Constănțeanul supărat. Medicul Cora Maxim-Mitroi „Mor ai noștri în spital pe capete și pe ei îi interesează algoritmii politici!! Nu le e jenă obrazului?!”

 
  • Este medic infecționist în cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța
  • Este prezentă la datorie, din prima clipă a pandemiei de SARS-Cov2
  • Dr. Corina Mitroi-Maxim revine cu un nou mesaj public după demiterea lui Vlad Voiculescu de la ministerul Sănătății și bâlbâielilor guvernanților
  •  " Mor ai noștri în spitale pe capete....de covid, de noncovid, de nosocomiale, din lipsă de medicamente, din lipsă de aparatură, din lipsă de personal, unii în incendii, alții sufocați din cauză de așa zise unități mobile ATI...și pe ei îi interesează de algoritmii politici!! Nu le e jenă obrazului?!"

Este medic infecționist în cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța.
Este prezentă la datorie, din prima clipă a pandemiei de SARS-Cov2.
A reacționat public și după tragedia de la secția de ATI a spitalului județean din Piatra Neamț, unde au murit 16 bolnavi de Covid 19,  dar și după incendiul de la Matei Balș, tragedie în care și-au pierdut viața 7 persoane.
Dr. Corina Mitroi-Maxim revine cu un nou mesaj public, după demiterea lui Vlad Voiculescu de la ministerul Sănătății și bâlbâielilor guvernanților : "Într-una din cele mai negre perioade ale istoriei moderne, practic aflându-ne într-un război biologic, ăștia stau și se frăsuiesc pe la tv, prin conferințe de presă, ședințe și grupuri strategice...acum mai nou, care cui revine portofoliul Ministerului Sănătății...interimate s.a.m.d.
Că deh...tre' să respectăm regulile politice...coaliția etc. Pe bune??!
Aloooo.... Mor ai noștri în spitale pe capete....de covid, de noncovid, de nosocomiale, din lipsă de medicamente, din lipsă de aparatură, din lipsă de personal, unii în incendii, alții sufocați din cauză de așa zise unități mobile ATI...și pe ei îi interesează de algoritmii politici!! Nu le e jenă obrazului?!
Când? Oare când, vom vedea un spital public, nou, construit de la temelie? Cum au putut doamnele acelea, că nici nu le știu numele, de la "Dăruiește aripi!" să facă, ce timp de treizeci de ani, niciun șoșoc politic nu a reușit?! ", se întreabă retoric medicul infecționist.
Dr. Corina Mitroi-Maxim mai spune că întâmplător, cunoaște tirul de la Babeș. "E cel care a fost și în curtea Spitalului Județean Ploiești...o fi bun în condiții de calamități naturale, pe perioade scurte de timp dar nu pentru formele severe/critice de Covid... folosite și a la longue...
Îmi aduc aminte de colegii ATI-ști din Ploiești care cu greu reușeau să aleagă, care dintre pacienți să rămână în Tir...ba mai mult decât atât, au ieșit și public și au povestit în față televiziunilor, că sunt deficiențe majore... Dar i-a ascultat cineva?!
Nu a interesat pe nimeni, câtă vreme, ne-a mai crescut (chiar și artificial) numărul de paturi ATI! Ce mai contează că personalul care deservește Tirul e tot ăla din spital...adică un personal epuizat din toate punctele de vedere!
A ventila ARDS-ul din COVID este o artă! Și nu o spun eu, care nu sunt de specialitate...o spun cei care sunt în măsură...Oare chiar crede cineva, că în acele tiruri mobile se poate asigura la standarde europene, ventilația mecanică invazivă a formei critice de covid?! Mă întreb câte persoane publice, câte pile au fost tratate în tirurile acelea?
Am un feeling că 0...
Mi-am mai făcut cruce cu două mâini și când am văzut cum se evacua noaptea, "ca hoții", Foișorul...Măi, suntem normali? Numai la noi se putea întâmpla așa ceva...când ar fi fost atât de simplu, să se fi sistat internările și în câteva zile, s-ar fi externat toți pacienții...dacă tot voiau să-l transforme în spital Covid.
Sper ca următorul ministru să știe să comunice mai bine, să aibă ceva discurs, să aibă cuvintele la el, ceva prestanță, zvâc, să înțeleagă sistemul dar mai ales, să facă naibii ceva, că e groasă treaba!
În caz contrar, suntem pierduți!", conchide medicul constănțean.


PRECIZĂRI:
 

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Constănțeanul supărat Semnal de alarmă tras de un medic -“Dacă o astfel de dramă s-a petrecut în Matei Balș, restul spitalelor publice sunt de o vulnerabilitate greu de cuantificat”!

 Mesaj tulburător al unui medic constănțean “După tragedia de la Giulești, nu s-a schimbat mai nimic în spitale. (...) Un șef mi-a spus să plec afară, dacă vreau să lucrez într-un spital ca afară!”

Medic în prima linie a luptei cu coronavirusul. Ziua care face diferența pentru pacientul bolnav de Covid19. Nu există Dumnezei. Vindecarea este muncă de echipă (galerie foto)
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constănțeanul supărat. Copacul ciuntit din “grădina” lui Chițac

19 Jul 2021 1821

Constănțeanul supărat. Consiliul Director al Filialei Constanța a Uniunii Artiștilor Plastici, scrisoare deschisă către Chițac, Rusu și Ovanesian (documente)

16 Jul 2021 1706

Constănțeanul supărat. Fosta parcare de lângă hotelul Palace, revendicată în instanță, transformată în maidan. Poliția Locală, impasibilă!

12 Jul 2021 2172

Constănțeanul supărat. „Ce poate fi mai înălțător decât să muști cu poftă dintr-un hotdog stând cu fundul pe o piatră funerară de 2000 de ani?”

10 Jul 2021 2722

Constănțeanul supărat. City-managerul Constanței, Felicia Ovanesian, luată peste picior. “E dreptul meu să cotcodăcesc. Sistemul de irigații de pe faleza Cazinoului este un fiasco”

09 Jul 2021 2564

Sensul giratoriu de la intersecția bulevardului Alexandru Lăpușneanu cu strada Nicolae Iorga, desființat. Constănțeanul supărat – „V-ați bătut joc de oraș. O să fie un haos la Casa de Cultură!

05 Jul 2021 3101

Constănțeanul supărat Locuitorii din Peninsulă cer explicații oficiale de la primărie legat de „cascada mizeriei” de pe faleza din fața Comandamentului flotei

28 Jun 2021 1902

Constănțeanul supărat Nemulțumiri în rândul părinților. Nu pot să participe la premierea de sfârșit de an, fără vaccin sau rezultat negativ la testul RT-PCR

26 Jun 2021 1320

Constănțeanul supărat. Vă mai amintiți de coșurile stradale de 600 de euro? Explicațiile Primăriei Constanța pentru achiziția acestora!

09 Jun 2021 3526

Constănțeanul supărat. O nouă măsură nepopulară a administrației Chițac. Locatarii, obligați să îngrijească spațiile verzi din cartiere

03 Jun 2021 4932

Constănțeanul supărat. Banii pentru construcția unui nou sediu pentru Primărie ar putea fi cheltuiți pe digitalizare și reabilitare și am ieși mai ieftin

02 Jun 2021 2306

Constănțeanul supărat. Agenții economici din Mamaia, întâlnire cu primarul Chițac. Și ei vor „capul” lui Horia Constantinescu. Primăria îi trimite către instituțiile abilitate

18 May 2021 5040

Constănțeanul supărat. Super-realizare - vom avea coșuri de gunoi stradale de peste 600 de euro bucata!

15 May 2021 5474

Constănțeanul supărat. Căutând prin buruieni de un metru, Constanța... altfel ! (galerie foto)

10 May 2021 6159

Constănțeanul supărat. Oriunde oprești mașina, plătești. Noul Regulament al parcărilor din municipiu va fi atacat în instanță!

01 May 2021 3443