George Buricea, selecționer România „Constanța dă antrenorul Naționalei și sunt mândru că echipa mea de suflet m-a adus aici“ (GALERIE FOTO)


 

 
  • Un tehnician în plină ascensiune, George Buricea va conduce de pe banca tehnică, în paralel, reprezentativa României și CSM Constanța. 
 
Antrenorul CSM Constanța, George Buricea, și-a împlinit visul: să conducă de pe banca tehnică echipa națională a României! Tehnicianul de 44 de ani, cu performanțe importante la cârma formației de pe litoral îi urmează la reprezentativa tricoloră spaniolului Xavi Pascual, dar va conduce în paralel și CSM Constanța.
 
George Buricea a devenit antrenor principal al formației Constanței în noiembrie 2021, la HC Dobrogea Sud, iar, la puțin peste doi ani de la acel moment, preia banca tehnică a echipei naționale! Rezultatele sale, atât la HCDS, cât și apoi, la CSM Constanța, l-au impus ca un antrenor în vogă în România, astfel că a venit și următorul pas în carieră, echipa României! La care va face echipă pe banca tehnică și cu fostul său coleg Rudi Stănescu.
 
„Mă bucur enorm, dar și conștientizez presiunea rezultatelor“
 
„Am spus recent într-un interviu că visul meu este să antrenez naționala, fără să știu că, la doar o lună distanță, o să fiu prezentat oficial ca noul selecționer al României.
 
Faptul că mă aflu acum pe banca naționalei nu mi se datorează în exclusivitate. Jucătorii, staff-ul și toți oameni din club de la Constanța, suporterii care ne-au fost alături, dar și oamenii de la care am învățat în toată cariera mea sunt printre motivele care m-au adus în aceasta postură. Mă bucur enorm, dar, în același timp, conștientizez presiunea rezultatelor și toată munca ce va urma de acum înainte.
Este o încununare a reușitelor pe care le-am avut cu familia pe care am creat-o la Constanța și sper din suflet să se intample la fel și la echipa națională. Deși nu voi avea jucătorii lângă mine zi de zi, ci doar o săptămână la fiecare acțiune, sunt convins că, având la dispoziție cei mai buni handbaliști pe care îi are țara asta, pot să reușesc același lucru“, a menționat George Buricea.
 
Rezultate senzaționale

 
Anul trecut, cu George Buricea antrenor principal, CSM Constanța (actualmente, pe locul doi în campionat) a cucerit Cupa României și s-a clasat pe podium, pe locul trei, în Liga Națională. De asemenea, formația de pe litoral a înregistrat rezultate senzaționale în întrecerea continentală European League, calificându-se în primăvara europeană, de pe locul întâi în grupă, la capătul unor victorii răsunătoare contra unor echipe redutabile.
 

„Numai un grup unit poate avea performanțe“
 
„Numai un grup unit, gata să se sacrifice oricând pentru victorie și motivat să se autodepășească de la meci la meci poate avea performanțe. În asta am crezut încă de când eram jucător și voi crede până în ultima mea zi ca antrenor. Am fost un luptător pe teren și nu s-a schimbat nimic de când am trecut pe bancă. Cei care mă cunosc știu că nu există jumătați de măsură în ceea ce înseamnă dedicarea și implicarea mea într-un proiect. Oricât de mare este aceasta șansă, nu aș fi acceptat-o dacă nu știam că pot fi «ALL IN» în ambele locuri, atât la echipa mea de club, cât și la echipa națională“, a mai spus George Buricea.
 
Carieră prodigioasă ca jucător
 
Născut la Brăila și stabilit ulterior la Constanța, noul antrenor al echipei naționale a României a fost și un mare handbalist, având nenumărate trofee ca jucător. Astfel, George a cucerit zece titluri de campion (nouă cu HCM Constanța, unul cu Steaua), opt Cupe ale României (șase cu HCM Constanța, una cu Steaua, una cu HC Dobrogea Sud), trei Supercupe ale României (două cu HCM, una cu HCDS), dar și Cupa FRH 75 de ani (cu HCM, în 2011). În competițiile europene, George Buricea a fost semifinalist al Challenge Cup (în 2004) și al Cupei Cupelor (în 2006), a disputat Final Four în Cupa EHF (în 2014), dar și optimi de finală în Liga Campionilor (în 2010). În Liga Națională, Cupa României și Supercupa României, a disputat peste 800 meciuri, iar în cupele europene a susținut 138 de partide. A reprezentat Naționala României în 116 partide, înscriind 120 de goluri. 
 
„Va fi o muncă infernală, dar sunt pregătit“ 
 
„Constanța dă antrenorul Naționalei și sunt mândru că echipa mea de suflet m-a adus aici. Nu e o mândrie doar pentru mine, ci și pentru cei care iubesc Constanța și care au contribuit la performanțele noastre. Va fi o muncă infernală, dar sunt pregătit și garantez ca vom da totul pentru România. Sper să sărbătorim împreună cât mai curând reușitele echipei naționale. Îmi doresc enorm ca barajul din mai pentru Campionatul Mondial să fie primul prilej de bucurie. HAI, ROMÂNIA!“, a mai arătat George Buricea.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (CSM Constanța Handbal) și captură Facebook (Federația Română de Handbal)
 
Citește și:
 
Handbal
George Buricea, antrenorul CSM Constanța, va fi noul selecționer al echipei naționale a României (VIDEO)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Calendar săptămânal plin pentru CSM Constanța Handbaliștii, meci decisiv pentru câștigarea medaliilor de argint în Liga Zimbrilor!

20 Apr 2024 603

Șapte handbaliști de la CSM Constanța, în lotul României pentru dubla de calificare cu Cehia

17 Apr 2024 607

Handbal CSM Constanța a învins Steaua și s-a calificat în turneul Final 4 al Cupei României (GALERIE FOTO)

16 Apr 2024 789

Handbal CSM Constanța a făcut spectacol cu CSU din Suceava, bifând al 19-lea succes stagional (GALERIE FOTO)

13 Apr 2024 822

Handbal CSM Constanța, victorie la 17 goluri diferență!

06 Apr 2024 1158

Calendar săptămânal CSM Constanța Baschetbalistele joacă primul meci din semifinalele Ligii Naționale

27 Mar 2024 590

Handbal Victorie în deplasare cu Potaissa Turda și CSM Constanța s-a calificat în sferturile Cupei României

20 Mar 2024 902

Handbal CSM Constanța debutează în noua ediție a Cupei României, cu gândul de a-și apăra trofeul

19 Mar 2024 683

Calendar săptămânal CSM Constanța Baschetbalistele luptă pentru primul trofeu al sezonului, Cupa României

08 Mar 2024 850

Handbal Opt jucători de la CSM Constanța, convocați la Națională. „Sunt entuziasmat să încep un nou capitol din viața mea“

07 Mar 2024 897

Handbal CSM Constanța, o repriză senzațională pe terenul Füchse Berlin, deținătoarea EHF European League! (GALERIE FOTO)

06 Mar 2024 804

Handbal CSM Constanța, victorie mare cu Minaur Baia Mare pentru argintul Ligii Naționale (GALERIE FOTO)

02 Mar 2024 1166

CSM Constanța Handbal George Buricea - „Echipa aceasta și-a făcut datoria în Europa cu vârf și îndesat“ (GALERIE FOTO)

01 Mar 2024 1101

Calendar săptămânal CSM Constanța Handbaliștii, meci acasă cu Minaur Baia Mare. O veritabilă finală pentru argintul în Liga Națională!

29 Feb 2024 952

European League. 27 februarie 2024 CSM Constanța, meci capital cu Dinamo, în Sala Sporturilor „Simona Amânar“. Intrarea este liberă! (GALERIE FOTO + DOCUMENT)

26 Feb 2024 1260