Primarul Vergil Chițac prezent la inaugurarea Grădinii Senzoriale de la Grădinița cu Program Prelungit Nr.33 din Constanța (VIDEO)

Foto: facebook/Vergil ChițacPrimarul Municipiului Constanța, Vergil Chițac a participat astăzi la inaugurarea Grădinii Senzoriale de la Grădinița cu Program Prelungit Nr.33 din Constanța.

„Astăzi am avut deosebita plăcere să îi vizitez pe copiii care învață la Grădinița cu Program Prelungit Nr.33 din Constanța, cu ocazia inaugurării Grădinii Senzoriale, un spațiu natural cu scop terapeutic, în care cei mici își vor putea explora simțurile într-o manieră relaxantă.

Întotdeauna am sprijinit și aplaudat proiectele cu scop nobil și benefice cetățenilor, iar, când vine vorba de cei mici, sunt cu atât mai receptiv. Copiii, am spus-o și o să o spun mereu, sunt viitorul, sunt cei în care ne punem speranța când ne gândim la un viitor mai bun și e de datoria noastră să le asigurăm tot ceea ce au nevoie pentru a crește frumos, așa cum merită.

Proiectul inițiat de Grădinița nr. 33 are scopul de a satisface curiozitatea senzorială a celor mici, oferindu-le ocazia de a-și pune la încercare toate cele cinci simțuri: olfactiv, gustativ, auditiv, vizual și tactil. Astfel, pentru a oferi o experiență complexă, din Grădina Senzorială nu vor lipsi plantele aromatice, cele caracterizate prin diversitatea culorilor, dar și o alee terapeutică, în care copiii pot experimenta, desculți, o varietate de texturi: pietriș, piatră spartă, piatră de râu, fân, cărămidă, nisip, scoarță de copac și nu numai.

Astfel de activități de stimulare senzorială au un rol extrem de important pentru dezvoltarea memoriei multisenzoriale, întrucât creează un mediu propice pentru cei mici de a învăța și a se dezvolta armonios și nu pot decât să mă bucur să văd astfel de inițiative din partea instituțiilor locale.

A fost o onoare să particip la evenimentul de inaugurare și nu pot decât să felicit reprezentanții Grădiniței nr. 33 și pe toți cei implicați în proiect pentru inițiativă, originalitate, devotament și dedicare față de copii.

De asemenea, vreau să îmi arăt aprecierea și să mulțumesc atât Asociației Art-Music for People - Campania “Music for Autism”, fără de care nimic nu ar fi fost posibil, cât și trupei Cargo pentru implicarea în proiect!“ - a precizta primarul Vergil Chițac. Citește și. 

Dr. Stela Halichidis a câștigat!Primarul Vergil Chițac a semnat dispoziția pentru punerea în executare a hotărârii judecătorești!

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Administrația Chițac vrea să recupereze 4,38 de milioane de dolari din Dosarul Retrocedărilor! Curtea de Apel s-a retras pentru deliberări

26 Feb 2024 351

Ședințe CLM Constanța Proiect de hotărâre privind CSM Constanța, pe ordinea de zi a întrunirii din 29 februarie 2024 (DOCUMENT)

26 Feb 2024 530

Stelian Ion(USR) „Riviera Tomis sau șoseaua de coastă, argument pentru construirea unor blocuri pe taluzul Constanței”!

24 Feb 2024 771

Vergil Chițac Strada I.L. Caragiale din municipiul Constanța a intrat în lucrări de reabilitare

22 Feb 2024 4939

O mică avere Vergil Chițac a învins în instanță Fiscul, la Judecătoria Constanța! Nemulțumiri. Povestea din dosar (MOTIVARE)

21 Feb 2024 1062

Primarul Constanței, Vergil Chițac, despre Spitalul Modular „Sunt extrem de mândru de toată munca depusă”

19 Feb 2024 747

Vizita ambasadorului Republicii Elene în România la Constanța

19 Feb 2024 615

Sentință definitivă! Vestina Voicu pierde definitiv la Curtea de Apel procesul deschis Primăriei Constanța

18 Feb 2024 603

Firma New Half SRL și primarul municipiului Constanța, părți într-un dosar aflat pe rolul Tribunalului Constanța

14 Feb 2024 520

Constanța Primarul Vergil Chițac despre relocarea cartierului social Henri Coandă - „Elaborăm documentația de urbanism pentru un teren situat în zona industrială“

14 Feb 2024 905

Consilierul PSD, Costin Răsăuțeanu a solicitat în ședința de CLM ca UAT municipiul Constanța să se retragă din ADD

14 Feb 2024 682

Primarul Constanței a câștigat un proces intentat de o familie din Constanța. La mijloc este vorba despre eliberarea unei autorizații de construire

13 Feb 2024 488

Primarul municipiului Constanța „Procesul de ridicare la cota străzii al capacelor de canalizare ne-ar costa undeva la 10 milioane de euro“ (VIDEO)

13 Feb 2024 803

Proces pe vila în care a stat Mazăre! Dosarul, amânat pentru studierea actelor depuse

13 Feb 2024 679

Primarul Vergil Chițac „În curând, Cazinoul va redeveni perla Constanței!“ (VIDEO)

11 Feb 2024 818