Social

Bani norvegieni pentru firme româneşti. Oamenii de afaceri din Constanţa, informaţi cu privire la Programul „Dezvoltarea IMM-urilor din România“

Centrul Enterprise Europe Network din cadrul Camerei de Comerţ, Industrie, Agricultură şi Navigaţie Constanţa a CCINA Constanţa a organizat, ieri, alături de partenerul Innovation Norway, sesiunea de informare din cadrul Programului „Dezvoltarea IMM-urilor din România“, parte din schema mai largă de finanţare Granturile SEE şi norvegiene pentru perioada 2014-2021.
 
La sesiunea de informare au participat reprezentanţi ai companiilor româneşti care desfăşoară activităţi în Regiunea Sud-Est a ţării, precum şi reprezentanţi ai administraţiilor publice locale, ai organizaţiilor de sprijin pentru sectorul de afaceri, ai firmelor de consultanţă. Printre cei prezenţi s-au numărat Dănuţ Jugănaru, directorul general al CCINA Constanţa, Anne Lise Rognlidalen - director Innovation Norway, Laurenţiu Adrian Lazăr - consulul onorific al Norvegiei la Constanţa.
 
„Innovation Norway, care gestionează fondurile venite din Norvegia, împreună cu Centrul Enterprise Europe Network din cadrul Camerei de Comerţ, Industrie, Agricultură şi Navigaţie Constanţa a CCINA Constanţa, încearcă să prezinte potenţialilor beneficiari cum se pot accesa fonduri prin Programul de dezvoltare a IMM-urilor din România. În cadrul sesiunii, vor fi prezentate exemple de succes ale firmelor care au accesat în anii anteriori astfel de fonduri şi care pot fi un model pentru cei care vor dori să le acceseze. CCINA are o colaborare mai îndelungată cu Innovation Norway şi ar trebui să ne bucure că acest eveniment are loc la Constanţa şi nu în altă parte. Una dintre regulile proiectului este ca firma din România să aibă un partener din Norvegia“, a declarat Dănuţ Jugănaru, director general CCINA Constanţa.
 
În cadrul Mecanismului Financiar SEE şi al Mecanismului Financiar Norvegian 2014-2021, Innovation Norway a fost numit operator de fond pentru trei programe, printre care şi „Dezvoltarea IMM-urilor din România“. Programul va contribui la creşterea durabilă şi intensificarea creării de valoare în sectorul de afaceri din România. De asemenea, va urmări să stimuleze şi să dezvolte parteneriate de afaceri pe termen lung între parteneri din Islanda, Liechtenstein, Norvegia şi România, bazate pe dezvoltarea afacerilor şi inovare.
 
În plus, acest program va încuraja proiectele implementate în parteneriate bilaterale într-una dintre cele trei arii vizate: Inovare Verde în Industrie, ICT (Tehnologia Informaţiei şi a Comunicaţiilor) şi Creşterea Albastră (dezvoltarea durabilă a sectorului marin şi maritim). Bugetul alocat programului este în valoare de 45.000.000 de euro. Pentru primul apel de propuneri de proiecte, bugetul disponibil este de 21.083.334 de euro. Grupul-ţintă principal al programului este format din întreprinderi private româneşti, cu prioritate întreprinderile mici şi mijlocii. În cadrul sesiunii de informare au fost oferite informaţii potenţialilor solicitanţi cu privire la criterii de eligibilitate pe care solicitanţii şi partenerii trebuie sa le îndeplinească, procedura de depunere a cererilor de finanţare şi alte informaţii utile despre programul de finanţare.
 
Toate informaţiile relevante cu privire la programul de finanţare sunt disponibile începând cu data de 24 mai, pe site-ul https://www.innovasjonnorge.no/roinnovation.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Proiect privind promovarea mobilităţii forţei de muncă, implementat de CCINA Constanţa şi Camera de Comerţ şi Industrie Dobrici (galerie foto)

17 May 2019 629

Constănțenii, invitați de CCINA la Târgul Naţional de Îmbrăcăminte și Încălţăminte TINIMTEX, ajuns la cea de-a 76-a ediție

03 May 2019 988

CCINA Constanța organizează un curs de arhivar

10 Apr 2019 418

Târgul ExpoAgroUtil, cel mai mare eveniment de profil din regiune, organizat de CCINA Constanţa, şi-a deschis porţile (galerie foto)

05 Apr 2019 1112

A debutat Târgul ExpoAgroUtil Constanţa. Participă expozanţi naţionali şi internaţionali (galerie foto)

04 Apr 2019 653

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, aşteptat la Târgul ExpoAgroUtil Constanţa, organizat de CCINA

04 Apr 2019 625

Târgul de Turism, Salonul de Dotări Hoteliere şi Târgul de Mobilă, organizate de CCINA în prezenţa ministrului Bogdan Trif (galerie foto)

29 Mar 2019 1005

Târgul de Turism, Salonul de Dotări Hoteliere şi Târgul de Mobilă Trei evenimente organizate de CCINA Constanţa la sfârşitul lunii martie

21 Mar 2019 987

Constănţenii, invitaţi de CCINA la ediţia de primăvară a Târgului TINIMTEX

19 Mar 2019 1740

Anunţ de ultim moment din partea judecătorilor. Este vizată autorizaţia de construire a blocului din cartierul Tomis Nord

13 Mar 2019 3116

Profesori şi studenţi de la Universitatea Purdue - Doermer School of Business, Fort Wayne, în vizită la CCINA Constanţa

09 Mar 2019 698

Protest împotriva investiţiei Cambela Prod SRL Autorizaţia de construire a blocului din cartierul Tomis Nord, în atenţia judecătorilor

09 Mar 2019 1791

Colecţii noi şi diversificate Târgul TINIMTEX, organizat de CCINA Constanţa, la o nouă ediţie

22 Feb 2019 1568

Portul Constanţa, pe ordinea de zi a întrevederii ambasadorului Republicii Macedonia cu Dănuţ Jugănaru, directorul CCINA (galerie foto)

12 Feb 2019 1537

Constanţa. Discuții strategice pe tema dezvoltării metropolitane cu reprezentanţii Băncii Mondiale şi FZMAUR

10 Feb 2019 563