Constănțeanul supărat. Revoltător. Constanța își trimite pacienții cu boli infecțioase la spitalele din Tulcea și Călărași

  • După 7 luni de la suspendarea activității, redeschiderea parțială a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase înseamnă doar 10 paturi de spitalizare de zi și alte 25 pentru toți bolnavii HIV din regiune
  • După ce în urmă cu câteva zile, o turistă din Germania nu s-a putut vaccina antirabic, deoarece în weekend secția de spitalizare de zi a SCBI nu funcționează, au apărut alte cazuri grave reclamate de pacienți
  • De la începutul săptămânii s-au înregistrat cazuri de febra butonoasă și scarlatină pe care medicii se chinuie să le trateze în programul pe care îl au la dispoziție în timpul zilei
  • Acest lucru nu este posibil însă când patologia recomandă internare continuă
  • Purtătorul de cuvânt al DSP a precizat că „pacienții care pot fi tratați pe secția de zi ramân la SCBI iar cei care necesită spitalizare continuă vor fi tranferați la spitalele din județele limitrofe Tulcea și Călărași pentru a fi tratați"

 
După 7 luni de la suspendarea activității, redeschiderea parțială a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase înseamnă doar 10 paturi de spitalizare de zi și alte 25 pentru toți bolnavii HIV din regiune.

După ce în urmă cu câteva zile, o turistă din Germania nu s-a putut vaccina antirabic, deoarece în weekend secția de spitalizare de zi a SCBI nu funcționează, au apărut alte cazuri grave reclamate de pacienți.

De la începutul săptămânii s-au înregistrat cazuri de febra butonoasă și scarlatină pe care medicii se chinuie să le trateze în programul pe care îl au la dispoziție în timpul zilei.

Acest lucru nu este posibil însă când patologia recomandă internare continuă.

Este cazul unui bărbat diagnisticat cu hepatita acuta virală care nu poate fi gestionată prin Secția de zi care nu funcționează în weekend și  care nu are laborator după ora prânzului.


Spitalul din Tulcea

Pentru că boală infecto-contagioasă, necesită izolare pacientul a fost trimis la Spitalul din  Tulcea, potrivit Direcției de Sănătăte Publică Constanța.

Directorul DSP Constanța, Cristina Schipor spune că este o situație temporară și că în maxim două săptămâni la SCBI va funcționa spitalizarea continuă.

Purtătorul de cuvânt al DSP ne-a precizat că „pacienții care pot fi tratați pe secția de zi ramân la SCBI iar cei care necesită spitalizare continuă vor fi tranferați la spitalele din județele limitrofe Tulcea și Călărași pentru a fi tratați".
 
Citește și:

O turistă sexagenară a fost mușcată de câini pe plaja din Mamaia Nord. Nu s-a putut vaccina antirabic pentru că Spitalul de Boli Infecțioase nu funcționează în weekend!

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE. Explicațiile conducerii CMSC! Constănțeanul supărat. A mai dispărut un spațiu verde în Constanța. Platformă betonată în Microrezervația de la CMSN (VIDEO)

31 Jul 2022 1868

Constănțeanul supărat. Gratuitate doar pe timp de noapte. Abonamentele achiziționate pentru plata parcării în municipiu rămân neschimbate

27 Jul 2022 1435

Constănțeanul supărat. Este de neconceput ca Spitalul de infecțioase să funcționeze cu numai 19 paturi pentru populația unui județ întreg și pentru turiștii aflați pe litoral

23 Jul 2022 1116

Constănțeanul supărat. Stațiunea Mamaia. „Metri cubi de beton nu înseamnă turism de calitate”!

11 Jul 2022 1339

Constănțeanul supărat! „Orașul este exact cum era în pandemie. Străzi pustii, praf, mizerie, miros de urină”

29 Jun 2022 1494

Constănțeanul supărat! Facturile la întreținere au explodat. „1 mc apă caldă = 60,87 lei?! Nu e o greșeală!” (GALERIE FOTO)

18 Jun 2022 3942

Constănțeanul supărat. Accesul din „cartierul consilierilor” pe plaja din Faleză Nord se face pe un drum de țară (GALERIE FOTO)

07 Jun 2022 1643

Constănțeanul supărat. Locuitorii de pe Ștefan cel Mare se plâng că, din cauza lucrărilor, casele lor au căpătat igrasie. Săpăturile ar putea afecta structura de rezistență a clădirilor!

02 Jun 2022 2969

Constănțeanul supărat. Ce a fost și ce a ajuns Piața Pescăruș din municipiul Constanța! (GALERIE FOTO)

30 May 2022 2259

O constănțeancă și-a rupt buza după ce a făcut cunoștință cu „gropile lui Chițac” de pe strada Ștefan cel Mare. Un echipaj SMURD i-a acordat primul ajutor. „Voi consulta un avocat. Călcăm periculos”!

24 May 2022 3640

Constănțeanul supărat. Șapte luni de la incendiu „Bilanț SCBI - Spitalizare continuă închisă!! Deschise 10 paturi de zi și 25 paturi HIV pentru toată Dobrogea!" Chițac rezistă!

23 May 2022 1373

Constănțeanul supărat. Jecmănirea locuitorilor și alungarea turiștilor trebuie să înceteze urgent! PSD a depus un proiect pentru modificarea Regulamentului parcărilor

18 May 2022 1599

Constănțeanul supărat. Groapa de pe strada Traian a împlinit 30 de zile! Primăria Constanța n-are nicio reacție! (GALERIE FOTO)

11 May 2022 1539

Constănțeanul supărat. Agenții economici din Satul de Vacanță amenință cu depunerea unei plângeri penale împotriva primarului Chițac

07 May 2022 1731

Constănțeanul supărat. Prefectul a sesizat neconformități la Regulamentul de acces în Zona Peninsulară și așteaptă Consiliul local să modifice HCL 294/2021

11 Apr 2022 1591