Nenorocirea din Portul Midia. ARCA „Nu am reușit să primim acces în ferma unde au fost transferați berbecuții“


Pe pagina de Facebook a Letea Wild Horses a apărut o postare referitoare la nenorocirea ce s-a petrecut în portul Midia, unde se  menționează că   organizatia ARCA a făcut demersuri și continuă negocierile legate de animale. 

Iată conținutul integral al postării:
 
 „Vă multumim tuturor pentru sprijin, incurajari si, mai ales, pentru faptul ca va pasa!

Am primit nenumărate mesaje prin care suntem intrebați care este soarta berbecutilor salvati de pe nava Queen Hind, oferte de adoptie sau pur si simplu clarificari legate de situatia lor juridica.

Ceea ce va putem spune cu siguranta, este faptul ca organizatia ARCA a facut demersuri si continua negocierile legate de aceste animale, inca din prima zi a actiunii de salvare. In timp ce eram pe nava si participam la operatiunile de salvare, berbecutii supravietuitori au fost transferati de catre cei de la DSV Constanța la o ferma din apropiere, unde nu am avut acces.

Ne-am fi dorit sa fim lasati sa le oferim ingrijiri medicale imediate, dar am fost asigurati ca sunt in custodia DSV Constanta si sunt monitorizati, ca au toti fise medicale si ca situatia este sub control. Nici pana astazi nu am reusit sa primim acces in ferma respectiva. Practic, nu i-am mai vazut din clipa in care ii caram pe brate afara din infern.

Din prima seara de cand a fost numit in functie, suntem in legatura cu domnul Robert Chioveanu, noul presedinte al ANSVSA, care ne-a informat ca maine, putem sa ne deplasam impreuna cu dansul la ferma si ii putem vedea.

Asadar, la prima ora, o echipa ARCA se va deplasa la fata locului si va vom putea da mai multe detalii. Nu consideram actiunea incheiata, pana nu vom intra in posesia lor si pana nu ii vom vedea mutati in sanctuare sau locuri in care, cu siguranta, isi vor trai restul zilelor feriti de ororile pe care le-au trait.

Asa cum am promis de la inceput, am facut toate demersurile oficiale pentru a ne asigura ca berbecutii salvati vor avea o viata lunga si buna. Acum, asteptam doar decizia autoritatilor.

Le multumim sanctuarelor care ne-au contactat pentru a ne oferi sprijin, celorlalte ONG-uri implicate dar si voua, cei care, prin puterea internetului, ne ajutati sa transmitem mesajul mai departe.


Seara buna si sa speram ca maine va putem da vesti mai optimiste! “  
Sursa foto-captură: Facebook/ Letea Wild Horses
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Midia International SA a primit undă verde de la APM Constanța pentru proiectele dezvoltate

24 Oct 2022 574

Schimbări în Global Safety SRL, din Constanța! Legături cu nava Queen Hind, eșuată în Portul Midia

15 Sep 2022 753

Aproape 17 milioane de euro Cu cine a fost semnat contractul de execuție a lucrărilor de extindere a cheurilor din Portul Midia

13 Jul 2022 1105

CN APM SA va realiza un nou cheu în zona Midia. Firma câștigătoare, abonată la contracte cu Statul (DOCUMENT)

12 Jul 2022 1178

25 mai 1949 Se aprobă de către Consiliul de Miniştri proiectul de realizare a canalului Dunăre-Marea Neagră. Mesajul ICCM

25 May 2022 900

Județul Constanța Reparațiile la digul de sud din portul Midia, finalizate

12 May 2022 789

Constanța Reparațiile la digul de sud din portul Midia au fost finalizate. Cât au costat lucrările

11 May 2022 894

Lucrările de reparații la digul de sud din portul Midia, aproape de final (GALERIE FOTO)

13 Apr 2022 886

CN APM SA a cumpărat proiectoare. Detalii din contract (DOCUMENT)

13 Apr 2022 2215

UPDATE Alertă în Portul Midia. Un incendiu a izbucnit la bordul unei nave-cargo. Intervin mai multe echipaje de pompieri (GALERIE FOTO)

08 Apr 2022 1728

Primoval SRL se va ocupa de evaluarea unor terenuri deținute de CN Administrația Porturilor Maritime SA Constanța (DOCUMENT)

07 Apr 2022 2318

Puitorul de mine și plase „Viceamiral Constantin Bălescu” revine în Portul Constanța după ce a dezactivat o mină în zona Midia

28 Mar 2022 891

Dosar penal pentru neglijență în serviciu, in rem! Procurorii cer expertiză tehnică în cazul navei Queen Hind, eșuată în Portul Midia (VIDEO)

15 Mar 2022 3480

Aplicația PortAll va facilita accesul în Portul Constanța

10 Mar 2022 3127

Guvern Investiție de 83 milioane de euro pentru extinderea cheurilor danelor 10 şi 12 din zona Midia

16 Feb 2022 1010