Sport

Gică Hagi, Fiorentina şi „picătura chinezească“ „Cineva din fotbal, un antrenor foarte mare, se pare că a zis că Ianis e al doilea Totti“

După meciul cu FC Botoşani, Gică Hagi, managerul tehnic al FC Viitorul, a comentat din nou pe marginea faptului că, în acest sezon, fiului său, Ianis, nu i s-au dat şanse la prima echipă a Fiorentinei. FC Viitorul a învins FC Botoşani cu 2-1, iar Ianis a avut din nou o evoluţie apreciată şi mare poftă de joc. Printre altele, a marcat un gol şi a trimis în bară din lovitură liberă.
 
„Nu am ajuns să joc tenis, să fac un fileu cu dânsul, dar îi spun domnului Pioli (n.r. antrenorul Fiorentinei) că, dacă are gradul lui de evaluare foarte înalt, anul acesta a cheltuit 50 de milioane pe transferuri şi încă 50 de milioane buget (deci conducerea lui a cheltuit 100 de milioane) şi el e pe locul 11. Eu zic că Fiorentina trebuia să fie în primele patru în campionatul italian. Aşa o văd eu, din perspectiva de conducător, că sunt şi patron şi am o responsabilitate administrativă. Oare ce grad de evaluare are domnul Pioli? Mă întreb, îmi pun şi eu un semn de întrebare, de aici, din România. Dacă (n.r. Ianis) a fost cel mai bun tânăr jucător al lui în perioada de pregătire… Poţi să negi acest lucru? De ce nu a jucat un minut? Daţi-mi un răspuns sau să mi-l dea el. «Nu e suficient de bun». Ce-i asta? Italieneşte! O lăsăm aşa, nu înţelege nimeni ce a vrut să zică. Când publicul o cere, când el se cere, dă-i şi lui ocazia să joace, de ce nu i-o dai? Ca să-l evaluezi, dacă vrei. Nu din gură. Fapte! Bagă-l şi vezi dacă ţi-a demonstrat. Dacă poate, dacă o duce. Dar nu i-a dat şansa“, a spus Hagi.
 

„L-au minţit pe băiat“

 
„Regele“ a dezvăluit că, în cazul transferului lui Ianis la Fiorentina, tânărului jucător i s-a spus ceva, iar apoi nu s-a respectat. „Ce facem, tată, chiar aşa? Nu mă faceţi să vorbesc, că eu ştiu mai multe. Nu vreau să vorbesc însă. Tac din gură. Zic aşa, câte puţin. Să iasă public şi să zică, în luna august, când am fost eu la Fiorentina, m-au chemat ei. Mi-au zis că Ianis va face artă, că n-au văzut în viaţa lor aşa ceva. Dar trebuie să-l formăm, să ajungă la complexitatea jocului. OK, am zis, şi la mine a urmat acelaşi program. La 15 ani şi jumătate, Ianis a venit cu mine, iar la 16 ani şi jumătate a fost căpitan în Divizia A. Băiatul ăsta a jucat 30 de meciuri în Divizia A. Cum poţi să spui aşa ceva, te rog frumos! Dă-i şansă. Sau dacă nu vrei, nu i-o da, dar spune-o, e opţiunea ta. Un an şi jumătate n-am zis nimic. Dar l-au minţit pe băiat. A fost minţit. Punct. Pe româneşte. Nu ştiu cum vor traduce ei în italiană. I s-a spus ceva şi nu s-a făcut“, a spus Hagi.
 

După Fiorentina, Ianis a avut trei oferte

 
„Regele“ a mai precizat că lui Ianis i s-a spus că partida cu Juventus va fi ultima a sa la echipa Primavera a Fiorentinei, dar nu s-a respectat nici acest lucru. „La meciul de la Primavera cu Juventus, lui şi lui Chiesa li s-a spus că se duc să joace ultimul meci. S-a dus Ianis, a «desenat», au bătut cu 3-0, a venit înapoi, dar a rămas tot la Primavera. De ce? Ce faci, picătura chinezească? Cred că am făcut o investiţie bună aducându-l înapoi pe Ianis. El imediat a avut trei oferte, dar n-am vrut să-l dau. Aşadar, e un jucător căutat. Cineva din fotbal, un antrenor foarte mare, se pare că a zis că e al doilea Totti (n.r. legenda echipei italiene AS Roma, Francesco Totti). Aşa că, domnilor… Vom vedea. E un tânăr talentat, eu atât v-am spus, ca şi ceilalţi din România, care trebuie crescut aşa cum trebuie (cum şi pe mine m-au crescut alţii), apărat, educat bine şi atât. Să nu-i judecăm pe cei tineri, să le dăm timp şi un mediu bun“, a punctat Hagi.
 

„E decar, trebuie să facă diferenţa“

 
Managerul tehnic al FC Viitorul a explicat de ce nu a fost de acord ca, după ce a încheiat contractul cu Fiorentina, Ianis să ajungă în liga a doua din Italia. „Cum să meargă la Pescara, cu tot respectul, când Viitorul e în prima ligă? Sper că lucrurile vor fi normale odată în România. Ianis a început 2018 cu o ştire negativă, că nu mai e dorit de Pescara, pentru că nu e fizic nu ştiu cum. Era însă invers. Ăia erau înnebuniţi să-l ia. «Ne place, suntem morţi după el». Până unde vreţi să o faceţi? Ianis a jucat în prima ligă, nu trebuie să se ducă în a doua sub nicio formă. Never! Iar Ianis e şi decar. El trebuie să facă diferenţa“, a arătat Gică Hagi.
 

Amendat de Fiorentina

 
„Regele“ a spus că Fiorentina l-a amendat cu 500 de euro pe Ianis pentru că, la o acţiune a lotului naţional de tineret al României, a declarat că e dezamăgit că nu joacă la prima echipă a clubului Italian. „Vă mai spun una tare de tot: Ianis a fost amendat de Fiorentina. Când a fost la U-21 şi a spus că e dezamăgit, întrucât se aştepta să joace mai mult. I-au băgat nu ştiu ce articole…În ce lume trăim? Jucătorul nu mai are voie să spună nimic? La lotul naţional a fost, nu într-un interviu privat. A fost întrebat de ziarişti de ce nu joacă. A doua zi, amendă, că de ce a zis asta. Eu cred că ne-am dus în epoca de sclavie. Domnilor, chiar aşa? Ianis s-a speriat. I-am zis: «Stai liniştit, du-te acasă şi dormi». 500 de euro mai puţin. E de râs. Nu mai are voie omul să-şi spună oful? A fost pertinent. Nu te-a jignit cu nimic. A zis un lucru care era ştiut de toţi. Că nu joacă. A minţit cu ceva? E greu să înţelegi aceste lucruri. I-am zis să stea liniştit, că ştiam care e drumul. «Acceptă, fii umil, vezi-ţi de ale tale, că asta e. Nu e loc de tine p-acolo»“, a arătat Hagi.
 
Sursa foto: FC Viitorul
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Informaţii despre abonamente FC Viitorul întâlneşte astăzi Zimbru Chişinău, în primul amical de la reluarea pregătirii (galerie foto)

20 Jun 2018 344

„E brazilian“ Gică Hagi a marcat pentru Legendele Barcelonei în meciul cu Generaţia de Aur a României (galerie foto)

18 Jun 2018 1378

Achiziţii multe la FC Viitorul. Vlad Achim a revenit la fosta campioană „Ne dorim să jucăm frumos şi să înscriem cât mai mult“ (galerie foto)

18 Jun 2018 818

Simona Halep susținută în finală la Roland Garros de foști mari sportivi. Cine se va afla în lojă în timpul meciului

08 Jun 2018 839

Familie reunită Gică Hagi, alături de soţie şi copiii Kira şi Ianis, la evenimentul „Uniţi pentru Mihai“

02 Jun 2018 7989

Gică și Ianis Hagi participă, la Oradea, la evenimentul caritabil „Uniți pentru Mihai”. Nume mari din fotbal prezente (galerie foto)

26 May 2018 605

Gică Hagi - „O echipă frumoasă“ Cu cel mai tânăr lot din Liga 1, FC Viitorul s-a calificat din nou în cupele europene

22 May 2018 1090

CFR Cluj - FC Viitorul, meci decisiv pentru titlu Gică Hagi - „Sperăm să obţinem victoria care să ne ducă în cupele europene“ (galerie foto)

19 May 2018 1446

„Am ajuns în România să-mi cer scuze!” Decizie radicală luată de Gică Hagi. Ce va face de acum înainte

18 May 2018 3288

Iată-l pe Gică Hagi, în 1977, la 12 ani! „Hai, Gigele!“ Cum şi-a pus amprenta pe „Cupa Speranţelor“ micul magician de la echipa „Pescăruşul“ (galerie foto)

18 May 2018 2991

Hagi a vorbit cu selecţionerul Contra şi i-a dat replica lui Mutu „Nu există subiectivism. Acum ce să fac, să nu mai fiu părintele lui Ianis?“

14 May 2018 837

Meci România - SUA la Constanța. Trofeul „Jackie Robinson“ „Rege“ la fotbal, Gică Hagi a aruncat prima minge la baseball (galerie foto+video)

14 May 2018 718

Ministrul Ioana Bran, la meciul de baseball de la Constanța "Ne bucurăm de această zi şi de schimbul cultural dintre România şi SUA" (galerie foto)

12 May 2018 751

Imagini de la evenimentGică Hagi, aplaudat de jucătorii celor două formații când a aruncat prima minge la meciul de baseball România - SUA. Ce i-a spus primarul Decebal Făgădău (galerie foto+video)

12 May 2018 2107

UPDATE Imagini de la eveniment Ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, prezent la stadionul Portul din Constanța, la întâlnirea de baseball România - SUA (galerie foto+video)

12 May 2018 1266

Gică Hagi, nemulțumit de selecția lui Cosmin Contra „Ianis de ce nu a fost convocat? Că e băiatul lui Hagi, nu? Suntem prea mici ca să fim băgați în seamă”

12 May 2018 1434

​Se putea alege cu o accidentare gravă! Iată cum arată piciorul lui Ianis Hagi, după intrarea foarte dură a lui Mădălin Mihăescu, de la Poli Iași

12 May 2018 1700

Intrare liberă. Gică Hagi va arunca prima minge România şi SUA îşi dispută iar, la Constanţa, Trofeul „Jackie Robinson“ la baseball (galerie foto)

12 May 2018 1231

Academia Hagi şi FC Viitorul Succesul proiectului fotbalistic al lui Gică Hagi, subiect de carte. Lucrarea va apărea la anul, la ceas aniversar

10 May 2018 500

UPDATE. Va fi prezent şi ambasadorul Hans Klemm Gică Hagi va arunca prima minge la meciul de baseball România - SUA, de sâmbătă, de la Constanţa!

09 May 2018 1006

Gică Hagi, supărat după meciul cu Astra Giurgiu „Dacă vrem să mergem înainte, gândiți-vă bine la ce am văzut în seara asta!“

05 May 2018 925

S-a vorbit despre vânzarea a 49% dintre acţiunile FC Viitorul SA! Iată ce a declarat Gică Hagi

03 May 2018 1214

Ştefan Bodişteanu şi Bogdan Lazăr, căpitani Patru fotbalişti de la Academia Hagi au jucat pentru România la „Torneo delle Nazioni“

03 May 2018 550

Gică Hagi - „De nivel european. Iată că se poate şi în România!“ CSU Craiova - FC Viitorul a fost cel mai frumos meci al campionatului

30 Apr 2018 768

Gică Hagi - „Sunt toate premisele pentru un meci extraordinar“ CSU Craiova - FC Viitorul, luptă crâncenă pentru locul trei în Liga 1

26 Apr 2018 671

Gică Hagi - „Vedeţi-vă de bucătăria voastră! Aici nu suntem la Steaua, să facă alţii echipa!”

25 Apr 2018 1013

Sondaj de opinie 70 la sută dintre respondenţi sunt de acord ca într-un meci de fotbal să se facă mai multe schimbări de jucători

23 Apr 2018 464

Gică Hagi, meciul 150 în Liga 1 FC Viitorul a folosit în meciul cu FCSB 11 jucători formaţi la Academia Hagi (galerie foto)

23 Apr 2018 505

FC Viitorul a condus cu 2-0 FCSB la Ovidiu Gică Hagi - „Am făcut o primă repriză fantastică”

22 Apr 2018 701

Imagini de la eveniment Meci de gală la Ovidiu. FC Viitorul s-a duelat cu FCSB. Oaspeții au revenit de la 0-2!

21 Apr 2018 1660

Gică Hagi - „Trebuie să ne autodepăşim“ FC Viitorul - FCSB. Campioana şi liderul clasamentului se înfruntă sâmbătă la Ovidiu!

21 Apr 2018 961

FC Viitorul joacă sâmbătă cu FCSB la Ovidiu Gică Hagi - „Ca să învingem, trebuie să facem un meci perfect“

20 Apr 2018 538

Poze rare. Starul săptămânii la „Goluri istorice“ În urmă cu 26 de ani, Gică Hagi marca de trei ori în Real Madrid - Athletic Bilbao 5-0 (galerie foto)

19 Apr 2018 953

Astăzi se desfăşoară alegerile pentru şefia FRF. Ce aşteaptă Gică Hagi de la noul preşedinte

18 Apr 2018 599

FC Viitorul, la cinci puncte de locul trei în Liga 1 Gică Hagi, foarte nemulţumit de prima repriză a meciului cu CFR Cluj

17 Apr 2018 549

Liviu Dragnea, mesaj pentru Gică Hagi „Atunci vom face stadion modern şi la Constanţa”

16 Apr 2018 4080

Sondaj de opinie Sunteţi de acord ca într-un meci de fotbal să se facă mai multe schimbări de jucători, aşa cum propune Gică Hagi?

16 Apr 2018 753

Imagini de la eveniment FC Viitorul a pierdut la Ovidiu cu CFR Cluj, într-un meci cu trei goluri (galerie foto)

15 Apr 2018 868

Se apropie alegerile pentru șefia FRF Gică Hagi - „E nevoie de o muncă titanică. Trebuie să resuscităm totul, de la temelie”

14 Apr 2018 801

Gică Hagi „Nu s-a vorbit deloc de meciul nostru cu CFR. Există numai Steaua. Noi suntem doar participanți”

14 Apr 2018 1561

Căpitanul de 19 ani al FC Viitorul Ianis Hagi este cel mai în formă jucător Under-21 din Liga 1. Ce spune FRF

13 Apr 2018 997

După meciul cu Poli Iaşi, FC Viitorul joacă la Ovidiu cu CFR Cluj, iar apoi cu FCSB Gică Hagi - „Ţineţi-vă bine, se rupe stadionul!“

06 Apr 2018 755

FC Viitorul, primul succes din play-off Gică Hagi - „Ne-am ţinut de cuvânt. E o victorie fantastică pentru noi“

03 Apr 2018 658

Surpriză la antrenamentul FC Viitorul din Bucureşti. Cine i-a scandat numele lui Gică Hagi (galerie foto)

01 Apr 2018 755

Kira Hagi va face un film şi va scrie o carte despre Gică Hagi

30 Mar 2018 1646

FC Viitorul întâlneşte Astra Giurgiu în play-off Gică Hagi - „Vrem să facem un meci mare“

30 Mar 2018 662

Alexandru Cicâldău, de la FC Viitorul „Debutul la Naţionala mare e un pas important pentru mine“

30 Mar 2018 644

Gică Hagi, după meciul de la Ovidiu, din play-off, cu CSU Craiova „Sunt mulțumit de rezultat. Am avut meritele noastre“

17 Mar 2018 866

Penalty ratat și cartonaș roșu în FC Viitorul - CSU Craiova. Meciul de la Ovidiu, din play-off, s-a încheiat la egalitate

16 Mar 2018 832

FC Viitorul joacă diseară la Ovidiu în play-off cu CSU Craiova Gică Hagi - „Sunt sigur că va ieşi un meci frumos“

16 Mar 2018 596