Constănțeanul supărat Stâlpișorii ficși care închid străzile din Peninsulă reclamați la IGPR

  • Locuitorii din zona Peninsulară au adresat Inspectoratului General al Poliției Române o plângere referitoare la legalitatea închiderii Zonei Peninsulare
  • IGPR a răspuns că a înaintat plângerea către Inspectoratul Județean de Poliție Constanța
  • Stâlpișorii montați în orașul vechi nu respect normale legale
  • Totodată, în procesul pentru anularea noului regulament de acces în Zona Peninsulară s-a ridicat de către reclamanți și problema acestor stâlpișori, aceștia susținând în fața instanței că nu ar exista bază legală cu privire la instalarea lor
     

 
Locuitorii din zona Peninsulară au adresat Inspectoratului General al Poliției Române o plângere referitoare la legalitatea închiderii Zonei Peninsulare.
 
IGPR a răspuns că a înaintat plângerea către Inspectoratul Județean de Poliție Constanța.

„În plângere am atacat inclusiv faptul că stâlpișorii care închid peninsula sunt neconformi (nefiind reflectorizanți și nerespectând normativele în vigoare), faptul că acești stâlpișori îngreunează intervențiile de urgență și că sunt instalați în baza unui Regulament de acces acum anulat”, susțin petiționarii.

Stâlpișorii montați în zona peninsulară au 50 de centimetri înălțime, iar cei din restul orașului au 68 cm și nici nu respectă nici prevederea care spune că trebuie să aibă benzi reflectorizante în parte inferioară și superioară.

Vă reamintim, în toamna anului trecut, un puternic incendiu a mistuit podul Arhiepiscopiei Tomisului, accesul autospecialelor de intervenție ale pompierilor fiind îngreunat de existența stâlpișorilor ficși care închid străzile din zonă.
 
O perioadă, strada din spatele Arhiepiscopiei Tomisului, ce duce direct spre ieșirea din Peninsulă, prin zona Poarta 1, a rămas deschisă circulației publice, oamenii opunându-se constant intenției municipalității de a reinstala stâlpișorii.
 
Și totuși, zilele trecute, dorința, ambiția ori voința municipalității s-a impus, iar trei străzi paralele din zonă, toate cu ieșirea în Bulevardul Regina Elisabeta, sunt acum închise iar cu stâlpișorii ficși.

 
Totodată, în procesul pentru anularea noului regulament de acces în Zona Peninsulară s-a ridicat de către reclamanți și problema acestor stâlpișori, aceștia susținând în fața instanței că nu ar exista bază legală cu privire la instalarea lor.

 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Constănțeanul supărat Portul Tomis cu repetiție. Candidatul Chițac le-a promis un port pescăresc. Primarul Chițac vrea le demoleze barăcile!
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constănțeanul suparat Fostul Palat al Navigației, Casa Embiricos, reabilitare pe repede înainte! (Galerie Foto)

06 May 2024 1285

Constănțeanul supărat Un copac înclinat din cartierul Km. 4-5 sperie locuitorii din zonă. Un bărbat a sesizat Primăria Constanța

08 Apr 2024 1051

Constănțeanul supărat Un student la medicină și logodnica sa, lăsați în câmp, la Constanța, de șoferul Bolt! „Am fost lăsați în mijlocul câmpului, în mijlocul drumului...”

05 Apr 2024 3259

Constănțeanul supărat Primăria Constanța, întrebată despre autorizațiile de construire pentru cartierul Baba Novac! „De ce plătim taxe?“

14 Nov 2023 1369

Constănțeanul supărat Ultima modă de treceri pentru pietoni, „inaugurată" pe Șoseaua Mangaliei!

29 Oct 2023 3668

Constănțeanul supărat Pe b-dul Lăpușneanu, pistele de biciclete trec prin stațiile de autobuz. Un constănțean a făcut reclamație la Poliție. Ce răspuns a primit?

25 Oct 2023 2708

Aproape 250 de persoane fizice și juridice au depus o plângere prealabilă la Primăria Constanța. Este vizat proiectul „Acces și mobilitate pietonală în zona centrală a municipiului”(DOCUMENTE +FOTO)

19 Oct 2023 10622

Copaci legați cu lanțuri pe strada Recoltei 13 Bis din Palazu Mare. Locuitorii acuză o vecină, polițist local că ar făcut sesizări ca aceștia să fie tăiați! Aceasta neagă acuzațiile (FOTO +VIDEO)

11 Oct 2023 4770

Constănțeanul supărat Locuitorii de pe strada Recoltei din Palazu Mare, nemulțumiți că le-au fost smulși copacii plantați în fața caselor (GALERIE FOTO)

09 Oct 2023 2968

Constănțeanul supărat Strigăt de disperare al unei mămici - „Câinii comunitari au pus stăpânire pe cartierul Compozitorilor"!

22 Sep 2023 2146

Constănțeanul supărat Limitatoarele de viteză sunt de vină! Locuitorii de pe Bdul 1 Mai Vechi se plâng de faptul că nu se mai pot odihni din cauza vibrațiilor și a zgomotelor

19 Sep 2023 5547

Constănțeanul supărat Cetățenii din Costinești, la capătul răbdării din cauza lipsei sensului giratoriu de la intrarea în localitate! Primarul comunei susține că proiectul este în licitație la DRDP

22 Aug 2023 1263

Constănțeanul supărat Termele Romane sunt iar acoperite de bălării. Monumentul istoric este domeniul public al municipiului (VIDEO)

16 Aug 2023 1608

Constănțeanul supărat Cele 24 de staţii de biciclete sunt goale, iar aproximativ 400 de biciclete zac prin depozite! Vom pedala abia anul viitor!

08 Aug 2023 1791

Constănțeanul supărat. Duzii de pe bulevardul Tomis au fost tăiați cu ordin de la primar!

01 Aug 2023 2428