Fotoreportaj Se caută soluţii pentru salvarea și reabilitarea pasarelei de promenada din zona debarcader Cazino –Mamaia (galterie foto+video)

Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral continuă demersurile pentru a găsi cea mai bună soluție în ceea ce privește reabilitarea pasarelei de promenada din zona debarcader Cazino – Mamaia.
 

„Avem trei variante pentru conservarea temporată a acestui monument, care sunt bazate pe înnisiparea şi extinderea profilului de plajă. Această construcţie va fi în afara razei de acţiune a valurilor“, a declarat, azi, Nicuşor Buzgaru, manager de proiect in cadrul ABADL.

 
Aceasta este o structură cuprinsă în arealul plajelor turistice aferente stațiunii Mamaia, ce face obiectul contractului de proiectare și execuție lucrări pentru “Protecția și reabilitarea litoralului românesc al Mării Negre în zona Mamaia” din cadrul proiectului “Reducerea eroziunii costiere, Faza II (2014-2020).  În acest sens, Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral a solicitat antreprenorului, aflat în etapa elaborării proiectului tehnic de execuție a schemei de protecție costieră Mamaia - SC Boskalis SRL, să ofere beneficiarului – ABADL date privind influența pasarelei pietonale existente în zona Cazino asupra profilului de plaja proiectat, astfel încât să fie respectate toate cerințele de proiectare prevăzute în caietul de sarcini.
 
ABA Dobrogea - Litoral, în calitate de beneficiar al lucrărilor de reabilitare și protecție costieră din zona Mamaia, intenționează să realizeze o dezbatere transparentă cu participarea tuturor factorilor interesați care să conducă la luarea unei decizii privind integrarea pasarelei pietonale în cadrul viitorului proiect.
 
Specialiștilor ABA Dobrogea Litoral le este necesar să cunoască impactul structurii pasarelei asupra profilului de plaja prin cumularea informațiilor obținute din concluziile expertizei tehnice asupra pasarelei și cele din modelarea morfo-dinamică a evoluției liniei țărmului, conform cerințelor caietului de sarcini. Abia apoi, se poate discuta, în mod concret, de către orice instituție publică interesată, despre salvarea și reabilitarea acestui monument istoric.
 
În prezent, pasarela de promenadă din zona debarcader Cazino – Mamaia nu aparține ABADL, deținătorul legal al acestei construcții este LITORAL SA, care se află în curs de lichidare.
 
”Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral își dorește ca pasarela din zona Cazino – Mamaia, să fie integrată în acest proiect de protecție împotriva eroziunii costiere și să redevină un punct de reper al staţiunii, care să atragă din nou mii de turisti, să redevină un simbol având în vedere că edificiul datează de pe vremea regelui Carol al II-lea”, a declarat directorul ABADL, Bogdan Bola.


 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primarul din Constanța, obligat să emită certificatul de urbanism pentru investiția Le Rose del Lago, din Mamaia, de lângă pasarela pietonală! (MINUTA)

10 Apr 2024 6250

Fotoreportaj Constanța Pasarela emblematică din Mamaia, abandonată și inaccesibilă turiștilor (FOTO+VIDEO)

18 Mar 2024 850

Le Rose del Lago, din Mamaia, subiect de proces! House 3000 Real Estate Investment SRL îi cheamă în judecată pe primarul Constanței și Fulvia Antonela Dinescu

07 Feb 2024 2203

Constanța Vederea apartamentelor din complexul turistic din zona Cazino Mamaia, direct pe pasarela pietonală! Iată cui aparține construcția „minune” (GALERIE FOTO+VIDEO)

03 Jan 2024 7649

Documentația pentru reabilitarea pasarelei maritime din Mamaia va fi elaborată de un proiectant din București (DOCUMENT)

22 Jun 2023 1316

Fotoreportaj Cum arată Pasarela maritimă din Mamaia la debutul sezonului estival (FOTO+VIDEO)

06 Jun 2023 4734

Cât vor achita turiștii și constănțenii în sezon pentru un loc de parcare în Stațiunea Mamaia și în municipiul Constanța

04 May 2023 4326

În 2023, destinația de vacanță Mamaia este promovată pe pagina web al Primăriei Constanța cu clipuri și premii obținute în mandatele lui Mazăre! (VIDEO)

13 Mar 2023 3163

Pasarela maritimă din Mamaia va fi reabilitată! Ce precizări face city-managerul Felicia Ovanesian (GALERIE FOTO)

06 Dec 2022 2299

„Toți în Giulești!“. Banner în Mamaia, pe pasarelă! Fanii Farului se mobilizează pentru meciul cu Rapid (GALERIE FOTO + VIDEO)

20 Oct 2022 3029

FOTOREPORTAJ Pasarela din Mamaia, scurtată din cauza lucrărilor de înnisipare. Au început lucrările de extragere a pilonilor (GALERIE FOTO+VIDEO)

27 Sep 2022 3015

O companie din Constanța va extrage pilonii „pasarelei lui Mazăre", din dreptul Hotelului Victoria din stațiunea Mamaia (DOCUMENTE)

15 Sep 2022 11383

Pasarela din staţiunea Mamaia, luată cu asalt de turiști, deși trebuia să fie închisă publicului (GALERIE FOTO+VIDEO)

30 Apr 2022 3169

Consilierii locali votează rectificarea bugetară! Se alocă fonduri pentru reabilitarea sau repararea unor imobile emblematice aflate în patrimoniul municipiului Constanța (document)

27 Jul 2021 2795

11 mai 1968 A început construcția primului autoturism românesc, Dacia

11 May 2021 2179