- Prepararea cafelei cu lapte.
Pentru prepararea cafelei cu lapte ne trebuiesc următoarele cantități pentru o persoană: 1 pahar cu lapte, 20 gr. cafea lichid și 10 gr. zahăr.
Punem laptele strecurat să se fiarbă. În timpul acesta facem cafeaua fără zahăr. Punem într-un inbric apă și 2 lingurițe de cafea.
Laptele fiert îl punem într-o cană sau într-un pahar. Apoi turnăm cafeaua, după ce s-a fiert, strecurând-o printr-o strecurătoare deasă să un treacă cocoloașele. Apoi punem și zahăr.
Din „Caiet pentru gospodărie” Turtoi Teodora, clasa I, Școala Normală Brăila – 1931 (mulțumim Mihai Botea). Am păstrat ortografia originală.
Sursa foto și text:
GastroArt.ro
Citește și:
GastroArt Salată de varză roșie și albă (rețetă din 1931)
GastroArt Salată de cartofi (rețetă din 1931)
Adauga un comentariu
Nume:
Email:
Comentariu*: