie înțelese (VIDEO)

23 Apr 2022 3615

ZIUA LIVE. Părintele Moșteanu, despre vechea tradiție a scaunului lăsat gol la masă. Pentru cine este păstrat (VIDEO)

21 Apr 2022 3503

ZIUA LIVE. Săptămâna Patimilor – Despre învățămintele Mântuitorului, după 2.000 de ani

19 Apr 2022 2259

Ce a scos la iveală procesul Peninsula Constanța Decese anunțate înainte să se întâmple, laptele și cornul cărate de profesori. În schimb, Primăria promite accesul taxiurilor ... electrice! (DOCUMENT)

14 Dec 2021 7168

ZIUA LIVE. Suspendarea Regulamentului se amâna sine die. Nu se ridică barierele din Peninsulă!

24 Nov 2021 2805

ZIUA LIVE Avocat Mirela Doicescu și parohul Marius Moșteanu, despre Regulamentul privind accesul autovehiculelor în zona Peninsulară

23 Nov 2021 2411

ZIUA LIVE. Argumentele pro-suspendare a Regulamentului privind accesul autovehiculelor în zona Peninsulară

22 Nov 2021 2472

Moment de excepție! Părintele Marius Moșteanu, prezent la evenimentul TEDxConstanța!

17 Oct 2021 7689

ZIUA LIVE. Părintele Marius Moșteanu „Dacă Postul nu are la bază intenția bună, degeaba este ținut. Când primim lumină, ea se duce către casa și viața noastră. Intrăm în circuitul Luminii”

30 Apr 2021 5072

ZIUA LIVE. Părintele Marius Moșteanu, paroh la Parohia Sfântul Nicolae Vechi „Postul trebuie să fie un mod de viață în care trebuie să ne bucurăm, că îi dăm organismului și altceva“

29 Apr 2021 5251

ZIUA LIVE. De ce se ia lumină de Paşte! Ce semnifică pentru credincioşi?

28 Apr 2021 5142

Părintele duhovnic Marius Moșteanu, la ceas aniversar. La mulți ani, cu același zâmbet!

12 Feb 2021 14496

Părintele Marius Moșteanu la căpătâiul dirigintelui model - Laurențiu Buttuceanu „Mărturia unui ucenic profan în ale științelor, dar sincer în admirație!”

18 Nov 2020 8827

#ConstanțaEsteBine - Părintele Marius Moșteanu „Anul acesta, Dumnezeu ne-a lăsat să înviem singuri!”

11 Apr 2020 20463