Nenorocirea din Portul Midia. ARCA „Nu am reușit să primim acces în ferma unde au fost transferați berbecuții“


Pe pagina de Facebook a Letea Wild Horses a apărut o postare referitoare la nenorocirea ce s-a petrecut în portul Midia, unde se  menționează că   organizatia ARCA a făcut demersuri și continuă negocierile legate de animale. 

Iată conținutul integral al postării:
 
 „Vă multumim tuturor pentru sprijin, incurajari si, mai ales, pentru faptul ca va pasa!

Am primit nenumărate mesaje prin care suntem intrebați care este soarta berbecutilor salvati de pe nava Queen Hind, oferte de adoptie sau pur si simplu clarificari legate de situatia lor juridica.

Ceea ce va putem spune cu siguranta, este faptul ca organizatia ARCA a facut demersuri si continua negocierile legate de aceste animale, inca din prima zi a actiunii de salvare. In timp ce eram pe nava si participam la operatiunile de salvare, berbecutii supravietuitori au fost transferati de catre cei de la DSV Constanța la o ferma din apropiere, unde nu am avut acces.

Ne-am fi dorit sa fim lasati sa le oferim ingrijiri medicale imediate, dar am fost asigurati ca sunt in custodia DSV Constanta si sunt monitorizati, ca au toti fise medicale si ca situatia este sub control. Nici pana astazi nu am reusit sa primim acces in ferma respectiva. Practic, nu i-am mai vazut din clipa in care ii caram pe brate afara din infern.

Din prima seara de cand a fost numit in functie, suntem in legatura cu domnul Robert Chioveanu, noul presedinte al ANSVSA, care ne-a informat ca maine, putem sa ne deplasam impreuna cu dansul la ferma si ii putem vedea.

Asadar, la prima ora, o echipa ARCA se va deplasa la fata locului si va vom putea da mai multe detalii. Nu consideram actiunea incheiata, pana nu vom intra in posesia lor si pana nu ii vom vedea mutati in sanctuare sau locuri in care, cu siguranta, isi vor trai restul zilelor feriti de ororile pe care le-au trait.

Asa cum am promis de la inceput, am facut toate demersurile oficiale pentru a ne asigura ca berbecutii salvati vor avea o viata lunga si buna. Acum, asteptam doar decizia autoritatilor.

Le multumim sanctuarelor care ne-au contactat pentru a ne oferi sprijin, celorlalte ONG-uri implicate dar si voua, cei care, prin puterea internetului, ne ajutati sa transmitem mesajul mai departe.


Seara buna si sa speram ca maine va putem da vesti mai optimiste! “  
Sursa foto-captură: Facebook/ Letea Wild Horses
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Trei parcele de teren, situate în Porturile Constanța și Midia, pot fi închiriate de la CN APM Constanța. Licitația de atribuire se va desfășura în luna mai (DOCUMENT)

22 Apr 2024 489

Investitorul CN APM Constanța a solicitat evaluarea impactului asupra mediului Dezbatere publică la APM Constanța pentru proiectul privind realizarea unui cheu în Portul Midia

18 Apr 2024 454

Curtea de Apel Constanța, decizie definitivă în cazul navei GSP King, reţinută în Portul Midia!

18 Mar 2024 3823

Nava GSP King, proprietatea GSP King Ltd, reţinută de Tribunalul Constanța în Portul Midia!

12 Mar 2024 7133

Firme Constanța Midia Internațional SA. A fost convocată Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor

26 Feb 2024 705

Vizat, Portul Midia! Administrația Porturilor Maritime Constanța a atribuit cu contract important (DOCUMENT)

24 Feb 2024 801

Baurzhan Nurgaliyev este noul administrator şi preşedinte al Consiliului de Administraţie al Midia Marine Terminal SRL, din Năvodari

07 Feb 2024 907

Act adițional Ministerul Apărării Naționale alocă noi fonduri pentru Șantierul Naval Midia SA (DOCUMENT)

25 Jan 2024 1288

Administrația Porturilor Maritime, contract cu Inaco Legal SRL, din Galați (DOCUMENT)

23 Jan 2024 824

Nava GSP King, sub pavilion Panama, reținută de Tribunalul Constanța în Portul Midia! (DOCUMENT)

16 Jan 2024 8184

Nemulțumiri după primele condamnări! Dosarul oilor îngropate pe un teren viran din Tulcea ajunge la Constanța! (FOTO, VIDEO+DOCUMENT)

08 Jan 2024 1071

Averea și interesele lui Costel Bucur, director Operațiuni Portuare în Administrația Porturilor Maritime SA Constanța (DOCUMENT)

29 Dec 2023 1709

Averea și interesele lui Adrian Daniel Gavruță, președintele Consiliului de Administrație al Administrației Porturilor Maritime SA! (DOCUMENTE)

21 Dec 2023 1560

Primele condamnări în dosarul oilor îngropate pe un teren viran din Tulcea! Inculpați, Cazacioc Gelu Daniel și Cazacioc&Co SRL (FOTO, VIDEO+DOCUMENT)

11 Dec 2023 1662

Baza Logistică Navală Constanța și Șantierul Naval Midia SA au încheiat un contract ce prevede reparații și andocare la Nava NPR 190 (DOCUMENT)

07 Dec 2023 1066