Constănțeanul supărat. Degradarea pavelelor din zona veche a orașului trecută cu vederea de autorități! (galerie foto)⦁  Locuitorii din zona peninsulară, dar și trecătorii ocazionali trag un semnal de alarmă în legătură cu degradarea pavelelor din zona veche a orașului
⦁  Majoritatea orașelor din vestul Europei sunt pavate cu piatră cubică ce se apropie mai mult de aspectul natural, rezistă bine-mersi la trafic
⦁  În zona Peninsulei, mai sunt asemenea "oaze" la Lupoaică și sub formă de mormane deja înierbate în portul Tomis
⦁  Imaginea de pe faleză însă demonstrează că stricarea pavelelor are loc chiar și când frecvența traficului este minimă, pe acolo trecând doar vehiculele care aduc materiale sau ridică deșeurile de la șantierul Cazinoului
⦁  Fotografiile sunt mai relavante chiar decât opiniile pur personaleLocuitorii din zona peninsulară, dar și trecătorii ocazionali trag un semnal de alarmă în legătură cu degradarea pavelelor din zona veche a orașului.

Majoritatea orașelor din vestul Europei sunt pavate cu piatră cubică ce se apropie mai mult de aspectul natural, rezistă bine-mersi la trafic, și care poate fi aranjată în varii motive decorative tocmai pentru că nu există limitările date de caracteristicile unui pătrat perfect.În zona Peninsulei, mai sunt asemenea "oaze" la Lupoaică, pe o mică alee care dă în strada Cristea Georgescu, ...și sub formă de mormane deja înierbate în portul Tomis, cam prin dreptul bisericii armenești, plătite odinioară din bani publici și aruncate grămadă cu ocazia punerii actualelor pavele.

Fotografiile sunt mai relavante chiar decât opiniile pur personale.
"Le observăm mai des decât ne dorim, fie că suntem la volan, fie că suntem pietoni. În primul rând, chiar dacă nu ar exista deloc mașini în peninsulă, decât cu excepții precum aprovizionarea, colectarea gunoiului etc., aceste pavele s-ar degrada și în condițiile unui trafic foarte redus.
Imaginea de pe faleză sper să lămurească clar ce se întâmplă (stricarea pavelelor are loc chiar și când frecvența traficului este minimă, pe acolo trecând doar vehiculele care aduc materiale sau ridică deșeurile de la șantierul Cazinoului).Din punctul meu de vedere cauzele ar fi două: (1) forma pavelelor, cu un raport suprafață/grosime care le face mai sensibile la acțiunea unei presiuni verticale decât ar fi spre exemplu piatra cubică "clasică" și (2) un fenomen care se întâmplă în natură fie că este vorba de un bolovan de 5 tone sau pietrișul de pe o plajă...și anume tendința oricărui obiect care are proeminențe, linii drepte, sau muchii bine definite de a fi erodat preferențial tocmai la muchii și colțuri", susține un constănțean supărat.Prin urmare, adaugă constănțeanul, degradarea pavelelor are loc și pentru că sunt tăiate prea precis, și chiar dacă "am fi umbla pe ele doar cu biciclete, role și trotinete, tot s-ar ciobi în timp".

sursa foto: Facebook


PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.Citește și:  

Constănțeanul supărat Orașul este gri. Pentru ce să vă mai ținem la primărie? (galerie foto)

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Risipă de bani publici în extrasezon. Coșurile de gunoi de 600 de euro bucata au împânzit stațiunea Mamaia

25 Sep 2021 2068

Constănțeanul supărat. PUZ inițiat de proprietarul primului hotel acreditat NATO. Imobil de 21 de etaje construit la doi pași de plajă?

16 Sep 2021 2115

Constănțeanul supărat. Regulamentul trotinetelor electrice. Consultări publice, de sanchi. Părerile cetățenilor nu sunt luate în considerare!

09 Sep 2021 2069

Constănțeanul supărat. Un loc de parcare pentru care se plătește impozit a devenit inutilizabil din cauza Doreilor de la Confort Urban

03 Sep 2021 2480

Constănțeanul supărat. „Hollywood Walk of Fame. Am aflat cât ar urma să ne coste visul unei nopți de vară al unei minți tulburate și m-au luat durerile de cap"!

28 Aug 2021 2826

Constănțeanul supărat Cetățean deranjat de nerespectarea normelor sanitare la spațiile comerciale din zona Tomis II. Cine a primit amendă

27 Aug 2021 2024

Constănțeanul supărat. Un consilier local de la USR PLUS acuză proprietarul unei clădiri cu valoarea istorică că ar fi făcut modificări după bunul său plac!

21 Aug 2021 1875

Constănțeanul supărat. Un deputat PSD de la Constanța îi cere premierului Cîțu să rezolve problema traficului în sudul litoralului!

20 Aug 2021 2240

Constănțeanul supărat. Controalele primăriei să se facă utilizându-se bodycam-urilor din dotarea Poliției Locale. Așa vom ști care sunt „cu dedicație” și care nu!

18 Aug 2021 1633

Constănțeanul supărat. Secretarul Comisiei de Circulație din primărie s-a rățoit la un ales local USR. Pietonii, obligați să ocolească parcul din Tomis II

04 Aug 2021 3188

Constănțeanul supărat. „Ce primărie din lumea asta dă bani pentru o aplicație specială, doar pentru ea?“

29 Jul 2021 3231

Constănțeanul supărat. Copacul ciuntit din “grădina” lui Chițac

19 Jul 2021 2992

Constănțeanul supărat. Consiliul Director al Filialei Constanța a Uniunii Artiștilor Plastici, scrisoare deschisă către Chițac, Rusu și Ovanesian (documente)

16 Jul 2021 2432

Constănțeanul supărat. Fosta parcare de lângă hotelul Palace, revendicată în instanță, transformată în maidan. Poliția Locală, impasibilă!

12 Jul 2021 2631

Constănțeanul supărat. „Ce poate fi mai înălțător decât să muști cu poftă dintr-un hotdog stând cu fundul pe o piatră funerară de 2000 de ani?”

10 Jul 2021 3100