Sensul giratoriu de la intersecția bulevardului Alexandru Lăpușneanu cu strada Nicolae Iorga, desființat. Constănțeanul supărat – „V-ați bătut joc de oraș. O să fie un haos la Casa de Cultură!

  • Sensul giratoriu de la intersecția bulevardului Alexandru Lăpușneanu cu strada Nicolae Iorga va fi desființat
  • Măsura a fost adoptată în cadrul Comisiei de Circulație, cu avizul IPJ Constanța- Serviciul Rutier, în contextul instituirii regimului de sens unic pe strada Nicolae Iorga, dinspre bulevardul Alexandru Lăpușneanu spre bulevardul Tomis
  • Reprezentanții primăriei susțin că astfel, va fi asigurată fluența circulației pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, pe relația înainte
  • Conducătorii auto constănțeni nu sunt de acord însă cu măsura anunțată de autorități
  • Aceștia transmit primarului Vergil Chițac și echipei sale că traficul este infernal iar deciziile luate de primărie sunt proaste
 
Sensul giratoriu de la intersecția bulevardului Alexandru Lăpușneanu cu strada Nicolae Iorga va fi desființat.

Măsura a fost adoptată în cadrul Comisiei de Circulație, cu avizul IPJ Constanța- Serviciul Rutier, în contextul instituirii regimului de sens unic pe strada Nicolae Iorga, dinspre bulevardul Alexandru Lăpușneanu spre bulevardul Tomis.

Odată cu implementarea proiectului de reconfigurare a arterei rutiere nu mai există fluxul virajului la stânga dinspre strada Nicolae Iorga spre bulevardul Alexandru Lăpușneanu.

Reprezentanții primăriei susțin că astfel, va fi asigurată fluența circulației pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, pe relația înainte.
Lucrările de desființare ale sensului se vor desfășura în această noapte, când echipele administratorului drumului public, Confort Urban vor monta indicatoarele rutiere și vor trasa marcajele care vor reglementa circulația în zonă.
 
Conducătorii auto constănțeni nu sunt de acord însă cu măsura anunțată de autorități.



Aceștia transmit primarului Vergil Chițac și echipei sale că traficul este infernal iar deciziile luate de primărie sunt proaste.
 

“V-ați bătut joc de orașul ăsta cu sensurile giratorii și sensuri unice. Este un haos total, un trafic infernal și voi continuati să luați decizii proaste. Înainte se mai elibera traficul pentru că mulți alegeau străduțe paralele, acum ne-am zăpăcit total pentru că nici nu știm pe ce sens mai mergem. Ați căpiat, stimați domni? Înțelegem că alte idei nu aveți, că nu sunteți în stare să gestionați nimic coerent în orașul ăsta, că mai mult încurcați decât să rezolvați, dar cu circulația ce aveți? Faceți ceva util, de aia v-am votat, dar m-am lămurit! Halal!”.

O constănțeancă este indignată de faptul că o dată cu desființarea sensului giratoriu, va fi nevoită să piardă mai mult timp în trafic.


“Eu locuiesc la intersecția Iorga cu Lăpușneanu, cum ajung acasă, dacă vin dinspre Mamaia? Trebuie a mă duc până la următorul giratoriu, să întorc încă 1 km, ca să pot intra pe Iorga. Cine imi plătește timpul și benzina pentru 2 km făcuți în plus și timpul pierdut în stopul de la Casa de Cultură? Cât mai aveți de gând să va bateți joc!!??”.

Marea majoritate a constănțenilor consideră o mare prostie desființarea giratoriului de la Casa de Cultură.

“Se pare că cei din primărie nu au carnet de conducere. Altfel nu îmi pot da seama cum pot născoci aceste aberații, soune un alt constănțean supărat.

"Înainte de alegeri, ați promis "marea cu sarea". După alegeri, ați continuat țărușarea orașului (blocând tot mai multe posibilități de parcare), apoi ați venit cu taxe exorbitante și aberante pentru parcări. După ceva vreme, rugămintea de a întreține domeniul public formulată către asociatiile de proprietari a devenit hotărâre de Consiliu Local. În concluzie: în loc de soluții pentru aglomerația de autovehicule, ați creat noi blocaje. Ați luat o mulțime de măsuri împotriva contribuabililor și ați refuzat să le ascultați opiniile. Acest sens giratoriu este printre cele utile ! Cei care ies de pe strada Poporului au singura opțiune de a întoarce acolo către Dacia. O să fie un haos la Casa de Cultură dacă îl desfintați” este de părere un șofer din Constanța.
 
PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 

Citește și:

Constănțeanul supărat Locuitorii din Peninsulă cer explicații oficiale de la primărie legat de „cascada mizeriei” de pe faleza din fața Comandamentului flotei

Constănțeanul supărat. Vă mai amintiți de coșurile stradale de 600 de euro? Explicațiile Primăriei Constanța pentru achiziția acestora!


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Emil

07 Jul, 2021 18:34

Au lasat linie discontinua pentru a putea face stanga pe Iorga, care e problema, e mult mai bine acum, nubte mai opresti in giratoriu aiurea

Cristi

05 Jul, 2021 10:31

Primaria isi baye joc de noi fraierii care platesc taxe si impozite. Cartierul Tomis Plus este in administrarea primariei dar ei nu baga in seama chestia asta. Veniți macare sa reparati gropile alea mari daca nu aveti bani de putin asfalt! Sunteti niste circari angajati care nu dati 2 bani pe noi.

Articole asemanatoare

Constănțeanul supărat Un copac înclinat din cartierul Km. 4-5 sperie locuitorii din zonă. Un bărbat a sesizat Primăria Constanța

08 Apr 2024 900

Constănțeanul supărat Un student la medicină și logodnica sa, lăsați în câmp, la Constanța, de șoferul Bolt! „Am fost lăsați în mijlocul câmpului, în mijlocul drumului...”

05 Apr 2024 3031

Constănțeanul supărat Primăria Constanța, întrebată despre autorizațiile de construire pentru cartierul Baba Novac! „De ce plătim taxe?“

14 Nov 2023 1264

Constănțeanul supărat Ultima modă de treceri pentru pietoni, „inaugurată" pe Șoseaua Mangaliei!

29 Oct 2023 3546

Constănțeanul supărat Pe b-dul Lăpușneanu, pistele de biciclete trec prin stațiile de autobuz. Un constănțean a făcut reclamație la Poliție. Ce răspuns a primit?

25 Oct 2023 2599

Aproape 250 de persoane fizice și juridice au depus o plângere prealabilă la Primăria Constanța. Este vizat proiectul „Acces și mobilitate pietonală în zona centrală a municipiului”(DOCUMENTE +FOTO)

19 Oct 2023 10494

Copaci legați cu lanțuri pe strada Recoltei 13 Bis din Palazu Mare. Locuitorii acuză o vecină, polițist local că ar făcut sesizări ca aceștia să fie tăiați! Aceasta neagă acuzațiile (FOTO +VIDEO)

11 Oct 2023 4605

Constănțeanul supărat Locuitorii de pe strada Recoltei din Palazu Mare, nemulțumiți că le-au fost smulși copacii plantați în fața caselor (GALERIE FOTO)

09 Oct 2023 2838

Constănțeanul supărat Strigăt de disperare al unei mămici - „Câinii comunitari au pus stăpânire pe cartierul Compozitorilor"!

22 Sep 2023 2048

Constănțeanul supărat Limitatoarele de viteză sunt de vină! Locuitorii de pe Bdul 1 Mai Vechi se plâng de faptul că nu se mai pot odihni din cauza vibrațiilor și a zgomotelor

19 Sep 2023 5453

Constănțeanul supărat Cetățenii din Costinești, la capătul răbdării din cauza lipsei sensului giratoriu de la intrarea în localitate! Primarul comunei susține că proiectul este în licitație la DRDP

22 Aug 2023 1162

Constănțeanul supărat Termele Romane sunt iar acoperite de bălării. Monumentul istoric este domeniul public al municipiului (VIDEO)

16 Aug 2023 1476

Constănțeanul supărat Cele 24 de staţii de biciclete sunt goale, iar aproximativ 400 de biciclete zac prin depozite! Vom pedala abia anul viitor!

08 Aug 2023 1648

Constănțeanul supărat. Duzii de pe bulevardul Tomis au fost tăiați cu ordin de la primar!

01 Aug 2023 2356

Constănțeanul supărat „Bombe amplasate la fiecare intrare de bloc pe strada Nicolae Grindeanu, care pot produce pagube irecuperabile”! (GALERIE FOTO +VIDEO)

31 Jul 2023 5775