Constănțeanul supărat. Stațiunea Mamaia. „Metri cubi de beton nu înseamnă turism de calitate”!

  • Consilier local USR, Cristiana Popescu, de profesie urbanist atrage atenție că stațiunea Mamaia este sortită degradării urbanistice constante chiar și în actuala administrație în lipsa unei viziuni clare despre calitatea turismului
  • Aceasta reamintește că alături de colegii săi din cadrul CLM a inițiat încă din luna decembrie 2021 două proiecte de hotărâri care vizează încetarea valabilității PUZ-urilor din Palazu Mare și stațiunea Mamaia
  • Deși au trecut deja 7 luni de la depunere, acestea încă nu au ajuns pe ordinea de zi a Consiliului Local
 
 

 
 
Cristiana Popescu, consilier local USR, de profesie urbanist atrage atenție că stațiunea Mamaia este sortită degradării urbanistice constante chiar și în actuala administrație în lipsa unei viziuni clare despre calitatea turismului din stațiune.
 

„Am întrebat câțiva dintre proiectanții documentațiilor de urbanism derogatorii elaborate pentru Stațiunea Mamaia ce caută ei când merg în concediu și dacă pentru ei ca turisti prezintă interes ceea ce proiectează ca prestatori de servicii. Răspunsurile au fost sincere și categorice în spatele microfoanelor închise: NU . Caută resorturi turistice și hoteluri.
 
Prin urmare umplem stațiunea de blocuri de locuințe colective și aparthoteluri, dar acestea nu au căutare pentru un turism de calitate, au căutare doar pentru speculă imobiliară”, susține consilierul local USR.

 

Aceasta reamintește că alături de colegii săi din cadrul CLM a inițiat încă din luna decembrie 2021 două proiecte de hotărâri care vizează încetarea valabilității PUZ-urilor din Palazu Mare și stațiunea Mamaia în încercarea de a da o alternativa de încredere consilierilor PNL care au refuzat să voteze anterior atât anularea cât și suspendarea celor 2 documentații de urbanism.
 
„Aceste două proiecte de hotărâri încă nu au ajuns pe ordinea de zi a Consiliului Local deși au trecut deja 7 luni de la depunere, timp în care consilierii PNL votează împreună cu PSD "dezvoltarea" cartierului Palazu Mare și a stațiunii Mamaia”, mai spune consiliera USR.
 
Cristiana Popescu este consilier local municipal și secretarul Comisiei de organizare și dezvoltare urbanistică, realizarea lucrărilor publice, protecția mediului înconjurător, conservarea monumentelor istorice și de arhitectură din cadrul Consiliului Local Constanța.

PRECIZĂRI:
           
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

 
Citește și:

ZIUA LIVE . Cristiana Popescu (USR) – „Cea mai mare problemă a PUZ- urilor aprobate anterior este o lipsă de consultare”

Constănțeanul supărat. Haos pe Bulevardul Lăpuşneanu - disconfort pentru pietoni şi şoferi, termene nerespectate şi amenzi pentru o firmă ce nu respectă legea!

 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constănțeanul supărat. „Achiziţia administrației Chițac de material dendro-floricol în valoare de 20.000.000 euro, miroase de la o poştă a tun, a jaf"

20 Sep 2022 1077

UPDATE. Explicațiile conducerii CMSC! Constănțeanul supărat. A mai dispărut un spațiu verde în Constanța. Platformă betonată în Microrezervația de la CMSN (VIDEO)

31 Jul 2022 2442

Constănțeanul supărat. Gratuitate doar pe timp de noapte. Abonamentele achiziționate pentru plata parcării în municipiu rămân neschimbate

27 Jul 2022 2098

Constănțeanul supărat. Este de neconceput ca Spitalul de infecțioase să funcționeze cu numai 19 paturi pentru populația unui județ întreg și pentru turiștii aflați pe litoral

23 Jul 2022 1623

Constănțeanul supărat! „Orașul este exact cum era în pandemie. Străzi pustii, praf, mizerie, miros de urină”

29 Jun 2022 1658

Constănțeanul supărat! Facturile la întreținere au explodat. „1 mc apă caldă = 60,87 lei?! Nu e o greșeală!” (GALERIE FOTO)

18 Jun 2022 4648

Constănțeanul supărat. Revoltător. Constanța își trimite pacienții cu boli infecțioase la spitalele din Tulcea și Călărași

09 Jun 2022 2246

Constănțeanul supărat. Accesul din „cartierul consilierilor” pe plaja din Faleză Nord se face pe un drum de țară (GALERIE FOTO)

07 Jun 2022 1879

Constănțeanul supărat. Locuitorii de pe Ștefan cel Mare se plâng că, din cauza lucrărilor, casele lor au căpătat igrasie. Săpăturile ar putea afecta structura de rezistență a clădirilor!

02 Jun 2022 3173

Constănțeanul supărat. Ce a fost și ce a ajuns Piața Pescăruș din municipiul Constanța! (GALERIE FOTO)

30 May 2022 2451

O constănțeancă și-a rupt buza după ce a făcut cunoștință cu „gropile lui Chițac” de pe strada Ștefan cel Mare. Un echipaj SMURD i-a acordat primul ajutor. „Voi consulta un avocat. Călcăm periculos”!

24 May 2022 3798

Constănțeanul supărat. Șapte luni de la incendiu „Bilanț SCBI - Spitalizare continuă închisă!! Deschise 10 paturi de zi și 25 paturi HIV pentru toată Dobrogea!" Chițac rezistă!

23 May 2022 1583

Constănțeanul supărat. Jecmănirea locuitorilor și alungarea turiștilor trebuie să înceteze urgent! PSD a depus un proiect pentru modificarea Regulamentului parcărilor

18 May 2022 1727

Constănțeanul supărat. Groapa de pe strada Traian a împlinit 30 de zile! Primăria Constanța n-are nicio reacție! (GALERIE FOTO)

11 May 2022 1711

Constănțeanul supărat. Agenții economici din Satul de Vacanță amenință cu depunerea unei plângeri penale împotriva primarului Chițac

07 May 2022 1886