Invatamant

Noutăți pe final de an școlar de la ISJ Constanța Târgul ofertelor educaționale, ediție on-line. Liceele tehnologice intră în vacanță pe 12 iunie


Mai sunt două săptămâni până la „marea” reîntâlnire față în față a profesorilor cu elevii lor din clasele terminale, respectiv a VIII-a și a XII-a (a XIII-a), iar pregătirile sunt tot mai febrile.
După cum am fost informați de Inspectoratul Școlar Județean Constanța prin prof. Marinela Natalia Mrejeru, inspector activități extrașcolare și purtător de cuvânt al acestei instituții, directorii unităților de învățământ preuniversitar s-au întâlnit on-line cu reprezentantul Direcției de Sănătate Publică Constanța (DSP), dr. Mirela Calboreanu, și cu inspectori din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Constanța, în cadrul unei ședințe de lucru.
 
Obiectivele acestei importante întâlniri au fost: trecerea în revistă a precizărilor legislative nou apărute cu privire la activitatea curentă din această perioadă în unitățile de învățământ și aplicarea măsurilor optime în vederea pregătirii spațiilor școlare pentru derularea activității de pregătire suplimentară și de pregătire a examenelor naționale.
 
În deschiderea întâlnirii de lucru, Sorin Mihai, inspectorul școlar general, a realizat o scurtă prezentare a metodologiilor publicate, precum și a altor acte normative ca instrumente de lucru în perioada următoare care trebuie imperios respectate.
Apoi a scos în evidență elementele asupra cărora trebuie să se concentreze pregătirea în perioada imediat următoare, respectiv elaborarea, de către conducerile unităților de învățământ, a unei proceduri de desfășurare a activității din școală. Această procedură trebuie să cuprindă câteva elemente esențiale, după cum urmează:
 
  • descrierea circuitului de intrare-ieșire al elevilor și cadrelor didactice;
desemnarea unei persoane responsabile cu fluxul comunicațional între școală și Direcția de Sănătate Publică Constanța;
  • existența necesarului privind substanțele dezinfectante și măștile (care vor fi asigurate de Ministerul Educației și Cercetării);
  • efectuarea corespunzătoare a igienizării spațiilor prin spălarea acestora în primă etapă și apoi dezinfectarea lor;
  • realizarea instructajului elevilor și cadrelor didactice cu privire la procedurile specifice care trebuie respectate pe perioada activității;
  • modul de derulare a termometrizării și triajului epidemiologic de către cadrul medical;
  • circuitele de intrare-ieșire pentru internatele școlare, cele în care vor fi cazați elevi în perioada 2-12 iunie, precum și posibilitatea de asigurare a mesei prin serviciul de catering.
 
Direcția de Sănătate Publică va interveni în vederea asigurării cadrelor medicale în școli, acolo unde nu există deja, apelându-se la: medicii de familie sau cadre medicale încadrate la grădinițe, instituții care în acest moment nu au activitate. În cel mai scurt timp DSP se va asigura de îndeplinirea acestui aspect. De asemenea, se va păstra o comunicare strânsă cu autoritățile publice locale în vederea asigurării serviciilor de catering pentru elevii din internate.
 
În ceea ce privește transportul școlar, se vor asigura toate măsurile de protecție și de prevenție (măsurarea temperaturii elevilor, așezarea acestora pe scaune respectând măsurile de distanțare necesare, substanțe dezinfectante etc).
 
Inspectorul școlar general a reamintit directorilor despre Târgul ofertelor educaționale care se va derula în perioada 25- 29.05.2020 în mediul on-line, pe site-urile școlilor sau pe alte rețele de socializare accesibile celor interesați.
De asemenea, s-a anunțat că încheierea anului școlar va fi în data de 12 iunie chiar și pentru învățământul tehnologic.
 
Și dacă inspectorul școlar general adjunct Alina-Diana Codreanu a amintit managerilor școlari că metodologiile și precizările Ministerului Educației și Cercetării sunt postate în timp real pe site-ul instituției, prof. Anca-Iuliana Dragomir, inspector școlar general adjunct, le-a comunicat directorilor că metodologia pentru susținerea evaluării naționale vine cu precizări clare privind derularea acestui examen și că, în această perioadă se vor distribui foile tipizate pentru probe.
 
Citește și:

În premieră pentru învățământul constănțean 235 de directori și inspectori școlari s-au aflat în direct, on line, cu ministrul Monica Anisie

 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ISJ Constanța a dat startul „Săptămânii Meseriilor” – ediție online

02 Jun 2020 1008

Conform evaluărilor ISJ Constanța Din cei peste 13.000 de absolvenți constănțeni ai anilor terminali, 70% revin la activitățile de pregătire a examenelor

28 May 2020 1932

#ConstanțaEsteBine „Home Art” - Campanie de susținere și promovare a artei locale în contextul pandemiei

26 May 2020 2307

Interviu cu prof. Gabriela Carmen Neagu, inspector școlar pentru învățământ profesional și tehnic „Numărul de clase a IX-a este mai mare, întrucât avem mai mulți absolvenți de-a VIII-a”

23 May 2020 3563

În premieră pentru învățământul constănțean 235 de directori și inspectori școlari s-au aflat în direct, on line, cu ministrul Monica Anisie

14 May 2020 2915

Profesorii constănțeni din mediul rural oferă lecții de seriozitate, în ce privește abordarea cursurilor on-line

12 May 2020 907

Inspectorul general Sorin Mihai, despre situația din județul Constanța „Stăm mult mai bine decât alte județe în ceea ce privește accesul la cursurile online”

06 May 2020 2655

0800816241 - TelVerde ISJ Constanța, pentru orice întrebare legată de anul școlar 2019-2020

01 May 2020 1333

Pentru că directorii se „contrazic” în raportări ISJ Constanța nu a aflat situația „la zi” a învățământului online

29 Apr 2020 4742

Număr de telefon special pus la dispoziție de ISJ Constanța, pentru perioada stării de urgență. Urmează TelVerde

29 Apr 2020 1723

Precizări importante ale inspectorului general Sorin Mihai „Profesorii vor fi plătiți în baza dovezii de activitate online”

28 Apr 2020 17807

#ConstanțaEsteBine - Apel la solidaritate adresat de ISJ și CJE Ajutați elevii constănțeni cu echipamente pentru #școaladeacasă!

10 Apr 2020 2507

#ConstanțaEsteBine ISJ Constanța, în parteneriat cu Universitatea Ovidius, organizează lecții online de pregătire pentru examenul de bacalaureat

06 Apr 2020 2587

#ConstantaEsteBine - Un nou parteneriat ISJ Constanța-Centrul „Jean Constantin” Filmări ale poveștilor copilăriei, accesibile tuturor elevilor constănțeni

03 Apr 2020 2475

Editorial Hocus-pocus, coronavirus „digitized scholarum”! Vezi Legea educației, art. 70 (2011)

02 Apr 2020 5866