GastroArt.ro Ciulama de pui (rețetă din 1931)


Se prepară cu carne de pui, prăjită sau fiartă. Se încinge untul, apoi se adaugă făină până îmbibă toată grăsimea. Se lasă apoi să stea pe marginea mașinei 1-2 ore , iar cu 20 de minute înainte de masă o preparăm.


Îi punem sare, o sunțiem cu bulion de carne. Astfel preparat adaogăm carnea și o mai lăsăm puțin să fiarbă, iar la masă o servim ca felul al doilea cu mămăliguță. Să nu se lase niciodată să se ridice grăsimea la suprafață. Aceasta din cauză că se lasă mult timp preparată.






Din „Caiet pentru gospodărie” Turtoi Teodora, clasa I, Școala Normală Brăila – 1931 (mulțumim Mihai Botea). Am păstrat ortografia originală.







Despre GastroArt.ro


Prima revistă on-line dedicată istoriei gastronomiei și a ospitalității românești (cu articole de istorie gastronomică universală și din domenii conexe). O bază de date digitalizată ce cuprinde sute de rețete din manuscrise vechi – caietele bunicilor (perioada interbelică și din comunism).






Gastroart.ro este un demers privat al jurnalistului Cosmin Dragomir prin care se încearcă acoperirea unei nișe ignorate atât de către instituțiile publice cât și de o mare parte a celor care activează în domeniile de profil. Gastroart.ro își propune să adune laolaltă pasionații și specialiștii din acest domeniu.















În ultimii ani, jurnalistul Cosmin Dragomir s-a specializat în gastronomie și a publicat sute de articole, analize, reportaje și interviuri din acest domeniu.






Istoria gastronomiei și a ospitalității românești a devenit marea lui pasiune.



Sursa foto și text:  GastroArt.ro



Citește și: 


 GastroArt.ro Ostropel de pui (rețetă din 1931)


GastroArt Cafea cu lapte (1931)













 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

În Tulcea Prima ediție a festivalului „Scrumbii de Florii”, în Satul Pescăresc Tradițional

17 Apr 2024 1123

OMD Mamaia Constanța Îndrăgostiți de România, francezii aleg vacanțele pe litoralul românesc și la munte (FOTO)

18 Mar 2024 483

„O culegere de texte despre gastronomie” Despre „Colecționarul de sarmale” de Cosmin Dragomir, un volum destinat oricărui om interesat de fenomenul culinar

04 Mar 2024 658

Evenimente în Constanța Adina Potop, artă abstractă la mic dejun

19 Jun 2023 2231

Gastronomia, vinul românesc, animalele de fermă și mersul pe jos, sărbătorite pe 02 octombrie. Evenimentele zilei

02 Oct 2022 996

GastroArt Papanași cu smântână (rețetă interbelică)

23 Jul 2022 1939

GastroArt Roșii picante (rețetă interbelică)

22 Jul 2022 1880

GastroArt Salată de roșii specială (rețetă interbelică)

21 Jul 2022 1828

GastroArt Cremă caramel (rețetă interbelică)

18 Jul 2022 1780

GastroArt Ruladă cu cremă (rețetă interbelică)

16 Jul 2022 1751

GastroArt Papară (rețetă interbelică)

12 Jul 2022 1554

GastroArt Gogoși de pâine (rețetă interbelică)

09 Jul 2022 1545

5 locuri de vizitat într-o vacanță în Zakynthos!

08 Jul 2022 1694

GastroArt Budincă de carne (rețetă interbelică)

06 Jul 2022 1437

GastroArt Prune în ciocolată (rețetă interbelică)

03 Jul 2022 1480