Constănțeanul supărat Stațiunea Mamaia, bombardată cu documentații de urbanism!

  • Fără spații verzi, fără spații publice de calitate, fără atracții turistice și investiții, Mamaia este sortită eșecului, iar primarul Chițac dă semne clare că aceasta este direcția în care vrea să ducă stațiunea
  • În viitorul apropiat, pe masa consilierilor locali vor ajunge pentru vot proiecte ce vor permite ridicare a altor sute de metri cubi de beton în Mamaia: un restaurant în mijlocul bazinului de apa cu focă de la Perla, un bloc de apartamente în locul Grădinii de Vară, un alt bloc de apartamente pe spațiu verde și un mastodont de beton în zona de nord a stațiunii ce va conține sute de garsoniere
  • Reamintim că, în urmă cu două luni, majoritatea PNL PSD a aprobat, la inițiativa primarului Chițac, vânzarea unei suprafețe de 850 mp de plajă către șeful PSD, Ion Dumitrache


Stațiunea Mamaia este în continuare bombardată cu documentații de urbanism ce o vor transforma într-un cartier-dormitor din beton!
 
Fără spații verzi, fără spații publice de calitate, fără atracții turistice și investiții, Mamaia este sortită eșecului, iar primarul Chițac dă semne clare că aceasta este direcția în care vrea să ducă stațiunea.
 


În viitorul apropiat, pe masa consilierilor locali vor ajunge pentru vot proiecte ce vor permite ridicare a altor sute de metri cubi de beton în Mamaia: un restaurant în mijlocul bazinului de apa cu focă de la Perla, un bloc de apartamente în locul Grădinii de Vară, un alt bloc de apartamente pe spațiu verde și un mastodont de beton în zona de nord a stațiunii ce va conține sute de garsoniere.
 
Reamintim că, în urmă cu două luni, majoritatea PNL PSD a aprobat, la inițiativa primarului Chițac, vânzarea unei suprafețe de 850 mp de plajă către șeful PSD, Ion Dumitrache.
 
„În tot acest timp a fost inițiată actualizarea PUZ-ului stațiunii Mamaia, proces de elaborare ce va dura cel puțin 12 luni, însă acest haos trebuie oprit de acum, ca această documentație să mai poată salva ceva din această stațiune“, susțin consilierii locali USR Constanța.
 


Până la aprobarea în Consiliul Local a noului PUZ, USR Constanța cere consilierilor din Consiliul Local dar și primarului Vergil Chițac:
- Stoparea vânzării terenurilor din stațiunea Mamaia;
- Recunoașterea statutului de stațiune și implicit incompatibilitatea cu funcțiunea de locuire;

- Respingerea la vot în CL a tuturor documentațiilor de urbanism ce prevăd funcțiunea de locuire;
- Evaluarea posibiității de a realiza schimb de terenuri între Primărie și proprietari în zone de interes public major din stațiune.
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:


Investitorii de la Margona MTC, Genesis Concept, Tomis Real Estate și Confort Urban fața în față cu reprezentanții Comisiei de Urbanism a Primăriei Constanța

 
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constănțeanul supărat Strigăt de disperare al unei mămici - „Câinii comunitari au pus stăpânire pe cartierul Compozitorilor"!

22 Sep 2023 1488

Constănțeanul supărat Limitatoarele de viteză sunt de vină! Locuitorii de pe Bdul 1 Mai Vechi se plâng de faptul că nu se mai pot odihni din cauza vibrațiilor și a zgomotelor

19 Sep 2023 4753

Constănțeanul supărat Cetățenii din Costinești, la capătul răbdării din cauza lipsei sensului giratoriu de la intrarea în localitate! Primarul comunei susține că proiectul este în licitație la DRDP

22 Aug 2023 750

Constănțeanul supărat Termele Romane sunt iar acoperite de bălării. Monumentul istoric este domeniul public al municipiului (VIDEO)

16 Aug 2023 924

Constănțeanul supărat Cele 24 de staţii de biciclete sunt goale, iar aproximativ 400 de biciclete zac prin depozite! Vom pedala abia anul viitor!

08 Aug 2023 1121

Constănțeanul supărat. Duzii de pe bulevardul Tomis au fost tăiați cu ordin de la primar!

01 Aug 2023 1934

Constănțeanul supărat „Bombe amplasate la fiecare intrare de bloc pe strada Nicolae Grindeanu, care pot produce pagube irecuperabile”! (GALERIE FOTO +VIDEO)

31 Jul 2023 5198

Constănțeanul supărat În ultimele luni, Vergil Chițac a inițiat cinci proiecte în avantajul unor investitori imobiliari sau politiceni controversați!

03 Jul 2023 3933

Mizerie de nedescris! Așa arată apa din lacul Tăbăcărie în zona Pescărie Mamaia

30 Jun 2023 1187

Constănțeanul supărat- „De ce pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu s-au creat casete pentru spații verzi, iar pe Șoseaua Mangaliei nu?“

28 Jun 2023 8670

Constănțeanul supărat. Arțarii din Piațeta Cazino din stațiunea Mamaia, puși la pământ de drujbele firmei care lucrează pentru Primăria Constanța (GALERIE FOTO)

17 Jun 2023 3543

Constănțeanul supărat Plângeri la Primăria Constanța și la Garda de Mediu pentru copacii tratați cu dispreț de antreprenorii lucrărilor din municipiu (VIDEO)

31 May 2023 1151

Constănțeanul supărat. Noile giratorii de la intrarea în stațiunea Mamaia costă o mică avere „Confort Urban lucrează cu prețuri mai mari decât CNAIR"

23 May 2023 1258

Constănțeanul supărat Petiție pentru amenajarea unui sens giratoriu la intersecția B-dul Lăpușneanu – str. Suceava

23 May 2023 1540

Constănțeanul supărat S-a oprit căldura, deși temperaturile a 3 nopți consecutive sunt sub 10 grade!

20 Apr 2023 1106