GastroArt.ro Palais des dames (rețetă din 1931)

Cantități: 3 ouă, 150 gr. unt, 150 gr. zahăr, 150 gr. făină, 80 gr. stafide și coaje de lămâie.


Modul preparării:


Se ia zahărul, se pisează pudră. Se ia apoi untul și se freacă cu zahărul bine. Se adaugă apoi făină pe stafidele și coaje de lămâie. Se face o compoziție ca să se poată turna cu cornetul. Se ia apoi o tavă și se pune cu cornetul câte puțin în diferite forme.




Se dă la un foc iute și se lasă până se rumenesc apoi se scot și se servesc ca prăjituri.




Din „Caiet pentru gospodărie” Turtoi Teodora, clasa I, Școala Normală Brăila – 1931 (mulțumim Mihai Botea). Am păstrat ortografia originală. 













Despre GastroArt.ro


Prima revistă on-line dedicată istoriei gastronomiei și a ospitalității românești (cu articole de istorie gastronomică universală și din domenii conexe). O bază de date digitalizată ce cuprinde sute de rețete din manuscrise vechi – caietele bunicilor (perioada interbelică și din comunism).


Gastroart.ro este un demers privat al jurnalistului Cosmin Dragomir prin care se încearcă acoperirea unei nișe ignorate atât de către instituțiile publice cât și de o mare parte a celor care activează în domeniile de profil. Gastroart.ro își propune să adune laolaltă pasionații și specialiștii din acest domeniu.


În ultimii ani, jurnalistul Cosmin Dragomir s-a specializat în gastronomie și a publicat sute de articole, analize, reportaje și interviuri din acest domeniu.

Istoria gastronomiei și a ospitalității românești a devenit marea lui pasiune.



Sursa foto și text:  GastroArt.ro












Citește și: 



GastroArt.ro Pat brese (rețetă din 1931)


GastroArt.ro Ciulama de pui (rețetă din 1931)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

În Tulcea Prima ediție a festivalului „Scrumbii de Florii”, în Satul Pescăresc Tradițional

17 Apr 2024 1083

OMD Mamaia Constanța Îndrăgostiți de România, francezii aleg vacanțele pe litoralul românesc și la munte (FOTO)

18 Mar 2024 455

„O culegere de texte despre gastronomie” Despre „Colecționarul de sarmale” de Cosmin Dragomir, un volum destinat oricărui om interesat de fenomenul culinar

04 Mar 2024 653

Evenimente în Constanța Adina Potop, artă abstractă la mic dejun

19 Jun 2023 2225

Gastronomia, vinul românesc, animalele de fermă și mersul pe jos, sărbătorite pe 02 octombrie. Evenimentele zilei

02 Oct 2022 993

GastroArt Papanași cu smântână (rețetă interbelică)

23 Jul 2022 1930

GastroArt Roșii picante (rețetă interbelică)

22 Jul 2022 1872

GastroArt Salată de roșii specială (rețetă interbelică)

21 Jul 2022 1820

GastroArt Cremă caramel (rețetă interbelică)

18 Jul 2022 1772

GastroArt Ruladă cu cremă (rețetă interbelică)

16 Jul 2022 1743

GastroArt Papară (rețetă interbelică)

12 Jul 2022 1542

GastroArt Gogoși de pâine (rețetă interbelică)

09 Jul 2022 1537

5 locuri de vizitat într-o vacanță în Zakynthos!

08 Jul 2022 1686

GastroArt Budincă de carne (rețetă interbelică)

06 Jul 2022 1428

GastroArt Prune în ciocolată (rețetă interbelică)

03 Jul 2022 1472