Constănțeanul supărat Stâlpișorii ficși care închid străzile din Peninsulă reclamați la IGPR

  • Locuitorii din zona Peninsulară au adresat Inspectoratului General al Poliției Române o plângere referitoare la legalitatea închiderii Zonei Peninsulare
  • IGPR a răspuns că a înaintat plângerea către Inspectoratul Județean de Poliție Constanța
  • Stâlpișorii montați în orașul vechi nu respect normale legale
  • Totodată, în procesul pentru anularea noului regulament de acces în Zona Peninsulară s-a ridicat de către reclamanți și problema acestor stâlpișori, aceștia susținând în fața instanței că nu ar exista bază legală cu privire la instalarea lor
     

 
Locuitorii din zona Peninsulară au adresat Inspectoratului General al Poliției Române o plângere referitoare la legalitatea închiderii Zonei Peninsulare.
 
IGPR a răspuns că a înaintat plângerea către Inspectoratul Județean de Poliție Constanța.

„În plângere am atacat inclusiv faptul că stâlpișorii care închid peninsula sunt neconformi (nefiind reflectorizanți și nerespectând normativele în vigoare), faptul că acești stâlpișori îngreunează intervențiile de urgență și că sunt instalați în baza unui Regulament de acces acum anulat”, susțin petiționarii.

Stâlpișorii montați în zona peninsulară au 50 de centimetri înălțime, iar cei din restul orașului au 68 cm și nici nu respectă nici prevederea care spune că trebuie să aibă benzi reflectorizante în parte inferioară și superioară.

Vă reamintim, în toamna anului trecut, un puternic incendiu a mistuit podul Arhiepiscopiei Tomisului, accesul autospecialelor de intervenție ale pompierilor fiind îngreunat de existența stâlpișorilor ficși care închid străzile din zonă.
 
O perioadă, strada din spatele Arhiepiscopiei Tomisului, ce duce direct spre ieșirea din Peninsulă, prin zona Poarta 1, a rămas deschisă circulației publice, oamenii opunându-se constant intenției municipalității de a reinstala stâlpișorii.
 
Și totuși, zilele trecute, dorința, ambiția ori voința municipalității s-a impus, iar trei străzi paralele din zonă, toate cu ieșirea în Bulevardul Regina Elisabeta, sunt acum închise iar cu stâlpișorii ficși.

 
Totodată, în procesul pentru anularea noului regulament de acces în Zona Peninsulară s-a ridicat de către reclamanți și problema acestor stâlpișori, aceștia susținând în fața instanței că nu ar exista bază legală cu privire la instalarea lor.

 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Constănțeanul supărat Portul Tomis cu repetiție. Candidatul Chițac le-a promis un port pescăresc. Primarul Chițac vrea le demoleze barăcile!
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constănțeanul supărat Stațiunea Mamaia, bombardată cu documentații de urbanism!

02 Jun 2023 763

Constănțeanul supărat Plângeri la Primăria Constanța și la Garda de Mediu pentru copacii tratați cu dispreț de antreprenorii lucrărilor din municipiu (VIDEO)

31 May 2023 768

Constănțeanul supărat. Noile giratorii de la intrarea în stațiunea Mamaia costă o mică avere „Confort Urban lucrează cu prețuri mai mari decât CNAIR"

23 May 2023 941

Constănțeanul supărat Petiție pentru amenajarea unui sens giratoriu la intersecția B-dul Lăpușneanu – str. Suceava

23 May 2023 1075

Constănțeanul supărat S-a oprit căldura, deși temperaturile a 3 nopți consecutive sunt sub 10 grade!

20 Apr 2023 833

Editorial „Constănțeanul supărat“, un pleonasm!

23 Feb 2023 1411

UPDATE Constănțeanul supărat. În casa e ca în iglu, întreținerea costă 720 lei la un apartament de 2 camere!

08 Feb 2023 7303

Constănțeanul supărat. Șoferii de la JTA Trans Group, reclamați pentru practicarea unor tarife mai mari decât cele licitate de SRL! Ce spune Consiliul Județean?

11 Jan 2023 10880

Constănțeanul supărat! Pericol în trafic. „Microbuzul companiei GMS scotea fum,mult fum"!

26 Nov 2022 5606

Constănțeanul supărat. „Achiziţia administrației Chițac de material dendro-floricol în valoare de 20.000.000 euro, miroase de la o poştă a tun, a jaf"

20 Sep 2022 3937

UPDATE. Explicațiile conducerii CMSC! Constănțeanul supărat. A mai dispărut un spațiu verde în Constanța. Platformă betonată în Microrezervația de la CMSN (VIDEO)

31 Jul 2022 4430

Constănțeanul supărat. Gratuitate doar pe timp de noapte. Abonamentele achiziționate pentru plata parcării în municipiu rămân neschimbate

27 Jul 2022 3628

Constănțeanul supărat. Este de neconceput ca Spitalul de infecțioase să funcționeze cu numai 19 paturi pentru populația unui județ întreg și pentru turiștii aflați pe litoral

23 Jul 2022 2476

Constănțeanul supărat. Stațiunea Mamaia. „Metri cubi de beton nu înseamnă turism de calitate”!

11 Jul 2022 2448

Constănțeanul supărat! „Orașul este exact cum era în pandemie. Străzi pustii, praf, mizerie, miros de urină”

29 Jun 2022 2663