Bani norvegieni pentru firme româneşti. Oamenii de afaceri din Constanţa, informaţi cu privire la Programul „Dezvoltarea IMM-urilor din România“

Centrul Enterprise Europe Network din cadrul Camerei de Comerţ, Industrie, Agricultură şi Navigaţie Constanţa a CCINA Constanţa a organizat, ieri, alături de partenerul Innovation Norway, sesiunea de informare din cadrul Programului „Dezvoltarea IMM-urilor din România“, parte din schema mai largă de finanţare Granturile SEE şi norvegiene pentru perioada 2014-2021.
 
La sesiunea de informare au participat reprezentanţi ai companiilor româneşti care desfăşoară activităţi în Regiunea Sud-Est a ţării, precum şi reprezentanţi ai administraţiilor publice locale, ai organizaţiilor de sprijin pentru sectorul de afaceri, ai firmelor de consultanţă. Printre cei prezenţi s-au numărat Dănuţ Jugănaru, directorul general al CCINA Constanţa, Anne Lise Rognlidalen - director Innovation Norway, Laurenţiu Adrian Lazăr - consulul onorific al Norvegiei la Constanţa.
 
„Innovation Norway, care gestionează fondurile venite din Norvegia, împreună cu Centrul Enterprise Europe Network din cadrul Camerei de Comerţ, Industrie, Agricultură şi Navigaţie Constanţa a CCINA Constanţa, încearcă să prezinte potenţialilor beneficiari cum se pot accesa fonduri prin Programul de dezvoltare a IMM-urilor din România. În cadrul sesiunii, vor fi prezentate exemple de succes ale firmelor care au accesat în anii anteriori astfel de fonduri şi care pot fi un model pentru cei care vor dori să le acceseze. CCINA are o colaborare mai îndelungată cu Innovation Norway şi ar trebui să ne bucure că acest eveniment are loc la Constanţa şi nu în altă parte. Una dintre regulile proiectului este ca firma din România să aibă un partener din Norvegia“, a declarat Dănuţ Jugănaru, director general CCINA Constanţa.
 
În cadrul Mecanismului Financiar SEE şi al Mecanismului Financiar Norvegian 2014-2021, Innovation Norway a fost numit operator de fond pentru trei programe, printre care şi „Dezvoltarea IMM-urilor din România“. Programul va contribui la creşterea durabilă şi intensificarea creării de valoare în sectorul de afaceri din România. De asemenea, va urmări să stimuleze şi să dezvolte parteneriate de afaceri pe termen lung între parteneri din Islanda, Liechtenstein, Norvegia şi România, bazate pe dezvoltarea afacerilor şi inovare.
 
În plus, acest program va încuraja proiectele implementate în parteneriate bilaterale într-una dintre cele trei arii vizate: Inovare Verde în Industrie, ICT (Tehnologia Informaţiei şi a Comunicaţiilor) şi Creşterea Albastră (dezvoltarea durabilă a sectorului marin şi maritim). Bugetul alocat programului este în valoare de 45.000.000 de euro. Pentru primul apel de propuneri de proiecte, bugetul disponibil este de 21.083.334 de euro. Grupul-ţintă principal al programului este format din întreprinderi private româneşti, cu prioritate întreprinderile mici şi mijlocii. În cadrul sesiunii de informare au fost oferite informaţii potenţialilor solicitanţi cu privire la criterii de eligibilitate pe care solicitanţii şi partenerii trebuie sa le îndeplinească, procedura de depunere a cererilor de finanţare şi alte informaţii utile despre programul de finanţare.
 
Toate informaţiile relevante cu privire la programul de finanţare sunt disponibile începând cu data de 24 mai, pe site-ul https://www.innovasjonnorge.no/roinnovation.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE CCINA, Paralela45 și Aeroportul Mihail Kogălniceanu Constanța, despre vacanțele de vară 2024 (FOTO+VIDEO)

19 Mar 2024 468

Inspectoratul Școlar Județean Constanța promovează învățământul dual alături de CCINA Constanța

22 Feb 2024 768

Universitatea Ovidius din Constanța Proiecte de peste 42 de milioane de Euro prezentate în cadrul întâlnirii Forumului Oamenilor de Afaceri

15 Dec 2023 807

Teatrul de Stat Constanța a primit Premiul de Excelență pentru contribuția adusă la dezvoltarea culturală a municipiului de la CCINA Constanța (GALERIE FOTO)

25 Oct 2023 762

Solid House și Mesta Marmură și Travertin, conduse de Ramazan Gur, au ocupat primul loc în Topul județean al firmelor!

20 Oct 2023 2741

LIVE TEXT Președintele Consiliului Judeţean Constanţa, Mihai Lupu, la prima conferință de presă după acuzațiile de luare de mită (GALERIE FOTO)

15 Jun 2023 1528

Constanța Firma Love.Peace.Coffee SRL, document de la primărie pentru amplasarea unui container la City Park Mall

09 Jun 2023 1277

“Festivalul Tradițiilor și Gastronomiei Pescărești”, eveniment dedicat tradițiilor gastrnomice și culturale locale din Dobrogea

02 Jun 2023 2340

Instituția Prefectului - Județul Constanța va organiza alături de alte instituții campanii de informare a agenților economici din județul Constanța

03 Apr 2023 1180

Forumul Oamenilor de Afaceri, găzduit de Universitatea Ovidius din Constanța (GALERIE FOTO)

09 Dec 2022 1647

La CCINA Constanța, sub egida OSIM, „Trofeul Creativității la Constanța” 2022

08 Dec 2022 1404

#Dobrogea144 Ruxandra Serescu, Director General Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța, mesaj de Ziua Dobrogei

16 Nov 2022 2056

LIVE-VIDEO TEXT Impact Developer & Contractor la Târgul Imobiliar Constanța. Cu ce ofertă vine dezvoltatorul imobiliar (GALERIE FOTO+VIDEO)

05 Nov 2022 2010

Revine! Târgul Naţional de Îmbrăcăminte și Încălţăminte Tinimtex

21 Sep 2022 1555

Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța organizează, în premieră la nivel local, manifestarea intitulată „Constanța Smart Energy Expo 2022”

27 Jul 2022 1489