Constănțeanul supărat. „Avem luminițe de Crăciun, dar ne permitem luxul să ținem pe tușă echipa de cadre medicale de la Boli Infecțioase care tratează Covid 19"

⦁ Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac a anunțat că a semnat contractul de finanțare pentru un nou spital modular
⦁ Edilul nu precizează și când va fi gata spitalul modular, însă cu siguranță acesta nu va deveni operațiional mai devreme de jumătatea anului 2022
⦁ Anunțul edilului a stârnit reacții în rândul medicilor de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța care sunt în continuare detașați în alte spitale, deoarece unitatea medicală nu a fost redeschisă după incendiul din 1 octombrie a.c.
⦁ „S-a aprobat finanțarea pentru modular, dar fără să fim informați și când acesta va fi efectiv funcțional, în tot acest timp, orașul nostru se pregatește pentru a fi împodobit cu ornamente stradale în valoare de foarte mulți bani! Cu o parte din acești bani, se puteau urgenta lucrările de reabilitare din Spitalul Clinic de Boli Infecțioase?! Constanța își permite luxul de a ține pe tușă o întreagă echipă de cadre medicale înalt specializate în tratarea Covid19"Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac a anunțat că a semnat contractul de finanțare pentru un nou spital modular (prima etapă a acestuia), ce va crește capacitatea de intervenție în lupta cu COVID-19 a Spitalului de Boli Infecțioase.

Unitatea va avea și funcțiunea de spațiu de primiri urgențe și de izolare a pacienților cu suspiciunea sau confirmați COVID.

Chițac menționează că este al treilea proiect sanitar de anvergură pregătit  la Constanța, după proiectul de reabilitare a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase (cu 25 de milioane de lei, contractul de finanțare fiind deja semnat) și proiectul de construire a noului Spital Municipal Policlinic, desfășurat după schema Subsol + Parter + 3 Etaje, ce va fi amplasat, de asemenea, pe Bd. Ferdinand nr. 100 (în acest caz, a fost încheiat contractul pentru realizarea proiectării și a întregii documentații necesare, astfel încât să fie depusă cererea de finanțare imediat ce se dă startul Planului Național de Redresare și Reziliență - PNRR).

Primarul Chițac nu precizează și când va fi gata spitalul modular, însă cu siguranță acesta nu va deveni operațiional mai devreme de jumătatea anului 2022.

Anunțul edilului a stârnit reacții în rândul medicilor de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța care sunt în continuare detașați în alte spitale, deoarece unitatea medicală nu a fost redeschisă după incendiul din 1 octombrie a.c.dr. Cora Maxim-Mitroi


„În timp ce Municipalitatea "își arată în continuare disponibilitatea", oferindu-ne comunicate de presă în care aflăm că de-abia s-a aprobat finanțarea pentru modular, dar fără să fim informați și când acesta va fi efectiv funcțional (pe surse...prin aprilie...

Intuiesc că anul va fi totuși 2022....și nu 2023!!), în tot acest timp, orașul nostru se pregatește pentru a fi împodobit cu ornamente stradale în valoare de foarte mulți bani! Prea mulți bani!

Oare cu o parte din acești bani, nu se puteau urgenta lucrările de reabilitare din Spitalul Clinic de Boli Infecțioase?! În timp ce alte DSP-uri din țară se pregătesc pentru următorul val pandemic, Constanța își permite luxul de a ține pe tușă o întreagă echipă de cadre medicale înalt specializate în tratarea Covid19, echipă care a salvat peste 5000 de oameni, infectați cu nenorocitul ăsta de virus, de la începutul pandemiei și până la ziua incendiului! Hai, aveți încredere!", a scris medicul Cora Maxim-Mitroi pe pagina sa de Facebook.

PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:

Constănțeanul supărat Medicul care i-a salvat viața pacientului Chițac îl acuză pe edilul Chițac de faptul că pune bețe în roate reluării activității Spitalului de Infecțioase. Iar în timpul astă mor oameni!


 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constănțeanul supărat. Groapa de pe strada Traian a împlinit 30 de zile! Primăria Constanța n-are nicio reacție! (GALERIE FOTO)

11 May 2022 826

Constănțeanul supărat. Agenții economici din Satul de Vacanță amenință cu depunerea unei plângeri penale împotriva primarului Chițac

07 May 2022 996

Constănțeanul supărat. Prefectul a sesizat neconformități la Regulamentul de acces în Zona Peninsulară și așteaptă Consiliul local să modifice HCL 294/2021

11 Apr 2022 1219

Mizeria de pe o stradă din centrul Constanței a fost curățată. Poliția a găsit proprietarul (GALERIE FOTO)

06 Apr 2022 784

Constănțeanul supărat. Mizerie pe o stradă din centrul Constanței. Politia locală nu este în stare să găsească proprietarul! (galerie foto)

06 Apr 2022 1768

Constănțeanul supărat. Vapoarele lui Mazăre să fie înlocuite cu excavatoarele și buldozerele lui Chițac

02 Apr 2022 2414

Constănțeanul supărat. Notificarea privind organizarea protestului pentru redeschiderea Spitalului de Boli Infecțioase, înregistrată la primărie

21 Mar 2022 1504

Constănțeanul supărat. De ce întârzie lucrările pe Ștefan cel Mare? Pentru că suntem balcanici și ne place să dăm vina pe greaua moștenire

17 Mar 2022 3334

Constănțeanul supărat. Peste 50 de angajați ai Spitalului de Boli Infecțioase au primit deciziile de încetare a activității fără un mulțumesc! Au salvat sute de vieți în pandemie (DOCUMENTE)

12 Mar 2022 7289

Constănțeanul supărat. Care e diferența dintre un centru de donat și o groapă de gunoi?

08 Mar 2022 1683

Constănțeanul supărat. Haos pe Bulevardul Lăpuşneanu - disconfort pentru pietoni şi şoferi, termene nerespectate şi amenzi pentru o firmă ce nu respectă legea!

24 Feb 2022 2914

Constănțeanul supărat. Dispar locurile de parcare și de pe bulevardul Ferdinand. Spre Gară nu vor putea circula decât autobuzele și bicicletele (DOCUMENTE)

21 Feb 2022 13941

Constănțeanul supărat. Comercianții de legume-fructe din zona Pieței Tomis III cer demisia primarului Chițac și a mai multor funcționari din primărie

12 Feb 2022 2149

Constănțeanul supărat. Poliția Locală aplică "pe sărite" prevederile legale. O instituție publică este acuzată că nu respectă Regulamentul de organizare și funcționare a parcărilor publice

11 Feb 2022 2499

Constănțeanul supărat. Strada Liliacului din cartierul KM 4-5 s-a crăpat după doar o lună de când a văzut asfaltul! (GALERIE FOTO)

04 Feb 2022 1657