Constănțeanul supărat. „Ce primărie din lumea asta dă bani pentru o aplicație specială, doar pentru ea?“⦁    Pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local Municipal de vineri, 30 iulie se află și proiectul de hotărâre privind rectificarea bugetului local
⦁    Potrivit proiectului, primarul Vergil Chițac, în calitate de inițiator propune alocarea a 95.000 lei pentru achiziționarea unei aplicații și a unui sistem de videoconferință
⦁    O constănțeancă supărată interoghează autoritățile locale pe tema acestor achiziții, dictate peste noapte
Pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local Municipal de vineri, 30 iulie se află și proiectul de hotărâre privind rectificarea bugetului local. Potrivit proiectului, primarul Vergil Chițac, în calitate de inițiator propune alocarea fondurilor necesare pentru achiziționarea unei aplicații și a unui sistem de videoconferință.

Astfel, se propune transferul sumei de 80.000 de lei, de la capitolul Cheltuieli materiale în cel dedicat dotărilor și utilajelor. Fondurile vor fi folosite pentru achiziționarea unei aplicații pentru interacțiunea cu mass-media și informare cetățeni, vezi secțiunea "documente".

Alți 15.000 lei, vor fi transferați tot din capitolul cheltuieli materiale pentru achiziționarea unui sistem videoconferință pentru organizare ședințe.

O constănțeancă supărată interoghează autoritățile locale pe tema acestor achiziții, dictate peste noapte:


"80.000 lei vor fi folosiți pentru achiziționarea unei aplicații pentru interacțiunea cu mass-media și informare cetățeni.
Zoom sau webex ? Aș dori să văd ce primărie din lumea asta, dă bani pentru o aplicație specială, doar pentru ea.

În numai câteva zile, primăria aruncă 80.000 lei pentru o aplicație + 384. 000 lei pentru achiziția de ceasuri stradale. Acestora li se adaugă și coșurile de gunoi londoneze pentru care se plătesc 264.000 lei.
Poliția locală primește niște sume de bani pentru dotări, plus 44 de mașini.
Cum poate fi de acord Direcția de Cultură să primească un automobil în loc ca banii să meargă în investiții în cultură? Pentru cine o fi această mașină, pentru șeful acesteia, geostrategul strategiei culturale? Să îi anunțe cineva că, în timp ce țin la statutul de mari oameni politici, constănțenilor a început să nu le mai pese", susține S. Niculae.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:

Consilierii locali votează rectificarea bugetară! Se alocă fonduri pentru reabilitarea sau repararea unor imobile emblematice aflate în patrimoniul municipiului Constanța (document)

Consilierii locali municipali constănțeni, chemați să aprobe noile organigrame ale SPIT și CT BUS. De la Impozite și Taxe sunt îndepărtați colaboratorii administrației Făgădău?
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constănțeanul supărat. Jecmănirea locuitorilor și alungarea turiștilor trebuie să înceteze urgent! PSD a depus un proiect pentru modificarea Regulamentului parcărilor

18 May 2022 1083

Constănțeanul supărat. Groapa de pe strada Traian a împlinit 30 de zile! Primăria Constanța n-are nicio reacție! (GALERIE FOTO)

11 May 2022 931

Constănțeanul supărat. Agenții economici din Satul de Vacanță amenință cu depunerea unei plângeri penale împotriva primarului Chițac

07 May 2022 1108

Constănțeanul supărat. Prefectul a sesizat neconformități la Regulamentul de acces în Zona Peninsulară și așteaptă Consiliul local să modifice HCL 294/2021

11 Apr 2022 1251

Mizeria de pe o stradă din centrul Constanței a fost curățată. Poliția a găsit proprietarul (GALERIE FOTO)

06 Apr 2022 808

Constănțeanul supărat. Mizerie pe o stradă din centrul Constanței. Politia locală nu este în stare să găsească proprietarul! (galerie foto)

06 Apr 2022 1804

Constănțeanul supărat. Vapoarele lui Mazăre să fie înlocuite cu excavatoarele și buldozerele lui Chițac

02 Apr 2022 2545

Constănțeanul supărat. Notificarea privind organizarea protestului pentru redeschiderea Spitalului de Boli Infecțioase, înregistrată la primărie

21 Mar 2022 1537

Constănțeanul supărat. De ce întârzie lucrările pe Ștefan cel Mare? Pentru că suntem balcanici și ne place să dăm vina pe greaua moștenire

17 Mar 2022 3376

Constănțeanul supărat. Peste 50 de angajați ai Spitalului de Boli Infecțioase au primit deciziile de încetare a activității fără un mulțumesc! Au salvat sute de vieți în pandemie (DOCUMENTE)

12 Mar 2022 7307

Constănțeanul supărat. Care e diferența dintre un centru de donat și o groapă de gunoi?

08 Mar 2022 1702

Constănțeanul supărat. Haos pe Bulevardul Lăpuşneanu - disconfort pentru pietoni şi şoferi, termene nerespectate şi amenzi pentru o firmă ce nu respectă legea!

24 Feb 2022 2940

Constănțeanul supărat. Dispar locurile de parcare și de pe bulevardul Ferdinand. Spre Gară nu vor putea circula decât autobuzele și bicicletele (DOCUMENTE)

21 Feb 2022 13977

Constănțeanul supărat. Comercianții de legume-fructe din zona Pieței Tomis III cer demisia primarului Chițac și a mai multor funcționari din primărie

12 Feb 2022 2171

Constănțeanul supărat. Poliția Locală aplică "pe sărite" prevederile legale. O instituție publică este acuzată că nu respectă Regulamentul de organizare și funcționare a parcărilor publice

11 Feb 2022 2542