Constănțeanul supărat Plângeri la Primăria Constanța și la Garda de Mediu pentru copacii tratați cu dispreț de antreprenorii lucrărilor din municipiu (VIDEO)

  • Partidul Verde a depus plângeri la Primăria Constanța și la Garda de Mediu în legătură cu modalitatea agresivă de lovire a arborilor, deoarece firmele implicate continuă să trateze acești copaci cu dispreț, chiar și după ce au fost sancționate
  • Aceștia susțin că au efectuat vizite pe teren și au încercat în repetate rânduri să discute cu angajații firmelor care efectuează lucrările de reabilitare a marilor bulevarde, pentru a-i încuraja să protejeze copacii, dar adesea au fost ignorați în această privință
  • Garda de Mediu Constanța a anunțat ieri că a amendat din nou antreprenorul proiectului de reabilitare a bulevardului Alexandru Lăpușneanu din municipiu, cu suma de 50.000 de lei, deoarece 60% din numărul arborilor de pe aliniamentul stradal din zona cuprinsă între Casa de Cultură și Trocadero prezintă urme de vătămare a rădăcinilor și a scoarței, 52 de arbori, în special tei
 
 
Partidul Verde a depus plângeri la Primăria Constanța și la Garda de Mediu în legătură cu modalitatea agresivă de lovire a arborilor, deoarece firmele implicate continuă să trateze acești copaci cu dispreț, chiar și după ce au fost sancționate.
 
Membrii Partidului Verde susțin că au efectuat vizite pe teren și au încercat în repetate rânduri să discute cu angajații firmelor care efectuează lucrările de reabilitare a marilor bulevarde, pentru a-i încuraja să protejeze copacii, dar adesea au fost ignorați în această privință.
 
Prin urmare, au recurs la aceste plângeri pentru a proteja copacii și pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la aceste comportamente regretabile.
 

Garda de Mediu a amendat Hidro Salt B 92 și în 2022 pentru praful generat de lucrările de reabilitare a tramei stradale desfășurate în zona City Park Mall


Antreprenorul de pe Lăpușneanu, amendat de Garda de Mediu cu 50.000 de lei pentru mutilarea copacilor
 
Reamintim, ieri, Garda de Mediu Constanța a anunțat că a amendat din nou antreprenorul proiectului de reabilitare a bulevardului Alexandru Lăpușneanu din municipiu, cu suma de 50.000 de lei, deoarece 60% din numărul arborilor de pe aliniamentul stradal din zona cuprinsă între Casa de Cultură și Trocadero prezintă urme de vătămare a rădăcinilor și a scoarței, 52 de arbori, în special tei.

De lucrările de reabilitare se ocupă Hidro Salt B 92 din București, în asociere cu Trace Group Hold PLC din Bulgaria.


Despre Hidro Salt B 92  SRL

Societatea Hidro Salt B 92  SRL a fost înfiinţată în anul 1996 şi are sediul social în Bucuresti, sectorul 2, Str. Viitorului nr. 50. Aceasta este deţinută de Georgeta Băiculescu.

Reamintim, anul trecut, comisarii Gărzii Naționale de Mediu Constanța s-au autosesizat cu privire la praful generat de lucrările de reabilitare a tramei stradale desfășurate în zona City Park Mall din Municipiul Constanța. Pe bd. Al.Lăpușneanu se realizau lucrări și operațiuni, cum ar fi tăierea mecanică a bordurilor și dalelor din beton, manipularea materialelor de construcții pulverulențe, măturarea manuală, fără a fi luate măsuri de prevenire a poluării atmosferei.

Zonele de lucru nu erau umectate și nu erau puse în aplicare orice alte măsuri pentru limitarea emisiilor de praf în atmosfera. Țînând cont și de faptul că zona este intens circulată pietonal, firma de construcții avea obligația să ia toate măsurile necesare pentru limitarea degajării pulberilor în atmosfera. Prin urmare, persoană juridică nu a respectat obligația legală de a se supune tuturor procedurilor și cerințelor legale care să conducă la prevenirea, eliminarea sau reducerea impactului asupra aerului înconjurător și a mediului ca întreg, fapta ce contravine prevederilor Legii 104/2011 privind calitatea aerului înconjurător și se sancționează cu amendă cuprinsă între 5.000 lei și 15.000 lei.

Aceeași societate, având calitatea de antreprenor general al lucrărilor, a fost sancționată cu amendă maximă prevăzută de Legea 104/2011, dispunându-se totodată și măsuri pentru conformarea cu cerințele legale.
 
VIDEO:PRECIZĂRI:


Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Constănțeanul supărat. Concluzia unui deținător de mașină electrică „Plata parcării ne costă mai mult decât încărcarea"!

 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constănțeanul supărat Strigăt de disperare al unei mămici - „Câinii comunitari au pus stăpânire pe cartierul Compozitorilor"!

22 Sep 2023 1468

Constănțeanul supărat Limitatoarele de viteză sunt de vină! Locuitorii de pe Bdul 1 Mai Vechi se plâng de faptul că nu se mai pot odihni din cauza vibrațiilor și a zgomotelor

19 Sep 2023 4649

Constănțeanul supărat Cetățenii din Costinești, la capătul răbdării din cauza lipsei sensului giratoriu de la intrarea în localitate! Primarul comunei susține că proiectul este în licitație la DRDP

22 Aug 2023 744

Constănțeanul supărat Termele Romane sunt iar acoperite de bălării. Monumentul istoric este domeniul public al municipiului (VIDEO)

16 Aug 2023 918

Constănțeanul supărat Cele 24 de staţii de biciclete sunt goale, iar aproximativ 400 de biciclete zac prin depozite! Vom pedala abia anul viitor!

08 Aug 2023 1115

Constănțeanul supărat. Duzii de pe bulevardul Tomis au fost tăiați cu ordin de la primar!

01 Aug 2023 1931

Constănțeanul supărat „Bombe amplasate la fiecare intrare de bloc pe strada Nicolae Grindeanu, care pot produce pagube irecuperabile”! (GALERIE FOTO +VIDEO)

31 Jul 2023 5193

Constănțeanul supărat În ultimele luni, Vergil Chițac a inițiat cinci proiecte în avantajul unor investitori imobiliari sau politiceni controversați!

03 Jul 2023 3918

Mizerie de nedescris! Așa arată apa din lacul Tăbăcărie în zona Pescărie Mamaia

30 Jun 2023 1170

Constănțeanul supărat- „De ce pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu s-au creat casete pentru spații verzi, iar pe Șoseaua Mangaliei nu?“

28 Jun 2023 8655

Constănțeanul supărat. Arțarii din Piațeta Cazino din stațiunea Mamaia, puși la pământ de drujbele firmei care lucrează pentru Primăria Constanța (GALERIE FOTO)

17 Jun 2023 3537

Constănțeanul supărat Stațiunea Mamaia, bombardată cu documentații de urbanism!

02 Jun 2023 1205

Constănțeanul supărat. Noile giratorii de la intrarea în stațiunea Mamaia costă o mică avere „Confort Urban lucrează cu prețuri mai mari decât CNAIR"

23 May 2023 1254

Constănțeanul supărat Petiție pentru amenajarea unui sens giratoriu la intersecția B-dul Lăpușneanu – str. Suceava

23 May 2023 1537

Constănțeanul supărat S-a oprit căldura, deși temperaturile a 3 nopți consecutive sunt sub 10 grade!

20 Apr 2023 1102