Constănțeanul supărat Plângeri la Primăria Constanța și la Garda de Mediu pentru copacii tratați cu dispreț de antreprenorii lucrărilor din municipiu (VIDEO)

  • Partidul Verde a depus plângeri la Primăria Constanța și la Garda de Mediu în legătură cu modalitatea agresivă de lovire a arborilor, deoarece firmele implicate continuă să trateze acești copaci cu dispreț, chiar și după ce au fost sancționate
  • Aceștia susțin că au efectuat vizite pe teren și au încercat în repetate rânduri să discute cu angajații firmelor care efectuează lucrările de reabilitare a marilor bulevarde, pentru a-i încuraja să protejeze copacii, dar adesea au fost ignorați în această privință
  • Garda de Mediu Constanța a anunțat ieri că a amendat din nou antreprenorul proiectului de reabilitare a bulevardului Alexandru Lăpușneanu din municipiu, cu suma de 50.000 de lei, deoarece 60% din numărul arborilor de pe aliniamentul stradal din zona cuprinsă între Casa de Cultură și Trocadero prezintă urme de vătămare a rădăcinilor și a scoarței, 52 de arbori, în special tei
 
 
Partidul Verde a depus plângeri la Primăria Constanța și la Garda de Mediu în legătură cu modalitatea agresivă de lovire a arborilor, deoarece firmele implicate continuă să trateze acești copaci cu dispreț, chiar și după ce au fost sancționate.
 
Membrii Partidului Verde susțin că au efectuat vizite pe teren și au încercat în repetate rânduri să discute cu angajații firmelor care efectuează lucrările de reabilitare a marilor bulevarde, pentru a-i încuraja să protejeze copacii, dar adesea au fost ignorați în această privință.
 
Prin urmare, au recurs la aceste plângeri pentru a proteja copacii și pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la aceste comportamente regretabile.
 

Garda de Mediu a amendat Hidro Salt B 92 și în 2022 pentru praful generat de lucrările de reabilitare a tramei stradale desfășurate în zona City Park Mall


Antreprenorul de pe Lăpușneanu, amendat de Garda de Mediu cu 50.000 de lei pentru mutilarea copacilor
 
Reamintim, ieri, Garda de Mediu Constanța a anunțat că a amendat din nou antreprenorul proiectului de reabilitare a bulevardului Alexandru Lăpușneanu din municipiu, cu suma de 50.000 de lei, deoarece 60% din numărul arborilor de pe aliniamentul stradal din zona cuprinsă între Casa de Cultură și Trocadero prezintă urme de vătămare a rădăcinilor și a scoarței, 52 de arbori, în special tei.

De lucrările de reabilitare se ocupă Hidro Salt B 92 din București, în asociere cu Trace Group Hold PLC din Bulgaria.


Despre Hidro Salt B 92  SRL

Societatea Hidro Salt B 92  SRL a fost înfiinţată în anul 1996 şi are sediul social în Bucuresti, sectorul 2, Str. Viitorului nr. 50. Aceasta este deţinută de Georgeta Băiculescu.

Reamintim, anul trecut, comisarii Gărzii Naționale de Mediu Constanța s-au autosesizat cu privire la praful generat de lucrările de reabilitare a tramei stradale desfășurate în zona City Park Mall din Municipiul Constanța. Pe bd. Al.Lăpușneanu se realizau lucrări și operațiuni, cum ar fi tăierea mecanică a bordurilor și dalelor din beton, manipularea materialelor de construcții pulverulențe, măturarea manuală, fără a fi luate măsuri de prevenire a poluării atmosferei.

Zonele de lucru nu erau umectate și nu erau puse în aplicare orice alte măsuri pentru limitarea emisiilor de praf în atmosfera. Țînând cont și de faptul că zona este intens circulată pietonal, firma de construcții avea obligația să ia toate măsurile necesare pentru limitarea degajării pulberilor în atmosfera. Prin urmare, persoană juridică nu a respectat obligația legală de a se supune tuturor procedurilor și cerințelor legale care să conducă la prevenirea, eliminarea sau reducerea impactului asupra aerului înconjurător și a mediului ca întreg, fapta ce contravine prevederilor Legii 104/2011 privind calitatea aerului înconjurător și se sancționează cu amendă cuprinsă între 5.000 lei și 15.000 lei.

Aceeași societate, având calitatea de antreprenor general al lucrărilor, a fost sancționată cu amendă maximă prevăzută de Legea 104/2011, dispunându-se totodată și măsuri pentru conformarea cu cerințele legale.
 
VIDEO:PRECIZĂRI:


Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Constănțeanul supărat. Concluzia unui deținător de mașină electrică „Plata parcării ne costă mai mult decât încărcarea"!

 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constănțeanul suparat Fostul Palat al Navigației, Casa Embiricos, reabilitare pe repede înainte! (Galerie Foto)

06 May 2024 1294

Constănțeanul supărat Un copac înclinat din cartierul Km. 4-5 sperie locuitorii din zonă. Un bărbat a sesizat Primăria Constanța

08 Apr 2024 1051

Constănțeanul supărat Un student la medicină și logodnica sa, lăsați în câmp, la Constanța, de șoferul Bolt! „Am fost lăsați în mijlocul câmpului, în mijlocul drumului...”

05 Apr 2024 3263

Constănțeanul supărat Primăria Constanța, întrebată despre autorizațiile de construire pentru cartierul Baba Novac! „De ce plătim taxe?“

14 Nov 2023 1369

Constănțeanul supărat Ultima modă de treceri pentru pietoni, „inaugurată" pe Șoseaua Mangaliei!

29 Oct 2023 3669

Constănțeanul supărat Pe b-dul Lăpușneanu, pistele de biciclete trec prin stațiile de autobuz. Un constănțean a făcut reclamație la Poliție. Ce răspuns a primit?

25 Oct 2023 2710

Aproape 250 de persoane fizice și juridice au depus o plângere prealabilă la Primăria Constanța. Este vizat proiectul „Acces și mobilitate pietonală în zona centrală a municipiului”(DOCUMENTE +FOTO)

19 Oct 2023 10623

Copaci legați cu lanțuri pe strada Recoltei 13 Bis din Palazu Mare. Locuitorii acuză o vecină, polițist local că ar făcut sesizări ca aceștia să fie tăiați! Aceasta neagă acuzațiile (FOTO +VIDEO)

11 Oct 2023 4771

Constănțeanul supărat Locuitorii de pe strada Recoltei din Palazu Mare, nemulțumiți că le-au fost smulși copacii plantați în fața caselor (GALERIE FOTO)

09 Oct 2023 2969

Constănțeanul supărat Strigăt de disperare al unei mămici - „Câinii comunitari au pus stăpânire pe cartierul Compozitorilor"!

22 Sep 2023 2146

Constănțeanul supărat Limitatoarele de viteză sunt de vină! Locuitorii de pe Bdul 1 Mai Vechi se plâng de faptul că nu se mai pot odihni din cauza vibrațiilor și a zgomotelor

19 Sep 2023 5551

Constănțeanul supărat Cetățenii din Costinești, la capătul răbdării din cauza lipsei sensului giratoriu de la intrarea în localitate! Primarul comunei susține că proiectul este în licitație la DRDP

22 Aug 2023 1265

Constănțeanul supărat Termele Romane sunt iar acoperite de bălării. Monumentul istoric este domeniul public al municipiului (VIDEO)

16 Aug 2023 1609

Constănțeanul supărat Cele 24 de staţii de biciclete sunt goale, iar aproximativ 400 de biciclete zac prin depozite! Vom pedala abia anul viitor!

08 Aug 2023 1792

Constănțeanul supărat. Duzii de pe bulevardul Tomis au fost tăiați cu ordin de la primar!

01 Aug 2023 2428