Judecătorii au decis! Consiliul Local Constanța poate casa vaporașele de la intrările în oraș

  • Instanța a apreciat că, în cauză, comandanții de navă nu au calitatea procesuală activă cerută de lege pentru a promova acțiunea pentru anularea hotărârii consilierilor locali din oraș.
Judecătorii Secției de Contencios administrativ și fiscal a Tribunbalului au respins acțiunea promovată de Asociația Comandanților de Navă din România pentru anularea hotărârii Consiliului Local Constanța de casare a navelor situate la intrările în oraș, cunoscute drept „vaporașele lui Mazăre“.
 
Instanța a apreciat că, în cauză, comandanții de navă nu au calitatea procesuală activă cerută de lege pentru a promova acțiunea pentru anularea hotărârii consilierilor locali din oraș.
 
Pentru a pronunța această decizie, judecătorii au admis excepția lipsei calității procesuale active invocate de Consiliul Local Constanța în proces.
 
Dosarul s-a judecat la Tribunalul Constanța, sub indicativul 6729/118/2022, fiind deschis, așa cum am arătat, de Asociația Comandanților de Navă din România, în contradictoriu cu Consiliul Local Constanța.
 
Iată minuta hotărârii Tribunalului:
 
„Admite excepţia lipsei calităţii procesuale active a reclamantei Asociaţia Comandanţilor de Navă din România, invocată de pârâtul Consiliul Local al Municipiului Constanţa. Respinge cererea de chemare în judecată formulată de reclamanta Asociaţia Comandanţilor de Navă din România în contradictoriu cu pârâtul Consiliul Local al Municipiului Constanţa ca fiind formulată de o persoană fără calitate procesuală activă“
 
Acum, comandanții de navă au la dispoziție 15 zile de la comunicarea deciziei motivate a instanței pentru a declara recurs, situație în care dosarul va fi înaintat Curții de Apel Constanța pentru soluționarea căii de atac.
 
La mijloc sunt cele cinci vedete maritime instalate în timpul administrației Radu Mazăre și cunoscute drept „vaporașele lui Mazăre“.
 

Amintim, potivit declarațiilor lui Marius Cristian Țuțuianu, președintele Asociației, făcute pentru ZIUA de Constanța la momentul înregistrării dosarului la Tribunal, Asociația încearcă să obțină date și informații privind modalitatea prin care s-a decis starea de degradare a vaporașelor și prin care s-a hotărât casarea acestor nave.
 
Acum, rămâne de văzut dacă în cauză va fi declarat recurs.

 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
În urmă cu scurt timp
Regulamentul Peninsulei Constanța, anulat de judecători! (MINUTA)

 
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Consiliul Local Constanța dă în judecată asociația care s-a opus casării vaporașelor de la intrările din oraș!

28 Jan 2024 1168

Dispar vaporașele din Constanța?! Casarea, aproape iminentă! Ultimul cuvânt îl are Primăria (MOTIVARE)

11 Jan 2024 1483

„Navele sunt într-o stare foarte bună“ Asociația Comandanților de Navă a încercat să salveze vaporașele de la intrarea în Constanța. Răspunsul Curții de Apel (MINUTA)

02 Oct 2023 3482

Știri Constanța azi Asociația Comandanților de Navă merge la Curtea de Apel să salveze vaporașele din Constanța! Când se judecă procesul

28 Jul 2023 1484

„Navele expuse fac cinste orașului“ Tribunalul Constanța explică de ce Asociația Comandanților de Navă nu poate salva vaporașele de la intrarea în oraș (MOTIVARE)

17 Jun 2023 3955

Oficial de la Garda de Coastă EXCLUSIV. Braconaj în Portul Constanța! Vaporașe bulgărești încărcate cu sute de calcani și rechini (FOTO+VIDEO)

24 Mar 2023 4110

Când se decide soarta vaporașelor lui Mazăre! Anunțul judecătorilor de la Tribunal

23 Mar 2023 1686

Proces pe vaporașele de la intrarea din Constanța! Judecătorii deschid azi dosarul

23 Mar 2023 2714

Începe procesul pentru „vaporașele lui Mazăre“

25 Jan 2023 3319

Anunțul judecătorilor în cazul vaporașelor lui Mazăre!

01 Dec 2022 11088

Vaporașele de la intrarea în Constanța au ajuns pe masa judecătorilor! (DOCUMENT)

06 Oct 2022 2098

Constănțeanul supărat. Vapoarele lui Mazăre să fie înlocuite cu excavatoarele și buldozerele lui Chițac

02 Apr 2022 4789