Primarul Vergil Chițac prezent la inaugurarea Grădinii Senzoriale de la Grădinița cu Program Prelungit Nr.33 din Constanța (VIDEO)

Foto: facebook/Vergil ChițacPrimarul Municipiului Constanța, Vergil Chițac a participat astăzi la inaugurarea Grădinii Senzoriale de la Grădinița cu Program Prelungit Nr.33 din Constanța.

„Astăzi am avut deosebita plăcere să îi vizitez pe copiii care învață la Grădinița cu Program Prelungit Nr.33 din Constanța, cu ocazia inaugurării Grădinii Senzoriale, un spațiu natural cu scop terapeutic, în care cei mici își vor putea explora simțurile într-o manieră relaxantă.

Întotdeauna am sprijinit și aplaudat proiectele cu scop nobil și benefice cetățenilor, iar, când vine vorba de cei mici, sunt cu atât mai receptiv. Copiii, am spus-o și o să o spun mereu, sunt viitorul, sunt cei în care ne punem speranța când ne gândim la un viitor mai bun și e de datoria noastră să le asigurăm tot ceea ce au nevoie pentru a crește frumos, așa cum merită.

Proiectul inițiat de Grădinița nr. 33 are scopul de a satisface curiozitatea senzorială a celor mici, oferindu-le ocazia de a-și pune la încercare toate cele cinci simțuri: olfactiv, gustativ, auditiv, vizual și tactil. Astfel, pentru a oferi o experiență complexă, din Grădina Senzorială nu vor lipsi plantele aromatice, cele caracterizate prin diversitatea culorilor, dar și o alee terapeutică, în care copiii pot experimenta, desculți, o varietate de texturi: pietriș, piatră spartă, piatră de râu, fân, cărămidă, nisip, scoarță de copac și nu numai.

Astfel de activități de stimulare senzorială au un rol extrem de important pentru dezvoltarea memoriei multisenzoriale, întrucât creează un mediu propice pentru cei mici de a învăța și a se dezvolta armonios și nu pot decât să mă bucur să văd astfel de inițiative din partea instituțiilor locale.

A fost o onoare să particip la evenimentul de inaugurare și nu pot decât să felicit reprezentanții Grădiniței nr. 33 și pe toți cei implicați în proiect pentru inițiativă, originalitate, devotament și dedicare față de copii.

De asemenea, vreau să îmi arăt aprecierea și să mulțumesc atât Asociației Art-Music for People - Campania “Music for Autism”, fără de care nimic nu ar fi fost posibil, cât și trupei Cargo pentru implicarea în proiect!“ - a precizta primarul Vergil Chițac. 



Citește și. 

Dr. Stela Halichidis a câștigat!Primarul Vergil Chițac a semnat dispoziția pentru punerea în executare a hotărârii judecătorești!

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăria Constanța anunță un nou pas pentru construirea garajului de autobuze

30 Apr 2024 375

LIVE Text+VIDEO Vergil Chițac își depune candidatura la Primăria Constanța-„Viitorul Constanței stă în proiectele începute” (FOTO+VIDEO)

29 Apr 2024 734

Curtea de Apel Constanța stabilește ce instanță va judeca procesul deschis de administrația Chițac legat de Fundația Fantasio

26 Apr 2024 479

Amendă civilă aplicată de judecători Primarului Municipiului Constanța. Vergil Chițac câștigă definitiv procesul. Motivare

24 Apr 2024 785

UPDATE- Ce spune fostul city manager Felicia Ovanesian câștigă la Tribunal procesul cu Primăria Constanța! Ce a obținut (MINUTA)

24 Apr 2024 1080

CSM Constanța a câștigat titlul național la baschet feminin Mesajul primarului Vergil Chițac – „Felicitări tuturor celor care au pus umărul la creșterea performanței sportului constănțean.” (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 491

Licitații publice Primăria cumpără lucrări pentru reabilitarea, grădiniței cu program prelungit Steluțele Mării din Constanța

24 Apr 2024 396

Terenul în suprafață de 880 mp de pe strada Mircea cel Bătrân din Constanța, dat în folosință gratuită Parohiei „Schimbarea la față″, Biserica Greacă (DOCUMENT)

24 Apr 2024 525

Ședință CL Constanța Aleșii locali vor aproba schimbul unor spații de locuit construite de ANL, dar și actualizarea listei de priorități în repartizarea locuințelor pentru tineri (DOCUMENT

21 Apr 2024 607

Primăria Constanța va repara și va pune în funcțiune sistemul de irigații. Câți bani alocă?

20 Apr 2024 533

Licitații publice Primăria Constanța achiziționează lucrări de reabilitare enegetică pentru două blocuri din zona Badea Cârţan

18 Apr 2024 388

Scenariu rupt din SF Pasajul rutier de la intersecția bulevardelor Tomis și Aurel Vlaicu va avea 5 deschideri (DOCUMENT)

18 Apr 2024 4895

Este nașul fiicei afaceristului Comănescu de la GSP Plecare din echipa Chițac. O nouă demisie din Consiliul Local Municipal Constanța!

17 Apr 2024 3007

Dosarele lui Vergil Chițac și IPS Teodosie vor fi repartizate altui procuror Bodean Andrei părăsește DNA Constanța, după 11 ani de Anticorupție

15 Apr 2024 1572

Administrația Chițac, în proces cu Mazăre și Nicușor pentru Fundația Fantasio! Surpriză la Tribunalul Constanța (MINUTA)

14 Apr 2024 705