IPJ Iași Buletin de presă - 08.10.2021

Nr. 68.664 din 8 octombrie 2021   
 
 
BULETIN DE PRESĂ 07.10.2021
 
ACŢIUNI ALE POLIŢIEI IEŞENE PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR
 
În data de 7 octombrie a.c., poliţiştii ieşeni au intervenit la peste 90 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112.
 
Au fost aplicate peste 180 sancţiuni contravenţionale, iar în urma acţiunilor şi intervenţiilor efectuate au fost sesizate peste 20 de infracţiuni.
 
Ieri, poliţiştii au acţionat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.
 
Au fost organizate 8 acţiuni şi s-a intervenit la 100 de evenimente, dintre care 86 au fost sesizate prin 112.
 
În urma activităţilor au fost sesizate 24 de infracţiuni.
 
Totodată, pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 188 sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 73.315 de lei.

 
Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Ieşene. Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.
 

Au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 10 permise de conducere şi au fost retrase 7 certificate de înmatriculare.
 
 
UPDATE://REŢINUT DE POLIŢIŞTI PENTRU FURT CALIFICAT ŞI TENTATIVĂ LA FURT CALIFICAT
 
La data de 6 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Hârlău au identificat un tânăr de 18 ani, bănuit de tentativă la furt calificat şi furt calificat.
 
Din investigaţiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că în seara de 26 spre 27 septembrie a.c., acesta ar fi încercat să pătrundă într-un bar din Hârlău, cu intenţia de a sustrage bunuri, însă ar fi fost surprins de persoana vătămată.
 
În seara de 27 spre 28 septembrie a.c., tânărul ar fi pătruns într-o cofetărie din oraşul Hârlău, de unde ar fi sustras bani şi bunuri (un laptop, o boză audio, o sticlă de coniac).
 
În seara de 30 septembrie spre 1 octombrie a.c., acesta ar fi pătruns într-o unitate de învăţământ şi de unde ar fi sustras nouă laptopuri. De asemenea, ar fi pătruns într-un centru de servicii sociale, de unde ar fi sustras un telefon mobil.
 
Bunurile au fost recuperate de poliţişti.
 
În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 6 octombrie a.c., tânărul bănuit de comiterea faptelor a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore, fiind introdus în Arestul I.P.J. Iaşi.
 
La data de 7 octombrie a.c., acesta a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Hîrlău şi instanţei care a emis pe numele său mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile.
 
Cercetările continuă.
 
 
 
MANDAT EUROPEAN DE ARESTARE PUS ÎN APLICARE DE POLIŢIŞTI
 
La data 07 octombrie a.c., poliţiştii Biroului Urmăriri Iaşi au pus în aplicare unmandat european de arestare emis de autorităţile din Finlanda, pe numele unui bărbat, din mun. Iaşi, bănuit de comiterea infracţiunii de proxenetism.
 
Astfel, bărbatul a fost prezentat Curţii de Apel Iaşi care a dispus reţinerea sa urmând analiza cu privire  la extrădare.
 
 
 
CERCETAT PENTRU CONDUCEREA UNUI AUTO SUB INFLUENŢA
ALCOOLULUI
 
Poliţiştii Secţiei nr. 6 Poliţie Iaşi efectuează cercetări într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui auto sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
 
Astfel, la data de 25 septembrie a.c., în jurul orei 03.00, un bărbat, de 46 ani a fost oprit de un echipaj de poliţie, deoarece conducea un auto pe drumul public fără a respecta semnificaţia indicatorului rutier Accesul interzis.
 
Întrucât emana halenă alcoolică, acesta a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
 
În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 06 octombrie a.c., bărbatul a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore şi introdus în Arestul I.P.J. Iaşi.
 
La data de 07 octombrie a.c., acesta a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi, care a dispus plasarea sa sub control judiciar pentru 60 de zile.
 
 
CERCETAT DE POLIŢIŞTI PENTRU FURT CALIFICAT
 
Poliţiştii Secţiei nr. 6 Poliţie Rurală Paşcani au identificat şi condus la cercetări un bărbat, de 41 ani, bănuit de comiterea infracţiunii de furt calificat.
 
Din verificări a rezultat faptul că, la data de 06 octombrie a.c., acesta ar fi sustras de pe un teren din extravilanul comunei Tătăruşi aproximativ 100 kg de varză.
 
Cercetările continuă.
 
 
ACŢIUNE PENTRU SIGURANŢA PARTICIPANŢILOR LA TRAFIC
 
La data de 07 octombrie a.c., poliţiştii Biroului Rutier Iaşi au organizat şi desfăşurat o acţiune pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, în special a celor produse pe fondul nerespectării regulilor de circulaţie de către biciclişti sau pietoni.
 
Au fost aplicate 41 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 10.000 lei, dintre care 7 pentru nerespectarea neregulilor de către biciclişti, una pentru nerespectarea regulilor de către un pieton, iar restul pentru alte abateri.
 
ACŢIUNE LA PAŞCANI PENTRU SIGURANŢA COMUNITĂŢII
 
La data de 07 octombrie a.c., în intervalul orar 16.00-17.00, poliţiştii Poliţiei Municipiului Paşcani au organizat şi desfăşurat o acţiune pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică, precum şi pentru verificarea respectării legislaţiei privind prevenirea răspândirii Covid-19.
 
Au fost controlate 10 unităţi de alimentaţie publică şi legitimate 14 persoane.
 
Au fost aplicate 18 sancţiuni contravenţionale, dintre care 10 pe linie rutieră, 6 pe linie de ordine publică, iar restul pentru alte abateri.
 
Spre exemplu, pe strada Vasile Alecsandri, din Paşcani a fost depistat un tânăr, de 25 ani, care nu a respectat măsura de carantinare la domiciliu. Acesta a fost sancţionat contravenţional conform Legii nr. 55/2020.
 
 
ACTIVITATE PREVENTIVĂ A POLIŢIŞTILOR IEŞENI
 
La data de 07 octombrie a.c., poliţiştii Biroului de Siguranţă Şcolară Iași au desfăşurat o activitate informativ-preventivă, la Şcoala Gimnazială Veronica Micle, din mun. Iaşi.
 
În cadrul activităţii, poliţiştii au descris formele de agresiune întânite în şcoli şi au oferit informaţii utile pentru prevenirea delincvenţei juvenile.
 
De asemenea, elevii au primit informații despre noțiunea de infracțiune, răspunderea penală a minorilor şi recomandări pentru a evita victimizarea.
 
Totodată, au fost prezentate influențele anturajului asupra comportamentului minorilor şi modalităţile de reacţie pentru situaţii concrete, menite a reduce riscul de victimizare.
 
 
ACTIVITATE PREVENTIVĂ DERULATĂ DE POLIŢIŞTI
 
La data de 07 octombrie a.c., în cadrul Programului de prevenire a infracţiunilor contra persoanei cu accent pe prevenirea delincvenţei juvenile şi victimizării minorilor, poliţiştii Biroului de Prevenire şi Analiză a Criminalităţii Iaşi împreună cu reprezentanţi ai Asociaţiei pentru Protecţia Rutieră WORLDSTREET Iaşi  au desfăşurat o activitate educativ-preventivă având ca beneficiari elevi ai Colegiului Tehnic Mihail Sturdza.
 
În cadrul activităţii au fost promovate regulile elementare de siguranţă rutieră, legislaţie rutieră, precum şi dezvoltarea unui comportament antivictimal şi antiinfracţional în rândul elevilor şi a unei conduite preventive în trafic.
 
Au fost purtate discuţii pe marginea unor cazuri concrete, cu precizări clare privind modul de reacţie în anumite situaţii. De asemenea, au fost prezentate materiale video cu privire la tematica vizată.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IPJ IalomițaPește confiscat de polițiști

29 Apr 2024 215

IPJ ArgeșActivități preventive desfășurate de polițiști

24 Apr 2024 339

IPJ BacăuReținut de polițiștii Secţiei 4 Poliţie Rurală Podu Turcului pentru infracțiuni la regimul rutier

24 Apr 2024 334

IPJ ClujÎn cauză a fost produs un prejudiciu în valoare de peste 360.000 de lei

24 Apr 2024 261

IPJ ArgeșReținut de polițiști după ce a încălcat ordinul de protecție

23 Apr 2024 300

IPJ Bistrița-NăsăudAutoturism reclamat ca sustras din Marea Britanie, depistat și indisponibilizat de polițiști

23 Apr 2024 224

IPJ SibiuInfracțiuni contra patrimoniului, persoane reținute

23 Apr 2024 267

IPJ ArgeșSancțiuni aplicate de polițiștii rutieri în ultimele 24 de ore

22 Apr 2024 228

IPJ Bacău Acțiune a polițiștilor Secției 4 Poliție Rurală Podu Turcului

22 Apr 2024 268

IPJ Bistrița-NăsăudBISTRIȚA- acțiuni pentru siguranța elevilor, desfășurate de polițiștii Biroului Siguranță Școlară

19 Apr 2024 280

IPJ BacăuAcțiune a polițiștilor din Onești pentru disciplinarea pietonilor și bicicliștilor

19 Apr 2024 278

IPJ ArgeșReținuți de polițiști

18 Apr 2024 277

IPJ SibiuCercetat pentru tâlhărie calificată, un bărbat a fost arestat preventiv

17 Apr 2024 268

IPJ Argeș Acțiuni desfășurate de polițiștii argeșeni, în sistem integrat, pentru asigurarea ordinii publice

16 Apr 2024 318

IPJ BacăuUrmărit internațional, depistat de polițiștii de investigații criminale

16 Apr 2024 323