Tentativă la omor calificat în satul Dunăreni. Trei persoane arestate cer să fie eliberate

  • Prin manifesările de violenţă ale celor trei inculpaţi au fost tulburate ordinea şi liniştea publică în localitatea de la malul Dunării.
  • Dosarul este instrumentat de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă tribunalul Constanța.


Cei trei bărbați din satul Dunăreni, județ Constanța, arestați preventiv pentru 30 de zile, în urma unui scandal cu bâte și topoare, acuzați de tentativă la omor simplu şi calificat, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase, cer să fie puși în libertate.

Solicitările celor trei vor fi analizate de judecătorii Curții de Apel Constanța, instanță care va lua o decizie definitivă.

Dn actele de urmărire penală efectuate în cauză rezultă că la data de 17 ianuarie 2021, orele 20.00, cei trei inculpați (N.N., T.B. și I.B.) ar fi agresat mai multe persoane într-un bar, și în zonă, producând tulburarea ordinii și liniștii publice, ceea ce a determinat clienții să părăsească barul și apoi inclusiv intervenția organelor de poliție.

Ulterior, după o scurtă perioadă, în acest context, în zona de domiciliu a uneia dintre victime, cei trei agresori sus-menționați au continuat să agreseze o victimă, l-au lovit pe fiul victimei (M.J.), și pe concubina primei victime (C.F.).

Astfel, conform procurorilor, T.B. și I.B. l-au lovit cu bâtele în cap și pe corp pe M.A., care a căzut inconștient la pământ, și imediat, după câteva momente dar în același context, N.N. i-a lovit cu toporul în cap, pe rând, pe M.A., M.J. și C.F., toți căzând la pământ.

În urma loviturilor încasate, prima victimă (M.J.) a suferit leziuni ce au necesitat opt-nouă zile de îngrijiri medicale, concubina sa (C.F.) a suferit leziuni ce au necesitat 15 zile de îngrijiri medicale. Cea de a treia victimă, M.A., a suferit 50 de zile de îngrijiri medicale, fiindu-i pusă viața în primejdie.

Din actele de urmările penală efectuate rezultă că loviturile agresorilor au vizat o zonă vitală a corpului, respectiv zona capului celor două persoane vătămate (M.J. și M.A.) au avut o intensitate ridicată așa cum rezultă din evaluarea medico-legală, au fost produse prin folosirea unor obiecte dure și tăietoare-despicătoare, iar loviturile au continuat și când persoanele vătămate erau la pământ fiind lipsite de apărare și chiar în stare de inconștiență.

Prin manifesările de violenţă ale celor trei inculpaţi au fost tulburate ordinea şi liniştea publică în localitatea de la malul Dunării.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea, arestarea preventivă sau trimiterea în judecată reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nici o situaţie să înfrângă prezumţia constituţională de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil.


Citește și

Pronunțare amânată în dosarul morții lui Andrei, de 13 ani, din Mangalia. Anunțul judecătorilor

Crimă la Casa de Cultură din Constanța! Date din ancheta procurorilor. Unde și cum a fost găsit autorul

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

15 ani de închisoare pentru tentativă la omor calificat, în Năvodari!

16 Mar 2022 1231

Persoane lovite cu un topor în cap Tentativă la omor calificat în satul Dunăreni din județul Constanța. Începe procesul

09 Sep 2021 1360

Doi bărbați din Oltina, bănuiți de tentativă la omor calificat, aproape liberi. S-a constatat neregularitatea rechizitoriului

10 Jun 2021 2428

Cine a fost trimis în judecată Final de anchetă în dosarul persoanelor lovite cu un topor în cap, în satul Dunăreni

16 Apr 2021 1483

Când nervii preiau controlul volanului Pedeapsă grea pentru un tânăr șofer din Eforie. Condamnat pentru tentativă la omor deosebit de grav

18 Mar 2021 3066

Procurorii din Constanța anchetează o tentativă la omor calificat la Dunăreni. Arest prelungit pentru trei persoane

16 Feb 2021 906

Detalii exclusive din ancheta procurorilor! Trei persoane lovite cu un topor în cap, în satul Dunăreni. Trei arestări. Oficial

22 Jan 2021 1419

Reținut pentru tentativă de omor calificat. Ce alte acuzații i se aduc

13 Nov 2020 1166

Un tânăr șofer din Constanța va fi judecat pentru tentativă de omor calificat. Și-a folosit mașina ca pe o armă

22 Aug 2020 2732

Oficial! Autorul crimei de ieri, din Constanța, arestat preventiv (video)

27 Jun 2020 8975

Scandal într-un bar din Hârşova Condamnări cu suspendare pentru tentativă la omor calificat

25 Feb 2020 1652

O tânără de 17 ani, înjunghiată pe o stradă din Constanţa. Autorul, un recidivist proaspăt eliberat din penitenciar

07 Jan 2019 7497

Aniversare de coşmar! Înjunghiat de ziua sa. Un copil a fost condamnat

08 Aug 2018 1415

ÎCCJ. Bercea Mondial și fiul său, trimiși în judecată pentru tentativă de omor

14 Jun 2018 1333

O femeie eliberată recent din închisoare a fost reținută de procurori. Este suspectată că a atacat un bărbat pe stradă și l-a înjunghiat

22 Jan 2018 1684