Social

Bani norvegieni pentru firme româneşti. Oamenii de afaceri din Constanţa, informaţi cu privire la Programul „Dezvoltarea IMM-urilor din România“

Centrul Enterprise Europe Network din cadrul Camerei de Comerţ, Industrie, Agricultură şi Navigaţie Constanţa a CCINA Constanţa a organizat, ieri, alături de partenerul Innovation Norway, sesiunea de informare din cadrul Programului „Dezvoltarea IMM-urilor din România“, parte din schema mai largă de finanţare Granturile SEE şi norvegiene pentru perioada 2014-2021.
 
La sesiunea de informare au participat reprezentanţi ai companiilor româneşti care desfăşoară activităţi în Regiunea Sud-Est a ţării, precum şi reprezentanţi ai administraţiilor publice locale, ai organizaţiilor de sprijin pentru sectorul de afaceri, ai firmelor de consultanţă. Printre cei prezenţi s-au numărat Dănuţ Jugănaru, directorul general al CCINA Constanţa, Anne Lise Rognlidalen - director Innovation Norway, Laurenţiu Adrian Lazăr - consulul onorific al Norvegiei la Constanţa.
 
„Innovation Norway, care gestionează fondurile venite din Norvegia, împreună cu Centrul Enterprise Europe Network din cadrul Camerei de Comerţ, Industrie, Agricultură şi Navigaţie Constanţa a CCINA Constanţa, încearcă să prezinte potenţialilor beneficiari cum se pot accesa fonduri prin Programul de dezvoltare a IMM-urilor din România. În cadrul sesiunii, vor fi prezentate exemple de succes ale firmelor care au accesat în anii anteriori astfel de fonduri şi care pot fi un model pentru cei care vor dori să le acceseze. CCINA are o colaborare mai îndelungată cu Innovation Norway şi ar trebui să ne bucure că acest eveniment are loc la Constanţa şi nu în altă parte. Una dintre regulile proiectului este ca firma din România să aibă un partener din Norvegia“, a declarat Dănuţ Jugănaru, director general CCINA Constanţa.
 
În cadrul Mecanismului Financiar SEE şi al Mecanismului Financiar Norvegian 2014-2021, Innovation Norway a fost numit operator de fond pentru trei programe, printre care şi „Dezvoltarea IMM-urilor din România“. Programul va contribui la creşterea durabilă şi intensificarea creării de valoare în sectorul de afaceri din România. De asemenea, va urmări să stimuleze şi să dezvolte parteneriate de afaceri pe termen lung între parteneri din Islanda, Liechtenstein, Norvegia şi România, bazate pe dezvoltarea afacerilor şi inovare.
 
În plus, acest program va încuraja proiectele implementate în parteneriate bilaterale într-una dintre cele trei arii vizate: Inovare Verde în Industrie, ICT (Tehnologia Informaţiei şi a Comunicaţiilor) şi Creşterea Albastră (dezvoltarea durabilă a sectorului marin şi maritim). Bugetul alocat programului este în valoare de 45.000.000 de euro. Pentru primul apel de propuneri de proiecte, bugetul disponibil este de 21.083.334 de euro. Grupul-ţintă principal al programului este format din întreprinderi private româneşti, cu prioritate întreprinderile mici şi mijlocii. În cadrul sesiunii de informare au fost oferite informaţii potenţialilor solicitanţi cu privire la criterii de eligibilitate pe care solicitanţii şi partenerii trebuie sa le îndeplinească, procedura de depunere a cererilor de finanţare şi alte informaţii utile despre programul de finanţare.
 
Toate informaţiile relevante cu privire la programul de finanţare sunt disponibile începând cu data de 24 mai, pe site-ul https://www.innovasjonnorge.no/roinnovation.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Curs de perfecționare, organizat de CCINA Constanța

21 Jan 2019 260

Constănţenii, aşteptaţi la primul târg de îmbrăcăminte şi încălţăminte organizat de CCINA în anul 2019

18 Jan 2019 881

Eveniment aniversar la CCINA Constanţa Centrul Enterprise Europe Network, 10 ani de activitate

14 Dec 2018 725

Delegaţia CCI Lesvos (Lesbos) la Constanța, în vizită la CCINA (galerie foto)

03 Dec 2018 301

CCINA Constanţa şi OSIM Bucureşti premiază inovaţia „Trofeul Creativităţii“ a ajuns, în acest an, la Sterk Plast SRL (galerie foto)

28 Nov 2018 785

„Trofeul Creativităţii“, organizat de CCINA Constanţa, a ajuns la cea de-a XVI-a ediţie

27 Nov 2018 633

Constănţenii, aşteptaţi la ediţia de iarnă a TINIMTEX, organizată de CCINA Constanţa

20 Nov 2018 1563

Târg cu produse tradiţionale de Ziua Dobrogei, la Pavilionul Expoziţional. Ce surprize le sunt pregătite constănţenilor (galerie foto)

15 Nov 2018 1293

Solid House SRL, premiată de CCINA la Topul Judeţean al societăţilor din judeţul Constanţa (galerie foto)

03 Nov 2018 875

LIVE TEXT. Eveniment important pentru oamenii de afaceri Firmele de top din judeţ, răsplătite de CCINA Constanţa (galerie foto+video)

01 Nov 2018 1438

CCINA Constanța ne invită la Zilele Dobrogei - expoziție de produse, gastronomie și vinuri din Dobrogea

25 Oct 2018 1195

Târgul TINIMTEX, specializat pe articole din piele şi blană, organizat de CCINA Constanţa, îşi deschide porţile

23 Oct 2018 3006

În premieră CJC, CCINA şi Primăria Constanţa organizează „Zilele Dobrogei“, în perioada 14 - 17 noiembrie, la Pavilionul Expoziţional (document)

20 Oct 2018 1103

CCINA Constanţa şi Fundaţia Laufer, despre soluţiile de finanţare pentru internaţionalizarea afacerilor româneşti (galerie foto)

13 Oct 2018 1076

Oameni de afaceri turci, la Constanţa Protocol de colaborare semnat între CCINA Constanţa şi CCI Iskenderun din Turcia (galerie foto)

12 Oct 2018 1127