ZIUA LIVE. Revista mircistă Zări Alb Astre, o promisiune îndeplinită a nemuririi!

  • Revista Zări Alb Astre, a Colegiului Național „Mircea cel Bătrân“ din Constanța, coordonată de prof. Luminița Belcin și prof. dr. Amalia-Maria Roșioru, din cadrul Catedrei de Limba și Literatura Română a Colegiului Național Mircea cel Bătrân, redactor-șef fiind Dima Nancu, elev în clasa a XII-a F a colegiului, a fost distinsă cu Premiul I la Concursul de Reviste „Eugen Botez“, ediția 2022.
  • Miercuri, 14 septembrie, de la ora 14.00, la emisiunea ZIUA LIVE, aflăm de la prof. Luminița Belcin și prof. dr. Amalia-Maria Roșioru, dar și de la redactorul-șef Dima Nancu ce muncă a fost depusă pentru atingerea acestei performanțe, ce înseamnă revista Zări Alb Astre pentru Colegiul Național Mircea cel Bătrân, dar și cum se poziționează revista în cadrul cultural din Constanța.
  • ZIUA LIVE poate fi urmărită pe site-ul nostru ZIUAConstanta.ro și pe www.facebook.com/ziuaconstanta, unde așteptăm și întrebările dumneavoastră.
 
Scrisul este, atunci când este de calitate, promisiunea nemuririi!
 
Chiar și după plecarea noastră din această lume, cuvântul scris rămâne mărturie, să povestească generațiilor următoare despre idei, aspirații și visuri împlinite ori neîmplinite.
 
Un exemplu viu în sensul îndeplinirii acestei promisiuni este chiar Zări Alb Astre, revista Colegiului Național „Mircea cel Bătrân“ din Constanța, distinsă cu Premiul I la Concursul de Reviste „Eugen Botez“, ediția 2022, distincția fiind anunțată cu numai o zi înaintea împlinirii a cinci ani de când regretatul profesor Mircea Țuglea, cel care, de-a lungul timpului, a coordonat cu sufletul și cu profesionalismul său revista, a dispărut prematur dintre noi.
 
Premiul a fost obținut de numărul aniversar al revistei, lansat în iunie 2022, la împlinirea a 75 de ani de când Zări Alb Astre întruchipează sufletul mircist al fiecărei generații.
 
Numărul distins cu Premiul I este coordonat de prof. Luminița Belcin și prof. dr. Amalia-Maria Roșioru, din cadrul Catedrei de Limba și Literatura Română a Colegiului Național Mircea cel Bătrân, iar redactor-șef este Dima Nancu, elev în clasa a XII-a F a colegiului.
 
Miercuri, 14 septembrie, de la ora 14.00, la emisiunea ZIUA LIVE, aflăm de la prof. Luminița Belcin și prof. dr. Amalia-Maria Roșioru, dar și de la redactorul-șef Dima Nancu ce muncă a fost depusă pentru atingerea acestei performanțe, ce înseamnă revista Zări Alb Astre pentru Colegiul Național Mircea cel Bătrân, dar și cum se poziționează revista în cadrul cultural din Constanța.
 
De asemenea, vom vorbi în cadrul emisiunii și despre cei 75 de ani de existență marcați recent de revista culturală, despre provocările pe care Zările Alb Astre le-au trecut cu bine și despre mirciștii care și-au legat numele de revista Colegiului, de-a lungul timpului.
 
ZIUA LIVE poate fi urmărită pe site-ul nostru ZIUAConstanta.ro și pe www.facebook.com/ziuaconstanta, unde așteptăm și întrebările dumneavoastră.

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE VIDEO+TEXT. 104 ani de la Marea Unire Ceremonii, paradă militară și spectacol de artificii pentru celebrarea Zilei Naționale la Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

01 Dec 2022 1707

LIVE VIDEO-TEXT Eveniment în onoarea zilei de 1 decembrie la Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” Constanța (GALERIE FOTO +VIDEO)

28 Nov 2022 652

LIVE TEXT Ziua de 23 noiembrie 1878, rememorată printr-un eveniment cultural și istoric în Centrul Vechi al Constanței (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Nov 2022 879

LIVE VIDEO+TEXT „Dobrogea143 - De la grecii din Milet la generația Millennials“, un volum reper despre patrimoniul arheologic dobrogean lansat la Academia Română (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Nov 2022 1715

ZIUA LIVE. Constanța mustește de istorie. Nu e păcat să nu punem în valoare acest potențial? (VIDEO)

19 Nov 2022 1168

ZIUA LIVE Reprezentanții USR Constanța, despre obiectivele culturale pentru care s-au obținut autorizații de construire în vederea reabilitării (VIDEO)

18 Nov 2022 790

LIVE TEXT Călătoria continuă. Flacăra "Spiritul dobrogean" ajunge azi la Colegiul Pedagogic (GALERIE FOTO+VIDEO)

18 Nov 2022 760

ZIUA LIVE. Patrimoniul cultural dobrogean între responsabilitate și ignoranță!

17 Nov 2022 1112

LIVE TEXT Cu ocazia Zilei Dobrogei, Flacăra "Spiritul dobrogean" ajunge la Colegiul Național Mihai Eminescu Constanța " (GALERIE FOTO+VIDEO)

17 Nov 2022 949

ZIUA LIVE. Prof. Sorin Mihai, șeful ISJ Constanța - „A fost un mandat pe care mi l-am asumat de la început pe comunicare și pe transparență“

17 Nov 2022 958

ZIUA LIVE Sorin Mihai, precizări importante pentru elevii constănțeni (VIDEO)

16 Nov 2022 693

LIVE TEXT Cu ocazia Zilei Dobrogei, Flacăra "Spiritul dobrogean" se va aprinde la Prefectură. Va ajunge și la Liceul Teoretic "Traian" (FOTO+VIDEO)

16 Nov 2022 1378

ZIUA LIVE. Învățământul din Constanța, sub umbrela unor proiecte naționale, unele pilot

15 Nov 2022 828

LIVE VIDEO+TEXT Elevii de la Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” din Constanța sărbătoresc ZIUA Dobrogei (GALERIE FOTO+VIDEO)

15 Nov 2022 725

LIVE VIDEO-TEXT Dublu eveniment de Ziua Dobrogei la Muzeul de Artă din Constanța (GALERIE FOTO)

14 Nov 2022 1233